- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиСъхранение и консервиране на тикви
18 Окт.
Анонимен
Кулинарни СъветиЯжте храни с бактерии, за да сте здрави
16 Окт.
3
Нина Норд
Кулинарни СъветиКаква е разликата между морска и каменна сол
14 Окт.
2
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тънкости при правенето на питкаПитата може да бъде най-обикновена и да замества хляб, а може да бъде и пълнена с различни видове плънки. Независимо коя от тях сте решили да приготвяте, има няколко тънкости за гарантирано вкусна питка
11 Окт.
4
Най-добрите маринати за месо и зеленчуциМесото и зеленчуците стават много по-вкусни, ако преди термичната обработка престоят в марината. Така те стават по-крехки и ароматни.
10 Окт.
2
Подходящи рецепти за пикникПикникът е чудесна идея за все още топлите дни. Не са необходими кой знае колко неща – храната, която се подготвя, обикновен е нещо бързо, в малки порции и без много подробности. Идеи за пикник
10 Окт.
Как да бланшираме картофиБланширането на картофи има редица предимства и хората използват процеса по различни причини. Блашираните картофи запазват цвета и вкусовите си качества и са подходящи за замразяване.
08 Окт.
1
Приготвяне и подреждате на мезетаКогато се подреждат мезета, най-важното е те да изглеждат красиво. Саламите, особено сухите, се нарязват много тънко и леко по диагонал. Те се нареждат в плата или чинии на редове или на кръгове.
08 Окт.
Как да съхраняваме миди и калмариВ хладилника пресните миди и калмари се съхраняват добре не повече от три дни, и то ако са покрити с влажна кърпа. Но това важи само за непочистени миди и калмари.
08 Окт.
Как и кои готвени храни можем да съхраняваме във фризерСлед като сте сготвили повече от необходимото, разумно е да съхраните храната във фризера, вместо да я оставите да се разваля в хладилника. Но кои готвени ястия можем да съхраним във фризер?
06 Окт.
Тайната на перфектното тесто за пицаТестото за пица се получава перфектно, когато се прави с мая. Тогава тестото бухва и пицата става пухкава, а месото, зеленчуците и другите продукти сякаш потъват в облак от тесто.
04 Окт.
7
На каква температура да съхраняваме продуктите в хладилникаНавярно знаете как работи консервирането на храните и каква е целта на хладилника - да се забави растежът на бактериите. Целта на фризера е напълно да спре бактерии чрез замразяване.
04 Окт.
Какво е мисо и как да готвим с него?Мисо е богата солена подправка, която характеризира същността на японската кухня. Традиционно японците започват деня си с купа домашна мисо супа. Мисо се приготвя чрез ферментация на зърнени култури и сол.
04 Окт.
1
Да съхраним круши за зиматаКрушата изисква от 5 до 7 години, преди да започне да дава плод и може да произвежда плодове до 100 години. С няколко стъпки може да удължите годността и свежестта на вкусните круши
03 Окт.
Как да си изпечем тиквени семкиАко сте си купили тиква и се чудите, какво да правите тиквените семки, просто не ги хвърляйте. Печенето на тиквени семки не е толкова сложно, колкото си мислите.
03 Окт.
1
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 726
Основни Рецепти
15 246
20 597
Други