Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Руски билкови чайовеРуски билкови чайове
24 Септ.
Характерното при приготвянето на руския чай е, че съвсем доскоро той се е правел с помощта на самовар. Вижте повече:
Най-ефективните начини за съхраняване на лютите чушкиНай-ефективните начини за съхраняване на лютите чушки
22 Септ.
Лютите чушки, независимо от какъв цвят са, са характерни за българската трапеза. Те имат силен аромат, пикантен вкус, вариращ от сладникав до силно лют.
Ориз АрбориоОриз Арборио
20 Септ.
Оризът Арборио носи името на град Арборио в Италия, където се отглежда. Зърната на ориза Арборио са меки, закръглени, перлени и бели на цвят.
4 храни, които не трябва да миете преди готвене4 храни, които не трябва да миете преди готвене
16 Септ.
1
И децата знаят, че храната трябва да се мие, преди да се яде. Но противно на милиони рецепти в дебелите кулинарни книги, има храни, за които това не важи. Ето и четирите основни продукта, които не трябва никога да миете
Митове в кулинарията, които рухнаха!Митове в кулинарията, които рухнаха!
12 Септ.
Развенчаха някои от най-устойчивите ни кулинарни вярвания и принципи. Истината е, че те нямат научна основа, а ги следваме единствено защото някой така е казал. Вижте митовете в кулинарията, които вече са развенчани
10 идеи: Как да подредим красива маса?10 идеи: Как да подредим красива маса?
10 Септ.
Вкусното ядене е добро настроение. А за него освен изкусителни ястия, преливащи от аромати, допринася и красивата маса. Вижте тези 10 идеи за украса на масата , с които може да накарате гостите си да ахнат
Бърза работилница: Как да приготвим говежди и свински езикБърза работилница: Как да приготвим говежди и свински език
09 Септ.
Говеждите и свински езици се считат за деликатеси поради нежната си мека текстура, изискания си вкус, витамини и хранителна стойност. Как да приготвим говежди и свински език?
Как се правят вкусни шницелиКак се правят вкусни шницели
09 Септ.
Истинските шницели не се правят от кайма, а от цяло парче месо, което се начуква като пържола. Шницелите са любими от векове и са сред основните ястия в европейската кухня.
7 супер лесни начина да запазите храната по-дълго свежа7 супер лесни начина да запазите храната по-дълго свежа
08 Септ.
Пълен хладилник и свежи продукти в него – това е мечтата на всяка домакиня. Често обаче това си остава просто мечта. Как да запазим храната свежа за по-дълго време?
Тайната на вкусния тиквеникТайната на вкусния тиквеник
08 Септ.
Тиквеникът е вид сладка баница, която се прави с кори, настъргана тиква, орехи и сладкарски подправки. Тайната на вкусния тиквеник е в печенето.
Как да познаете качествените плодове и зеленчуци – признаци и особеностиКак да познаете качествените плодове и зеленчуци – признаци и особености
07 Септ.
Когато отидете на пазар или в голям супермаркет, предлагащ плодове и зеленчуци, сами избирате кои да сложите в кошницата си. От правилния ви избор зависи качеството на ястието, което ще сготвите с тях по-късно.
Бърза работилница: Как да направим перфектно тесто в домашни условияБърза работилница: Как да направим перфектно тесто в домашни условия
05 Септ.
Омръзнало ви е купувате безвкусно тесто с мая от магазина? Искате да го приготвите сами в кухнята си? В следващите редове вижте стъпките за замесване на перфектното домашно тесто:
Хитринки за поддържане на чистота в кухнятаХитринки за поддържане на чистота в кухнята
04 Септ.
Много домакини вероятно имат моменти, когато в кухнята им цари пълен безпорядък след готвене. Как да предотвратите това, за да не бършете кухнята си постоянно?