- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак да си направим мътеница
11 Януари
1
Пламена M.
Кулинарни СъветиВидове картофи
10 Януари
Ирена Лазарова
Кулинарни СъветиКак да си изпечем бадеми
07 Януари
3
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да се развихрим с уок-тиганаУок-тиганът идва от китайската кухня. Представлява дълбок, кръгъл тиган, с малък диаметър на дъното, което позволява да се пържи в него с малко мазнина и на силен огън.
07 Януари
Ако сте пресолили манджата...Ако пресолите манджата, можете да я оправите с няколко трика при готвенето. Прекалено солените зеленчуци се правят на пюре и към тях се добавят несолени зеленчуци. Супата се оправя с картофи и ориз.
05 Януари
1
Червеното вино е идеално с гъбиКогато съчетавате вино с храна, редувайте ги от слаби към силни, от бели към червени. Вината с висока киселинност помагат на организма да се справя по-лесно с мазната храна
05 Януари
Подходящи подправки за зелен фасулЗелен боб може да се приготви и като салата. Несъмнено задължителна част от всяка гозба и салата е солта – в умерено количество тя е абсолютно необходима подправка за всяко добро ястие.
04 Януари
2
Какъв тиган да изберем за катми и палачинкиЗа да се получат палачинките и катмите перфектни, от голямо значение е в какъв тиган се пържат. Смята се, че най-вкусните катми и палачинки могат да се направят, ако се използва чугунен тиган.
04 Януари
Какво да правим, ако нямаме яйца?Ако изведнъж установите, че нямате яйца, можете да ги замените с комбинации от други продукти. Например един банан, смачкан на пюре, е равен на едно яйце. То се замества и от нишесте с вода.
02 Януари
2
Тънкости при приготвянето на греяна ракияНе забравяйте, че заради високите си градуси, греяният алкохол ще ви опияни доста по-бързо, отколкото ако я пиете с нормална температура.
22 Дек.
5
Повече за балсамовия оцетНа вид представлява тъмна и гъста течност и както вече споменахме с леко сладникав и като цяло много богат вкус. Балсамовият оцет има значително по-висока цена, но ароматът му е незаменим за овкусяване на салати
20 Дек.
За вегетарианския желатинАко и вие се отвращавате от състава на желатина, успокойте се! За щастие има желатинови алтернативи, които не включват варене или печене на кости.
19 Дек.
Как да съхраняваме ядкиЯдките са много добър източник на полезни за организма вещества, стига да не са изгубили качествата си. Най-добре вкусните ядки се съхраняват на хладно място в прозрачни буркани без пряка слънчева светлина.
17 Дек.
1
Различните видове къриСмята се, че консумирането на къри води до произвеждане на голям брой ендрофин, който се нарича още хормон на щастието . Затова консумирайте къри, за да сте щастливи!
16 Дек.
1
Кулинарно приложение на оризовия оцетВ Китай оризовият оцет се разделя на три вида – бял, червен и черен. При по-висок холестерол може да се използва червеният, защото съдържа гъба (Monascus purpureus), която ще помогне за нормализирането му.
15 Дек.
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 750
Основни Рецепти
15 254
20 609
Други