Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво е фростинг и как се прави?Какво е фростинг и как се прави?
26 Ноем.
Фростинг или айсинг са синоними за едно и също понятие, което наричаме още глазура. Глазурата е сладка кремообразна маса направена от захар и течност, най-често вода или мляко
Съвети при приготвяне на дребни рибиСъвети при приготвяне на дребни риби
24 Ноем.
Не съдете по размера, дребните рибки също са предизвикателство за приготвяне в кухнята. Вижте някои съвети и начини за приготвяне на дребните рибки.
Съвети при избор на блендерСъвети при избор на блендер
24 Ноем.
Изборът на блендер е труден, тъй като на пазара има изключително богат избор от предлагани продукти. Преди да вземете своето решение, е добре да се съобразите с няколко критерия.
Начини на сервиране в японската кухняНачини на сервиране в японската кухня
24 Ноем.
Ако искате да спретнете една истинска японска вечер, не е важно единствено да знаете как се прави суши или темппура. Важно е и как да аранжирате самата маса. Ето какви правила следват японците
За всеки повод: Руски сосове за рибни ястияЗа всеки повод: Руски сосове за рибни ястия
24 Ноем.
1
Сосът към рибата може да е както студен, така и топъл, но е важно да знаете как правилно да комбинирате съставките му, за да сте сигурни, че подхожда на рибното ястие. Ето 3 варианта за традиционни руски рибни сосове
Гъба с аромат на есен: Есенна миризливкаГъба с аромат на есен: Есенна миризливка
22 Ноем.
Есенната миризливка е представител от семейство Tricholomataceae (Есенни гъби). У нас тя е известна още под имената Обикновена орешарка, Сивушка и Чучулетка.
Най-популярните сосове в светаНай-популярните сосове в света
18 Ноем.
В наши дни са измислени толкова много рецепти за сосове, че броят им почти надвишава храните, за които са предназначени. В тази статия с нетърпение споделяме с вас рецептите на най-популярните сосове в света
За и против чугунените съдовеЗа и против чугунените съдове
14 Ноем.
Тук ще ви покажем всички предимства и недостатъци на чугунените съдове. След като в края на материала вероятно ще сте стигнали до извода, че е добре да имате подобен съд.
Популярни подправки в азиатската кухняПопулярни подправки в азиатската кухня
13 Ноем.
Така както за балканската кухня са характерни подправки като чубрица, джоджен, сминдух и т. н. , така и азиатската кухня си има свои собствени подправки, които придават нейния неповторим вкус. Ето най-популярните
Как да направим тесто на конци?Как да направим тесто на конци?
09 Ноем.
Как да се приготви тестото на конци? Ако сте правили някога козунак или пита, това е бил първият въпрос в главата ви. Вижте основните правила за приготвяне на такова тесто са следните
Хапвайте кисело зеле, за да ви пази от инфарктиХапвайте кисело зеле, за да ви пази от инфаркти
08 Ноем.
Специалистите по хранене отново ни напомнят за съществуването на храни, които влияят благотворно на сърцето. Сред тях се откроява киселото зеле, което предпазва сърцето ни от инфаркт
Тайната на вкусното капучиноТайната на вкусното капучино
08 Ноем.
Любимото на всички ни Капучиното (Cappuccino) отбелязва своя празник на 8 ноември. Тази кофеинова напитка не е просто кафе с мляко, а изисква цял набор от умения, за да се направи перфектното вкусно капучино
Популярните сортове лещаПопулярните сортове леща
07 Ноем.
1
Виж кои са най-популярните сортове леща, каква е разликата в начина им на приготвяне и цената им, както и за какви ястия различните сортове леща са най-подходящи.