Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Плодовете и зеленчуците: Истинска съкровищница на витаминиПлодовете и зеленчуците: Истинска съкровищница на витамини
22 Април
2
Зеленчуците и плодовете трябва да заемат едно от първите места в храната на хората, особено на тези от средна и по-напреднала възраст.
Кои мазнини имат място в здравословното хранене?Кои мазнини имат място в здравословното хранене?
21 Април
1
Мазнините биват от животински и от растителен произход, 1 грам мазнини дават около 9. 3 калории. Дневната нужда от мазнини при умерен климат е 60-80 грама, а при студен 120-130 грама.
Целината - природният чистач на организмаЦелината - природният чистач на организма
20 Април
Целина е растение, което много прилича на магданоз с тази разлика, че тя е по-високо растение, листата й са по-големи и създава сферичен корен.
Здравословно хранене на работното място: Мисия възможнаЗдравословно хранене на работното място: Мисия възможна
20 Април
Защо е толкова трудно да се храним здравословно? Експертите казват, че когато хората са гладни не мислят, а се ръководят от чист животински инстинкт само да се нахранят.
Кълновете са суперхрана от хилядолетияКълновете са суперхрана от хилядолетия
19 Април
Това, което природата ни дава, е истинско здраве. В последно време съвременните диетолози обръщат голямо внимание на кълновете. Защо? Ами защото те са необичайно богати на витамини, минерали, ензими, ферменти, фибри.
Ето защо да ядем повече фенелЕто защо да ядем повече фенел
18 Април
4
За салати фенелът се реже на тънки резени и се накисва в ледено студена вода за кратко, за да стане още по хрупкав. За печене или задушаване се реже на хапки. Запазете листата на фенела за поръсване на готовото ястие.
Всеки ден са ни нужни 400-500 г мляко или млечни продукти!Всеки ден са ни нужни 400-500 г мляко или млечни продукти!
18 Април
2
Много ястия се приготвят с прибавка на прясно или кисело мляко, сирене, кашкавал, извара, сметана и други млечни продукти. Освен това млякото е твърде често съставна част на ежедневното меню на много хора.
Вкусната малина помага срещу главоболиеВкусната малина помага срещу главоболие
17 Април
1
Вкусната и ароматна малинка може да ни помогне при главоболие и още куп досадни и сериозни заболявания. Може да приготвите отвара от корените и листата на малината
Какво наистина има в шункатаКакво наистина има в шунката
15 Април
4
Удобно е, а също така не е скъпо да си вземете опаковано малко парче шунка. Защото шунка би трябвало да означава чисто месо. Но дали е така наистина? Няма законово изискване нито за водата в шунката, нито за другите съставки.
Яжте прясната цаца за витамин А и сафрид за Витамин DЯжте прясната цаца за витамин А и сафрид за Витамин D
13 Април
Според данните трицоната (Цаца, Шпроти, Копърка) например е с най-високо съдържание на витамин А измежду черноморските риби. Калканът е с най-високо съдържание на витамин Е
Внимание! Газираните и енергийните напитки правят децата агресивниВнимание! Газираните и енергийните напитки правят децата агресивни
10 Април
2
Редовната консумация на газирани напитки при подрастващите води до агресия. Над 50 процента от подрастващите в САЩ пият енергийни напитки.
Седем храни за отлично хидратиране на тялотоСедем храни за отлично хидратиране на тялото
08 Април
Краставиците са с до 96 водно съдържание и са отличен източник на калий, натрий, магнезий и калций, сокът от краставица помага при много заболявания и бързо утолява жаждата.