Порция цаца по морето това лято излиза златна
Кулинарни Новини

Порция цаца по морето това лято излиза златна

Още в началото на летния сезон пържената цаца по морето е най-поръчваното мезе. Проверка на вестник Монитор показа, че любимото на българи и чужденци лятно мезе ще е на по-високи цени.

1

Кулинарни Новини

Кулинарни новини от България и света. Новини за кулинари, готвачи и хората, които обичат вкусната храна.
Кулинарни Новини - Заради птичи грип: Изтеглят яйца от родния пазарКулинарни Новини

Заради птичи грип: Изтеглят яйца от родния пазар

21.06.2018

Партиди от яйца с номерата 2BG08001, 3BG08001 ще бъдат изтеглени от родния пазар, защото са заразени с птичи грип. Количеството е близо 1 милион, като яйцата идват от ферма в добричкото село Дончево.

Кулинарни Новини - Направиха нова противораковата пица, която удължава живота! (СНИМКИ)Кулинарни Новини

Направиха нова противораковата пица, която удължава живота! (СНИМКИ)

08.06.2018

Пицата винаги е била кулинарно произведение, което доставя удоволствие на всички сетива. Сега обаче италиански кулинари и изследователи създадоха пица, която е не само вкусна, но и полезна.

Кулинарни Новини - Авокадо вместо тутманик и смути вместо боза е новото меню в детските градиниКулинарни Новини

Авокадо вместо тутманик и смути вместо боза е новото меню в детските градини

07.06.2018

Авокадо вместо тутманик за закуска и здравословно смути вместо боза ще очаква малчуганите в детските градини. От тази есен менютата радикално се променят, а нездравословните храни ще бъдат премахнати.

Кулинарни Новини - Установи се какво е съдържанието на българските кренвиршиКулинарни Новини

Установи се какво е съдържанието на българските кренвирши

06.06.2018

Проверка на btv показа какво е съдържанието на кренвиршите, продавани у нас. След видеото, в което се вижда, че към колбасите се добавят пера, човки и вътрешности, все повече хора са мнителни към месните продукти.

Кулинарни Новини - Въвеждат норма за количеството месо в колбасите ниКулинарни Новини

Въвеждат норма за количеството месо в колбасите ни

29.05.2018

Нова норма за количеството месо, което задължително трябва да има в колбасите, ще бъде въведена у нас. Според новото изискване месото в кренвиршите и надениците трябва да е минимум 50 процента от цялото съдържание.