- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноВредни ли са оцветителите в храните
17 Ноем.
Паолина Сярова
Кое за какво е полезноЛимонадата помага в борбата срещу цигарите
16 Ноем.
Rosi Stoyanova
Кое за какво е полезноНай-ценните био храни на пазара
14 Ноем.
2
Ирена Лазарова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да си осигурим баластни вещества без преяжданеБаластни вещества, или влакната, са вещества, които помагат на нашите черва да функционират оптимално, като допринасят за редовното освобождаване от токсини. Когато липсват баластни вещества в диетата ви, може да страдате от
13 Ноем.
За и против консервираните плодове и зеленчуциОказва се, обаче, че има не само привърженици на консервираните зарзавати, съществуват и хора, които смятат, че това е не само излишно, но дори е вредно за нас, без реално да го осъзнаваме.
13 Ноем.
1
Лечебни свойства на хинапВижте кои са лечебните свойства на идващото от Китай желязно дърво и как можете да го отгледате в собствената си градина. Плодовете на хинап са изключително полезни а дръвчето му вирее отлично и у нас.
12 Ноем.
2
Рибено масло е тайната на дълголетиетоВ рибеното масло е тайната на дълголетието. Сърдечно болни се повлияват добре от приема на рибено масло заради съдържащите се в него мастни киселини. Може да бъде заменено с пъстърва, сьомга.
11 Ноем.
Лимоните с най-много антибактериални свойстваНяма растение, което да конкурира лимона по антибактериални свойства. Цитрусовите плодове са идеални за лечение и профилактика на атеросклероза, скорбут, ангина, хипертония.
10 Ноем.
Какво представляват рафинираните въглехидрати?Рафинираните въглехидрати се намират в храни, които са обработени, такива при които фибрите липсват и вашето тяло ги възприема като прости захари.
09 Ноем.
Най-опасните консерванти в хранитеВсички видове консерванти, оцветители, подобрители и прочие в храната могат да бъдат вредни, макар често производителите да се опитват да ни убедят, че те не просто не са вредни, а дори напротив – полезни са.
09 Ноем.
Манията био храниБиохраните станаха много популярни у нас, въпреки доста високите си цени. Те са преди всичко много по-здравословни от останалите продукти, с по-добри вкусови качества. Но дали не повярвахме твърде бързо в тези твърдения?
08 Ноем.
4
Какво е умами?Има още един вкус освен познатите ни – сладък, солен, кисел и горчив, който се определя като комбинация от всички тях. Този вкус се нарича умами.
08 Ноем.
2
За макробиотичната кухняМакробиотичното хранене, макар много да напомня на вегетарианството, позволява да се хапва месо, като най-силно се препоръчва яденето на риба. Повечето храни се приготвят на пара и се бланшират.
07 Ноем.
1
Да си направим закуска с ядкиЯдките са полезно начало на деня, тъй като осигуряват на мозъка вещества, които го зареждат с енергия за целия ден. В това отношение са много подходящи лешниците и орехите.
07 Ноем.
Омега 9 мастни киселини - какво представляват?Омега 9 мастните киселини са най-разпространените мастни киселини в природата. Те са известни също така и като олеинова киселина.
05 Ноем.
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 697
Основни Рецепти
15 240
20 585
Други