Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да си осигурим баластни вещества без преяжданеДа си осигурим баластни вещества без преяждане
13 Ноем.
Баластни вещества, или влакната, са вещества, които помагат на нашите черва да функционират оптимално, като допринасят за редовното освобождаване от токсини. Когато липсват баластни вещества в диетата ви, може да страдате от
За и против консервираните плодове и зеленчуциЗа и против консервираните плодове и зеленчуци
13 Ноем.
1
Оказва се, обаче, че има не само привърженици на консервираните зарзавати, съществуват и хора, които смятат, че това е не само излишно, но дори е вредно за нас, без реално да го осъзнаваме.
Лечебни свойства на хинапЛечебни свойства на хинап
12 Ноем.
2
Вижте кои са лечебните свойства на идващото от Китай желязно дърво и как можете да го отгледате в собствената си градина. Плодовете на хинап са изключително полезни а дръвчето му вирее отлично и у нас.
Рибено масло е тайната на дълголетиетоРибено масло е тайната на дълголетието
11 Ноем.
В рибеното масло е тайната на дълголетието. Сърдечно болни се повлияват добре от приема на рибено масло заради съдържащите се в него мастни киселини. Може да бъде заменено с пъстърва, сьомга.
Лимоните с най-много антибактериални свойстваЛимоните с най-много антибактериални свойства
10 Ноем.
Няма растение, което да конкурира лимона по антибактериални свойства. Цитрусовите плодове са идеални за лечение и профилактика на атеросклероза, скорбут, ангина, хипертония.
Какво представляват рафинираните въглехидрати?Какво представляват рафинираните въглехидрати?
09 Ноем.
Рафинираните въглехидрати се намират в храни, които са обработени, такива при които фибрите липсват и вашето тяло ги възприема като прости захари.
Най-опасните консерванти в хранитеНай-опасните консерванти в храните
09 Ноем.
Всички видове консерванти, оцветители, подобрители и прочие в храната могат да бъдат вредни, макар често производителите да се опитват да ни убедят, че те не просто не са вредни, а дори напротив – полезни са.
Манията био храниМанията био храни
08 Ноем.
4
Биохраните станаха много популярни у нас, въпреки доста високите си цени. Те са преди всичко много по-здравословни от останалите продукти, с по-добри вкусови качества. Но дали не повярвахме твърде бързо в тези твърдения?
Какво е умами?Какво е умами?
08 Ноем.
2
Има още един вкус освен познатите ни – сладък, солен, кисел и горчив, който се определя като комбинация от всички тях. Този вкус се нарича умами.
За макробиотичната кухняЗа макробиотичната кухня
07 Ноем.
1
Макробиотичното хранене, макар много да напомня на вегетарианството, позволява да се хапва месо, като най-силно се препоръчва яденето на риба. Повечето храни се приготвят на пара и се бланшират.
Да си направим закуска с ядкиДа си направим закуска с ядки
07 Ноем.
Ядките са полезно начало на деня, тъй като осигуряват на мозъка вещества, които го зареждат с енергия за целия ден. В това отношение са много подходящи лешниците и орехите.
Омега 9 мастни киселини - какво представляват?Омега 9 мастни киселини - какво представляват?
05 Ноем.
Омега 9 мастните киселини са най-разпространените мастни киселини в природата. Те са известни също така и като олеинова киселина.