Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лесни маринати за месоЛесни маринати за месо
08 Ноем.
За да бъде вкусно и крехко месото, е много важно да го оставите за няколко часа в марината. Съставките на маринатата допринасят за по-наситения вкус на месото и за неговата крехкост.
Как да готвим пресни броколи и карфиолКак да готвим пресни броколи и карфиол
07 Ноем.
1
Пресните броколи и карфиол са много вкусни, ако се сварят правилно и след това се приготвят по специални рецепти, за да се обогати още повече вкусът им.
Уреди за готвене на параУреди за готвене на пара
06 Ноем.
1
Най-често на пазара можем да срещнем уреди, които са на 2 или 3 етажа. Изключително удобно е, тъй като можете да разменяте етажите докато готвите, ако са еднакво големи.
Как да размразяваме месоКак да размразяваме месо
05 Ноем.
Ако искате да готвите замразено месо, необходимо е първо да го размразите. Колкото по-бавно се размразява месото, толкова по-малко сок и полезни вещества ще бъдат изгубени.
Съвети за готвене на патицаСъвети за готвене на патица
04 Ноем.
1
Макар, че и двете са пернати, не е едно и също дали приготвяте пиле или патица – различни са не само рецептите, но и подготовката на месото преди същинското готвене. Патицата има много голямо количество подкожна мазнина.
Тайните на хубавото виноТайните на хубавото вино
03 Ноем.
Какви са тайните на хубавото вино – от гледна точка на производство и от гледна точка на потребител. За какво трябва да следим на етикета, за да сме сигурни, че си купуваме качествена напитка?
Правилно съхранение на подправкиПравилно съхранение на подправки
31 Окт.
Правилното съхранение на подправките прави живота им по-дълъг – аромата им се запазва и поставянето им във всяка гозба се усеща. Повечето подправки се предлагат на пазара или на прах или цели.
Как се приготвя най-вкусният сосКак се приготвя най-вкусният сос
31 Окт.
За да приготвите наистина прекрасен сос, смесвайте компонентите взависимост от тяхната твърдост. Накрая добавете подправките и спагетите или друг вид паста.
Консервиране и съхранение на прясно зелеКонсервиране и съхранение на прясно зеле
30 Окт.
Зелето е листен зеленчук, който е популярна съставка в супи, яхнии, гювечи и салати. С няколко лесни трика може да запазите свежестта и полезните съставки на зелето за по-дълго.
Колко време се съхраняват продуктите без хладилникКолко време се съхраняват продуктите без хладилник
27 Окт.
Месото се съхранява без хладилник в продължение на три до пет дни. За да не се развали обаче трябва да се увие в плат, който е напоен с разтвор на салицилова киселина – една чаена лъжичка на половин литър вода.
Как да си изсушим бананиКак да си изсушим банани
24 Окт.
1
Бананите се сушат лесно и този процес не предполага използване на химикали. Това е екологично чист продукт, който дори в промишлени количества се произвежда без добавка на консерванти и оцветители.
Декорации на торти с плодовеДекорации на торти с плодове
23 Окт.
И най-обикновената торта ще изглежда страхотно, ако я украсите с плодове. Дребните плодове като ягоди, боровинки, грозде или плодове, нарязани на парченца, можете да оваляте в захар и да украсите тортата с тях.