Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Истинските плодове и зеленчуци са несъвършениИстинските плодове и зеленчуци са несъвършени
30 Ноем.
Все пак това, че по-дребните плодове и зеленчуци, които имат някакви леки драскотини са по-добри, не означава, че трябва да си купувате повредена стока с кафяви или съмнително жълтеникави петна.
Опасна ли е престоялата готвена храна?Опасна ли е престоялата готвена храна?
30 Ноем.
6
Понякога претопленото вчерашно ястие може да предизвика хранително отравяне или инфекция, защото не е било претоплено добре и не са били убити бактериите, които са успели да се развият за едно денонощие.
Защо мекиците са храна убиецЗащо мекиците са храна убиец
29 Ноем.
15
Мекиците са традиционно българско ястие, направено от тесто, което е предварително замесено. Българинът по принцип обича пържените храни, но мекиците, спомен още от детството, са на първо място. Но точно там се крие опасността.
Вреда и полза от патладжанитеВреда и полза от патладжаните
29 Ноем.
В патладжаните се съдържат много витамини от групата В, а също така витамин С и витамин РР, каротин и полезни вещества. Патладжаните са добър източник на калций, желязо, магнезий, фосфор и натрий.
Лечебни свойства на дивите кестениЛечебни свойства на дивите кестени
28 Ноем.
1
Кестените са дървета и ядки от семейството Бук. Те са отглеждани от древността в Ориента и Европа. Кестените и в частност дивите са необичайно полезни дарове на природата, използвани от незапомнени времена.
За какво са полезни зърната от чиаЗа какво са полезни зърната от чиа
28 Ноем.
Всъщност от цялото растение семенцата са най-използвани и носят най-много полезни вещества на организма. Семената от чиа могат да бъдат съхранявани дълго време, без да гранясат или по някакъв начин да променят вкуса си
Как да намалим мазнините в менюто сиКак да намалим мазнините в менюто си
27 Ноем.
1
За да постигнете редуциране на мазнините в менюто си, забравете за пържените вкусотии и така предпочитаните от малки и големи пържени картофи. Храненето с по-малко мазнини е лесно постижимо.
Доколко са био био продуктите?Доколко са био био продуктите?
26 Ноем.
Едно от големите заблуждения при биохраните е съдържанието на витамини – повечето хора са убедени, че в биохраните има много повече витамини отколкото в останалите продукти и дори това е нещото, което ги подтиква да си купуват основно такива.
Най-полезните рибиНай-полезните риби
26 Ноем.
1
Всъщност рибата, както и всички морски дарове са много полезни за организма и е задължително да се похапва риба поне веднъж в седмицата. Резултати от изследване направено във Великобритания ни казват коя риба е най-полезна.
Хидрогенирано и рафинирано растително маслоХидрогенирано и рафинирано растително масло
25 Ноем.
Вижте кои са вредните последици на двете технологии по производство на растително масло - хидрогенирано и рафинирано растително масло. Изкуствено втвърдените масла са доказано вредни.
Защо готвенето в микровълнова фурна е вредно?Защо готвенето в микровълнова фурна е вредно?
25 Ноем.
6
Микровълновото облъчване на месо води до образуването на известни канцерогени, а мляко в съчетание със зърнена закуска, приготвено в микровълнова фурна, води до преобразуването на аминокиселините във вредни продукти.
Различните видове солРазличните видове сол
24 Ноем.
Повечето хора не само, че не правят разлика, а и не знаят, че има различни видове сол. Имат представа само, че бялата подправка прави храната по-апетитни и затова често използват повече, отколкото е здравословно.