Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тънкости при правенето на питкаКулинарни тънкости при правенето на питка
11 Окт.
4
Питата може да бъде най-обикновена и да замества хляб, а може да бъде и пълнена с различни видове плънки. Независимо коя от тях сте решили да приготвяте, има няколко тънкости за гарантирано вкусна питка
Най-добрите маринати за месо и зеленчуциНай-добрите маринати за месо и зеленчуци
10 Окт.
2
Месото и зеленчуците стават много по-вкусни, ако преди термичната обработка престоят в марината. Така те стават по-крехки и ароматни.
Подходящи рецепти за пикникПодходящи рецепти за пикник
10 Окт.
Пикникът е чудесна идея за все още топлите дни. Не са необходими кой знае колко неща – храната, която се подготвя, обикновен е нещо бързо, в малки порции и без много подробности. Идеи за пикник
Как да бланшираме картофиКак да бланшираме картофи
08 Окт.
1
Бланширането на картофи има редица предимства и хората използват процеса по различни причини. Блашираните картофи запазват цвета и вкусовите си качества и са подходящи за замразяване.
Приготвяне и подреждате на мезетаПриготвяне и подреждате на мезета
08 Окт.
Когато се подреждат мезета, най-важното е те да изглеждат красиво. Саламите, особено сухите, се нарязват много тънко и леко по диагонал. Те се нареждат в плата или чинии на редове или на кръгове.
Как да съхраняваме миди и калмариКак да съхраняваме миди и калмари
08 Окт.
В хладилника пресните миди и калмари се съхраняват добре не повече от три дни, и то ако са покрити с влажна кърпа. Но това важи само за непочистени миди и калмари.
Как и кои готвени храни можем да съхраняваме във фризерКак и кои готвени храни можем да съхраняваме във фризер
06 Окт.
След като сте сготвили повече от необходимото, разумно е да съхраните храната във фризера, вместо да я оставите да се разваля в хладилника. Но кои готвени ястия можем да съхраним във фризер?
Тайната на перфектното тесто за пицаТайната на перфектното тесто за пица
04 Окт.
7
Тестото за пица се получава перфектно, когато се прави с мая. Тогава тестото бухва и пицата става пухкава, а месото, зеленчуците и другите продукти сякаш потъват в облак от тесто.
На каква температура да съхраняваме продуктите в хладилникаНа каква температура да съхраняваме продуктите в хладилника
04 Окт.
Навярно знаете как работи консервирането на храните и каква е целта на хладилника - да се забави растежът на бактериите. Целта на фризера е напълно да спре бактерии чрез замразяване.
Какво е мисо и как да готвим с него?Какво е мисо и как да готвим с него?
04 Окт.
1
Мисо е богата солена подправка, която характеризира същността на японската кухня. Традиционно японците започват деня си с купа домашна мисо супа. Мисо се приготвя чрез ферментация на зърнени култури и сол.
Да съхраним круши за зиматаДа съхраним круши за зимата
03 Окт.
Крушата изисква от 5 до 7 години, преди да започне да дава плод и може да произвежда плодове до 100 години. С няколко стъпки може да удължите годността и свежестта на вкусните круши
Как да си изпечем тиквени семкиКак да си изпечем тиквени семки
03 Окт.
1
Ако сте си купили тиква и се чудите, какво да правите тиквените семки, просто не ги хвърляйте. Печенето на тиквени семки не е толкова сложно, колкото си мислите.