Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да приготвим сладко и сироп от дренки?Как да приготвим сладко и сироп от дренки?
01 Ноем.
Дрянът е вид дърво, който е сред най-ранно цъфтящите видове. Плодовете му обаче узряват чак през септември-октомври. Той може да бъде запомнен с това, че най-рано цъфти и най-късно зрее.
Кулинарна употреба на подправката КардонКулинарна употреба на подправката Кардон
31 Окт.
Кардонът е сред подправките, които не са дотолкова известни в кулинарните среди. Въпреки това, веднъж изпробван, той става лесно разпознаваем и обичан от всеки.
Как да готвим с розе: Няколко практични съветаКак да готвим с розе: Няколко практични съвета
30 Окт.
Не е трябвало да отваряте толкова много розе снощи. Чудите се какво да правите - дали да ги върнете в хладилника или можете да го използвате за нещо. А дали е възможно да се готви с розе?
Картофите: 6 грешки, които трябва да избягвамеКартофите: 6 грешки, които трябва да избягваме
30 Окт.
Кои са основните грешки, от които трябва да се пазим, когато решим да готвим картофи и да ги превърнем в част от менюто. Ето няколко съвета от Клеман Шикар, шеф готвач на прочутия Bouillon Pigalle в Париж.
Тиквата! Няколко съвета как да я обелим лесноТиквата! Няколко съвета как да я обелим лесно
30 Окт.
Pреди да се насладим на тази класика на сезона - тиквата, и да се захванем с приготвянето ѝ, трябва да се справим с нещо друго и не особено лесно - обелването на тиквата. Вижте кои са най-правилните и лесни техники
За какво да използваме листата от цвекло?За какво да използваме листата от цвекло?
28 Окт.
Зелените листа от цвекло може да се използват в кулинарията обработени или пресни на салата. Правилно подбраните храни са и отлично лекарство и в това е огромното им значение. Пробвайте тези комбинации с листа на цвекло
Как да приготвим храната си бързо?Как да приготвим храната си бързо?
28 Окт.
Готвенето обикновено отнема много време. Ето някои от възможностите да приготвите храната си бързо и да се постигне резултат, без да се влагат много време и усилия.
10 храни, които винаги трябва да имаме вкъщи10 храни, които винаги трябва да имаме вкъщи
25 Окт.
Вечерта е дошла, а вкъщи нямате нищо, с което да приготвите вечеря. И не са ви останали никакви сили да отидете на пазар. В такива случаи трябва да имате под ръка няколко продукта на помощ, които винаги трябва да имаме вкъщи
8 начина да приготвите вкусни яйца8 начина да приготвите вкусни яйца
22 Окт.
Яйцето е една от основните и универсални храни в кухнята. Пържено, варено, рохко или твърдо, овкусяваме храната си с него почти ежедневно. Ето няколко техники за приготвянето му, които трябва да се знаят
Подходяща гарнитура към дивечовите месаПодходяща гарнитура към дивечовите меса
21 Окт.
Ще разгледаме кои гарнитури биха били подходящи към дивечовите меса, защото, за ваша изненада, в почти всички случаи се оказва, че те са от плодове, а не от зеленчуци.
Съвети за приготвяне на по-апетитно свинскоСъвети за приготвяне на по-апетитно свинско
21 Окт.
За да бъде блюдото със свинско винаги сочно и апетитно, е достатъчно да се следва някое от правилата за предварителната му подготовка. Ето някои хитрини, които винаги дават добър резултат, когато готвите свинско
Как да запазим ябълките през зиматаКак да запазим ябълките през зимата
21 Окт.
Нищо не се сравнява вкуса и аромата на току що откъсната ябълка. За съжаление, оставени на плота или в купата с плодове, ябълките ще започнат да губят свежия си вкус.
Кулинарни тънкости при обработка на кестениКулинарни тънкости при обработка на кестени
19 Окт.
От началото на есента и през цялата зима и чак до пролетта, печените кестени стоплят с аромата и топлината си улиците на много градове, не само в Европа. Кулинарни тънкости при обработка на кестени.