- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноХранителни стойности на амарант
17 Ноем.
Пламена M.
Кое за какво е полезноГенезис на биреното коремче
14 Ноем.
Паолина Сярова
Кое за какво е полезноОвчето мляко от Родопите спира туморите
13 Ноем.
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Задължителните храни всеки денПлодовете и зеленчуците, които често изключваме от менюто си поради различни причини, са всъщност изключително ценни за организма и неговото здраве.
09 Ноем.
Чесънът ни предпазва от рак на белия дробВ ароматния зеленчук се съдържа веществото алицин – съединението има антибактериално действие. Чесънът е ефикасен при много състояния.
07 Ноем.
Розовият чесън защитава храната от плесениПредстои влагането на активните вещества от от розов чесън, с изразени противоплесенни свойства в полимери, в хранително-вкусовата индустрия за пакетиране. Екстракт от този вид чесън може да предпази храните от плесени
05 Ноем.
Мушмулите - полезни и незаслужено пренебрегваниМушмулите са сред най-полезните есенни плодове, които незаслужено се пренебрегват и често се подминават. Крайно време е техните ползи да бъдат оценени.
03 Ноем.
Защо покълналият чесън и картофи са вредниАко картофите, които съхранявате в дома си, са с така наречените оченца , по-добре е да ги изхвърлите. Покълналите картофи могат да предизвикат остра реакция с опасност за здравето.
01 Ноем.
1
Само 50 г колбас има канцерогени колкото кутия цигариКанцерогените всекидневно са около нас. Приемайки ги с храната обаче те се превръщат във вътрешен фактор. Генномодифицираните продукти пък са бичът за съвременния човек. Вредите от тях още се изследват, като единствената доказана са онкоболетите
01 Ноем.
Пиенето на мляко не предпазва коститеЖените са изследвани в период от 20 години, а резултатите показват, че онези, които са консумирали повече от 680 мл. прясно мляко на ден, са изложени на по-голям риск от фрактури, за разлика от дамите, които пият по-малко количество.
31 Окт.
Защо забраниха млякото от млекомати в Словения?През изминалата година се случи един своеобразен прецедент в Словения – т. нар. млекомати бяха забранени от Агенцията за безопасност на храните.
29 Окт.
Газираното променя ДНК-то ни и ни състаряваЕжедневното приемане на газирани напитки, в които има твърде много захар, ускорява процеса на стареене точно толкова, колкото и пушенето на цигари.
28 Окт.
Кафе всеки ден пази черния ни дробРъководителят на изследването Цян Сяо обяснява, че това проучване недвусмислено показва, че кафето допринася за правилното функциониране на черния дроб.
24 Окт.
Божествен плод - райската ябълкаРайската ябълка се нарича още божествен плод. Тя е изключително вкусна прясна, но може да се влага и в сладки, мармалади и компоти.
24 Окт.
Състав на яйцатаЯйцата са изключително полезни за здравето на човека и с това твърдение спор няма. Яйцата са богати на биотин, важен за кожата и косата, както и холин, който подпомага метаболизма на мазнините и функцията на черния дроб.
23 Окт.
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 761
Основни Рецепти
15 256
20 619
Други