- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноПреяждането води до жлъчни кризи
13 Януари
Паолина Сярова
Кое за какво е полезноДве безалкохолни на ден съсипват бъбреците
13 Януари
1
Паолина Сярова
Кое за какво е полезноАвокадото убива усещането за глад
11 Януари
Антония Р.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яйцата на закуска контролират апетитаНаучно изследване твърди, че закуската, която е богата на протеини, ни помага да контролираме апетита си през целия ден. Най-подходящият вариант са рохките яйца, защото се усвояват най-бързо от стомашно-чревния тракт.
10 Януари
Нов сорт ябълка не потъмнява при досег с кислородБиотехнолози са намерили напълно естествен начин ябълката да не потъмнява след разрязване. Новият сорт ябълка не е с чужди гени и ще може да се отглежда навсякъде
10 Януари
Ограничават канелата в сладките - била вредна!В британската преса излезе информация, че Европейският съюз ще ограничи съдържанието на канела в сладките, които се продават по магазините. Причината е, че приемането на голямо количество от подправката вреди на организма заради кумарина в нея
08 Януари
2
Оранжевите храни ни предпазват от ракИзследвания на специалисти доказаха, че храни като портокалите, морковите, тиквата, папаята, гуавата и сладките картофи могат да намалят риска от появата на ракови заболявания.
07 Януари
Растенията, които изчезват заради глобалното затоплянеЕкспертите имат опасения около съдбата, която очаква любимите и вкусни банани. В последните години се наблюдават редица нападения от вредители и гъбични заболявания върху плода. Застрашено от изчезване е и какаото
06 Януари
Затлъстелите са се увеличили до близо 1 милиард душиЗа последните 30 г развитият свят е нараснал от 321 на 557 млн. души, а хората с проблем с наднорменото тегло и затлъстяване се е увеличил от 250 на 904 млн. души.
06 Януари
Как да се откажем от приема на солСолта е подправката, която спомага за подсилване на аромата и вкуса на ястията. Приета в организма, тя спомага за благоприятното протичане на някои жизнено важни процеси в организма. Необходима за човешкия организъм, тя обаче не винаги е полезна.
05 Януари
Най-вредните храни за вашето детеИма храни, които се отразяват зле на здравето на децата. Те са особено опасни, ако хлапето ви ги консумира редовно, тъй като детският организъм тепърва трябва да се развива.
04 Януари
1
Умерената консумация на бирата помага за отслабванеСпоред изследването хората, които си пийват по две или три чаши бира всяка седмица определено имат по-нисък индекс на телесната маса, за разлика от останалите, които не са фенове на бирата.
04 Януари
Доматен сок срещу рак на гърдатаАдипонектинът регулира нивата на мазнините, както и наднорменото тегло, а те всъщност увеличават риска от рак на гърдата, напомнят учените. При слабите жени, взели участие в изследването, нивата на хормона са се увеличили най-много.
03 Януари
Фаст фууд убива мозъка ни бавноФастфууд оглавява класацията за най-нездравословни храни. Ново изследване, проведено в университета на австралийския щат Южен Уелс доказва поредната вреда, която тази храна нанася, а именно - влияе отрицателно върху работата на мозъка.
03 Януари
Защо да хапваме повече мандарини през зимата?От всички познати ни цитрусови плодове, мандарините са тези, които съдържат най-големи количества витамин С. Освен на него обаче, те са богати още на витамин Д и витамин К, предпазващи децата от рахит и важни за еластичността на кръвоносните съдове.
30 Дек.
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 746
Основни Рецепти
15 252
20 606
Други