Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Всичко за турското сирене на едно мястоКонсумацията на сирене започва още на закуска в Турция, където е най-често основна съставка, и продължава през целия ден. Най-често срещаните сирена в Турция са свежи бели сирена или beyaz peynir
Съвети и трикове при готвенето с медМедът е един изключително вкусен и универсален подарък от Майката Природа. Неговите приложения са практически безкрайни. Тук ще намерите съвети за използването на мед за различни цели и рецепти.
Учени: Затлъстяването дебне щастливите хора!Много хора преяждат, защото са щастливи, гласи ново проучване. Досега така наречената храна за комфорт е свързана с отрицателни чувства: депресия, скука, самота и тревожност. Но затлъстяването дебне щастливците
Блъди Мери - коктейлът на всички временаСмесил водка с доматен сок и няколко вкусни добавки, той отдавна се е превърнал в истинска класика. Великият коктейл Блъди Мери е може би най-прочутият коктейл в света
Как да подобрим вкуса на ракията?Няма по-вкусна храна от домашно приготвената! Същото е и с аператива. Ракиджиите обикновено държат на собствената си реколта и не признават купешката. Те обаче започват все по-често да подобряват вкуса на ракията.
Тънкости при печенето на скараПеченото на скара винаги превръща и най-обикновеното месо в блажен специалитет за сетивата. Самата процедура не е особено трудна, но изисква някои съображения. Вижте тънкостите при печенето на скара в следващите редове.
Кафява захар МусковадоВсички сме любители на сладкиши, приготвени от бяла кристална захар. Това, което не знаем е това, че бялата кристална захар може да бъде заменена изцяло от кафява захар Мусковадо.
Ползите от морската солМного хора подценяват морската сол, но всъщност тя има невероятно въздействие върху човешкия организъм! Ето една малка част от полезните ѝ качества!
Кои са пенливите вина?Пенливите вина могат да бъдат естествени и допълнително газирани. Ето разликите между двата вида пенливо вино.
Нека да готвим с вино!Готвенето е процес на креативност, който се съчетава идеално с чаша вино. Но какво се случва, когато готвим с вино?
Ползи от накисването на ядки и семенаТрябва ли да накисвате ядките и семената преди ядене? Защо толкова много веган рецепти казват, че трябва да накиснете ядките, преди да ги използвате?
Тирамисуто - измислено, за да те изстреляВсеки познава тази чудна смесица от бишкоти с дъх на кафе и какао, разтапяща се в устата с вкус, който не може да остави никого безразличен. Вижте историята на тирамисуто!
Факти и приложение на жълтата лещаЖълтата леща се различава от другите видове леща по това, че е мека и бързо се сварява – тя няма люспи. Тя има приятен и деликатен аромат с лек вкус на гъби, а с добавка на подправки е още по-вкусна.