- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиМариноване и готвене на конско месо
15 Ноем.
Rosi Stoyanova
Кулинарни СъветиКак да изберем правилните кухненски ножове?
11 Ноем.
1
Паолина Сярова
Кулинарни СъветиКак да оправим пресолената туршия
10 Ноем.
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лесни маринати за месоЗа да бъде вкусно и крехко месото, е много важно да го оставите за няколко часа в марината. Съставките на маринатата допринасят за по-наситения вкус на месото и за неговата крехкост.
08 Ноем.
Как да готвим пресни броколи и карфиолПресните броколи и карфиол са много вкусни, ако се сварят правилно и след това се приготвят по специални рецепти, за да се обогати още повече вкусът им.
07 Ноем.
1
Уреди за готвене на параНай-често на пазара можем да срещнем уреди, които са на 2 или 3 етажа. Изключително удобно е, тъй като можете да разменяте етажите докато готвите, ако са еднакво големи.
06 Ноем.
1
Как да размразяваме месоАко искате да готвите замразено месо, необходимо е първо да го размразите. Колкото по-бавно се размразява месото, толкова по-малко сок и полезни вещества ще бъдат изгубени.
05 Ноем.
Съвети за готвене на патицаМакар, че и двете са пернати, не е едно и също дали приготвяте пиле или патица – различни са не само рецептите, но и подготовката на месото преди същинското готвене. Патицата има много голямо количество подкожна мазнина.
04 Ноем.
1
Тайните на хубавото виноКакви са тайните на хубавото вино – от гледна точка на производство и от гледна точка на потребител. За какво трябва да следим на етикета, за да сме сигурни, че си купуваме качествена напитка?
03 Ноем.
Правилно съхранение на подправкиПравилното съхранение на подправките прави живота им по-дълъг – аромата им се запазва и поставянето им във всяка гозба се усеща. Повечето подправки се предлагат на пазара или на прах или цели.
31 Окт.
Как се приготвя най-вкусният сосЗа да приготвите наистина прекрасен сос, смесвайте компонентите взависимост от тяхната твърдост. Накрая добавете подправките и спагетите или друг вид паста.
31 Окт.
Консервиране и съхранение на прясно зелеЗелето е листен зеленчук, който е популярна съставка в супи, яхнии, гювечи и салати. С няколко лесни трика може да запазите свежестта и полезните съставки на зелето за по-дълго.
30 Окт.
Колко време се съхраняват продуктите без хладилникМесото се съхранява без хладилник в продължение на три до пет дни. За да не се развали обаче трябва да се увие в плат, който е напоен с разтвор на салицилова киселина – една чаена лъжичка на половин литър вода.
27 Окт.
Как да си изсушим бананиБананите се сушат лесно и този процес не предполага използване на химикали. Това е екологично чист продукт, който дори в промишлени количества се произвежда без добавка на консерванти и оцветители.
24 Окт.
1
Декорации на торти с плодовеИ най-обикновената торта ще изглежда страхотно, ако я украсите с плодове. Дребните плодове като ягоди, боровинки, грозде или плодове, нарязани на парченца, можете да оваляте в захар и да украсите тортата с тях.
23 Окт.
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 726
Основни Рецепти
15 246
20 597
Други