Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да познаете, че страдате от липса на йодКак да познаете, че страдате от липса на йод
06 Април
Лоши ефекти от недостига на йод в тялото ви може да са липса на енергия и умора, забавяне на метаболизма, а оттам - нежелано напълняване, или отслабена имунна система
Агаве предпазва от остеопорозаАгаве предпазва от остеопороза
05 Април
Установено е, че в агавето се съдържа важна субстанция, която може да помогне за предотвратяването на остеопороза и редица други заболявания.
Горската ягода - безценен природен извор на здравеГорската ягода - безценен природен извор на здраве
04 Април
Горската ягода се среща навсякъде у нас - по поляни, под храсталаци, в иглолистни и широколистни гори, по просеки и ливади.
Ядки кола - екзотични и много полезниЯдки кола - екзотични и много полезни
04 Април
Кола ядките съдържат кофеин, теобромин, теофилин, феноли, протеини, вода и целулоза. Могат да се консумират в суров вид, печени, стрити на прах или на капсули.
Как правилно да попарваме чай?Как правилно да попарваме чай?
03 Април
Достойнството на чая е в това, че той извлича от почвата и синтезира най-редки и полезни за човека вещества. Сухият чаен лист отдава в разтвора най-ценната си част. В чая присъстват почти всички витамини
Колраби - що е то?Колраби - що е то?
03 Април
1
Колрабито /дребен алабаш/ за съжаление все още не намира голямо приложение на българската трапеза въпреки богатия си витаминозен и минерален състав.
Яжте чесън всяка вечер и спете спокойно!Яжте чесън всяка вечер и спете спокойно!
02 Април
4
Знайте, че чесънът успокоява съня, намалява кръвното налягане, действа антисептично на дихателните и хранителните органи, засилва съпротивителните сили. Ето как да си приготвите вълшебното чесново масло
Ечемикът – не само храна за животниЕчемикът – не само храна за животни
02 Април
1
Ползите от ечемика зависят от количеството на приетата зърнена култура. Още Агенцията по храни и лекарствата допълват, че консумацията на ечемик заради ниското си съдържание на наситени мазнини и холестерол намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.
Стопете корема с разтоварващ ден с чай от шипки!Стопете корема с разтоварващ ден с чай от шипки!
01 Април
При излишни килограми в теглото се препоръчва разтоварващ ден с шипки веднъж седмично. Богатото съдържание на витамин С ще поддържа тонуса въпреки нулевото съдържание на калории за деня.
Конопеният протеин е перфектният източник на Омега-3 и Омега-6Конопеният протеин е перфектният източник на Омега-3 и Омега-6
01 Април
Конопеното семе може да се консумира в различни варианти. Беленото семе може да се хапва директно, както и да се добавя към салати например. От небеленото семе може да се добие конопено мляко.
Храните, които възпаляват тялото ни!Храните, които възпаляват тялото ни!
01 Април
Захарта и глюкозният сироп са основни причинители на възпаленията в организма. Според изследванията прекаляването със захарта води освен възпаление на стомаха и до различни други заболявания
Суперхрани: ХлорелаСуперхрани: Хлорела
01 Април
1
Хлорелата (Chlorella) са вид зелени водорасли. Открити са от британския микробиолог Мартинус Вилем Байеринк през 1890 г. Заради високото съдържание на протеини, витамини и други полезни вещества тези водорасли са обявени за суперхрана.