Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лимонът: Няколко съвета как да го съхраняваме и консумирамеЛимонът: Няколко съвета как да го съхраняваме и консумираме
13 Окт.
Макар и толкова познат, лимонът е пълен с изненади. Освежаващ и полезен, този много кисел цитрус може да бъде и истински вкусен, изстискан във вода и подсладен със захар. Нашите съвет как да съхраняваме и консумираме лимон
Как се прави лаваш - ръководство за начинаещиКак се прави лаваш - ръководство за начинаещи
13 Окт.
Най-старата приготвяна от човека храна е хлябът. Всички народи, без значение от кулинарните си традиции, правят хляб. Той е доста различен както по вида си, така и по вкусови качества. Арменският хляб се нарича лаваш.
Как се пече заек на фурна - ръководство за начинаещиКак се пече заек на фурна - ръководство за начинаещи
12 Окт.
Заешкото месо е едно от най-полезните, лесноусвоими от организма меса. Има няколко варианта при приготвянето на заешко, ако искаме то да задоволи капризните вкусове. Как се пече заек на фурна?
Как се прави автентична кавърма - ръководство за начинаещиКак се прави автентична кавърма - ръководство за начинаещи
10 Окт.
Думата кавърма идва от турски и означава запържено. Става въпрос за месото, което е основният продукт в автентичната кавърма. Ястието има много вариации, особено популярна е кавърмата с гъби
Как да пречистите пилето от хормоните, преди да го сготвитеКак да пречистите пилето от хормоните, преди да го сготвите
10 Окт.
1
Ще ви покажем 5 метода, чрез които можете донякъде да пречистите пилето от хормоните и да се отървете от нежеланите съставки в него, за да продължавате да му се наслаждавате.
Какво е петмез и как да го приготвим?Какво е петмез и как да го приготвим?
09 Окт.
Сгъстеният плодов сок без допълнително добавена захар наричаме петмез, а някъде рачел или маджун. Технология на приготвяне на петмез.
Тиква Хокайдо е истинска витаминозна бомба!Тиква Хокайдо е истинска витаминозна бомба!
06 Окт.
1
За разлика от други класическите видове тикви Хокайдо тиквата има различни приложения в кухнята. Тиква Хокайдо може да се използва за вкусни, бързи и евтини ястия. Отглеждане на тиква Хокайдо
Как да направим хляба мек и бухнал?Как да направим хляба мек и бухнал?
05 Окт.
Опитвали ли сте мек, ароматен и бухнал хляб, изваден току-що от фурната? В малките обществени пекарни продаваха преди десетилетия такъв хляб. Беше толкова сладък и мек, че свършваше половината по пътя до вкъщи.
Храни, които съдържат повече нишесте от картофитеХрани, които съдържат повече нишесте от картофите
03 Окт.
Нишестето е въглехидрат и важен източник на енергия за много хора. Зърнените храни и кореноплодните зеленчуци са най-често срещаните източници на нишесте.
Как да варим кестени?Как да варим кестени?
30 Септ.
Кестените се използват широко в кулинарията по света, но у нас сякаш остават недооценени. Кестените се приготвят най-лесно, като се сварят.
Как да съхраняваме пресен риган?Как да съхраняваме пресен риган?
29 Септ.
Риганът е една от най-предпочитаните подправки в световен мащаб. Как да съхраним пресния риган за по-дълго време?
Как да запазим пресен хляба?Как да запазим пресен хляба?
29 Септ.
Днес има голямо разнообразие от видове хляб и цената му достига от 80 стотинки до 6 лева за килограм. Това не е проблем, нека да има за всеки джоб и вкус. Но как да запазим най-дълго добрия вкус, с който сме го взели от магазина.
Шестте стъпки и петте форми за перфектното суфлеШестте стъпки и петте форми за перфектното суфле
28 Септ.
За перфектното суфле има някои правила, които ако спазвате, ще се учудите, колко е лесно и забавно да си приготвите това изкушение.