Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да се развихрим с уок-тиганаДа се развихрим с уок-тигана
07 Януари
Уок-тиганът идва от китайската кухня. Представлява дълбок, кръгъл тиган, с малък диаметър на дъното, което позволява да се пържи в него с малко мазнина и на силен огън.
Ако сте пресолили манджата...Ако сте пресолили манджата...
05 Януари
1
Ако пресолите манджата, можете да я оправите с няколко трика при готвенето. Прекалено солените зеленчуци се правят на пюре и към тях се добавят несолени зеленчуци. Супата се оправя с картофи и ориз.
Червеното вино е идеално с гъбиЧервеното вино е идеално с гъби
05 Януари
Когато съчетавате вино с храна, редувайте ги от слаби към силни, от бели към червени. Вината с висока киселинност помагат на организма да се справя по-лесно с мазната храна
Подходящи подправки за зелен фасулПодходящи подправки за зелен фасул
04 Януари
2
Зелен боб може да се приготви и като салата. Несъмнено задължителна част от всяка гозба и салата е солта – в умерено количество тя е абсолютно необходима подправка за всяко добро ястие.
Какъв тиган да изберем за катми и палачинкиКакъв тиган да изберем за катми и палачинки
04 Януари
За да се получат палачинките и катмите перфектни, от голямо значение е в какъв тиган се пържат. Смята се, че най-вкусните катми и палачинки могат да се направят, ако се използва чугунен тиган.
Какво да правим, ако нямаме яйца?Какво да правим, ако нямаме яйца?
02 Януари
2
Ако изведнъж установите, че нямате яйца, можете да ги замените с комбинации от други продукти. Например един банан, смачкан на пюре, е равен на едно яйце. То се замества и от нишесте с вода.
Тънкости при приготвянето на греяна ракияТънкости при приготвянето на греяна ракия
22 Дек.
5
Не забравяйте, че заради високите си градуси, греяният алкохол ще ви опияни доста по-бързо, отколкото ако я пиете с нормална температура.
Повече за балсамовия оцетПовече за балсамовия оцет
20 Дек.
На вид представлява тъмна и гъста течност и както вече споменахме с леко сладникав и като цяло много богат вкус. Балсамовият оцет има значително по-висока цена, но ароматът му е незаменим за овкусяване на салати
За вегетарианския желатинЗа вегетарианския желатин
19 Дек.
Ако и вие се отвращавате от състава на желатина, успокойте се! За щастие има желатинови алтернативи, които не включват варене или печене на кости.
Как да съхраняваме ядкиКак да съхраняваме ядки
17 Дек.
1
Ядките са много добър източник на полезни за организма вещества, стига да не са изгубили качествата си. Най-добре вкусните ядки се съхраняват на хладно място в прозрачни буркани без пряка слънчева светлина.
Различните видове къриРазличните видове къри
16 Дек.
1
Смята се, че консумирането на къри води до произвеждане на голям брой ендрофин, който се нарича още хормон на щастието . Затова консумирайте къри, за да сте щастливи!
Кулинарно приложение на оризовия оцетКулинарно приложение на оризовия оцет
15 Дек.
В Китай оризовият оцет се разделя на три вида – бял, червен и черен. При по-висок холестерол може да се използва червеният, защото съдържа гъба (Monascus purpureus), която ще помогне за нормализирането му.