Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вредните изненади в чинията на твоето детеВредните изненади в чинията на твоето дете
12 Юни
Родителите са свикнали от време на време да очакват някоя друга изненада при отглеждането на детето. Тези изненади обаче не трябва да включват храната, която поставяте в чинията на детето си.
Лесно почистване на микровълновата с домашни средстваЛесно почистване на микровълновата с домашни средства
06 Юни
Всяка домакиня днес е улеснена много от всичките уреди, които им помагат да вършат задълженията си далеч по-бързо и лесно. Един от верните ни помощници е микровълновата, която ползваме по няколко пъти на ден. Лесно почистване на микровълновата.
Свинското в Италия - кое го прави І качество месоСвинското в Италия - кое го прави І качество месо
04 Юни
Добре познатите в цял свят продукти от свинско месо с етикет Италия, показват, че там умеят да правят тези тънки разлики. Кои са колбасите, направени от най-доброто свинско в Италия
История на сиренетоИстория на сиренето
04 Юни
Ръчно изработеното майсторско сирене се завръща в наши дни. Класическите методи за производство на сирене се възприемат от дребните производители и стават все по-предпочитани. Вижте любопитната история на сиренето
Защо наричат авокадото кърваво?Защо наричат авокадото кърваво?
03 Юни
В град Уруапан, разположен в сърцето на Мексико, авокадото е познато с названията Зеленото злато на Мексико и като Кървавия плод. Защо наричат авокадото кърваво?
Най-известните италиански ястия с телешкоНай-известните италиански ястия с телешко
01 Юни
В Италия телешкото месо буквално е издигнато в култ сред майстор-готвачите, като за най-качествено се счита телешкото месо от мъжко животно, което е на възраст от най-много 5 месеца. Италиански специалитети с телешко
Как да се научим да изхвърляме по-малко храна?Как да се научим да изхвърляме по-малко храна?
01 Юни
Ако сте решили, че е време вие и вашето семейство да се научите как да намалите хранителните отпадъци вкъщи, ето няколко полезни съвети. Как да изхвърляме по-малко храна - ето конкретно меню и насоки
Ще остане ли светът без банани?Ще остане ли светът без банани?
31 Май
Гъбичките TR4 са истинската заплаха за човечеството и неговата прехрана, имайки предвид колко необходим хранителен продукт са днес бананите във все повече страни по света. Ще остане ли светът без банани?
Храни, погрешно приемани за вредниХрани, погрешно приемани за вредни
28 Май
Ако следите новините из медиите, сигурно ви е направило впечатление, че всичко, което касае здравословното ни хранене е много противоречиво. Храни, погрешно приемани за вредни:
Мед от елда - предимства и недостатъциМед от елда - предимства и недостатъци
26 Май
Медът от елда е един от най-ценните медни продукти, приготвяни от пчелите от цветовете на елдата заради лечебните му свойства, които се дължат на състава му. Полезни свойства на меда от елда
Най-използваните подправки в гръцката кухняНай-използваните подправки в гръцката кухня
25 Май
Вкусът на храната в съседна Елада не би бил същия без някои суперхарактерни за гръцката трапеза подправки. Вижте кои са най-характерните на гръцката кухня аромати
В деня на виното: Как се случва технологията на ферментация?В деня на виното: Как се случва технологията на ферментация?
25 Май
Датата 25 май е идеален момент да поговорим малко повече за технологията на производство на на ракия и вино и процеса на ферментацията им - днес се отбелязва Денят на виното
Здравословен хляб без мая - чудото на естествената ферментацияЗдравословен хляб без мая - чудото на естествената ферментация
19 Май
Печенето на хляб без мая се прави от безквасно тесто - без добавяне на мая. Хлябът, направен от тесто с естествена ферментация, не може да се развали много дълго време.