Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За какво е полезна червената ряпаЗа какво е полезна червената ряпа
15 Март
2
Червената ряпа е изключително полезен зеленчук, който има широко приложение при различни заболявания. Тя е и изключително ценно подмладяващо средство. Вижте защо!
Продукти за добра потентностПродукти за добра потентност
14 Март
Храните са в пряка зависимост с човешкото здраве, а има и такива храни, които са изключително полезни за потентността. Това са стриди, банани, чесън, семена и ядки.
Консумация на алкохол при разделно храненеКонсумация на алкохол при разделно хранене
14 Март
Най-важното, което трябва да знаем за алкохола е, че той ни осигурява празни калории. Какво означава това? Вижте кои напитки с кои храни се съчетават.
Коя храна за колко време се разграждаКоя храна за колко време се разгражда
12 Март
3
Комбинирайте правилно храните в своето меню, за да не товарите храносмилането, избягвайте пържените и мазни храни, защото те се разграждат за повече от осем часа!
Полезни ли са сушените кайсииПолезни ли са сушените кайсии
12 Март
2
Сушените кайсии са полезни за хора, които страдат от проблеми със сърцето. Сушените кайси съдържат калий, фосфор, калций, желязо и витамин В5.
Калоричност на ядкитеКалоричност на ядките
11 Март
Причината за високата енергийна стойност на ядките са мазнините, но повечето от тях са ненаситени, тоест помагат за намаляване на холестерола. Редовната им консумация ще помогне за добро здраве.
Храни без или с малко въглехидратиХрани без или с малко въглехидрати
11 Март
1
Ниско въглехидратни храни са млякото и млечните продукти, някои зеленчуци, рибата и морските деликатеси и още други.
За или против замразения спанакЗа или против замразения спанак
09 Март
Спанакът може да си намери място на всяка една трапеза, може да бъде страхотна добавка и гарнитура към много блюда, от него се правят много вкусни салати и е сред едни от най-витаминозните зеленчуци.
Здравословно хранене през Великденските постиЗдравословно хранене през Великденските пости
09 Март
1
Здравословното хранене по време на Великденските пости е много важен въпрос, защото Великият пост се пада в доста тежко за организма време — прехода от зимата към пролетта.
Ползи и приложение на чай каркадеПолзи и приложение на чай каркаде
06 Март
1
Чаят каркаде се приготвя от тропическото цвете хибискус и специалистите са на мнение, че то е една от най-полезните за човека билки. Качествата му са били признати още от древните египетски фараони.
Полезна ли е кората на кивитоПолезна ли е кората на кивито
05 Март
Няма спор относно положителните качества на този плод, но възниква въпросът дали кората на кивито може да се консумира и полезна ли е тя?
За какво е полезен сокът от картофиЗа какво е полезен сокът от картофи
04 Март
1
Картофите са много полезни, те съдържат ценни хранителни вещества. Освен нишестето картофите съдържат протеини и мазнини, целулоза и хранителни влакнини, органични киселини и много витамини.
Белите или червените меса са по-полезниБелите или червените меса са по-полезни
03 Март
Спорът дали червеното, или бялото месо е по полезно се свежда до факта как те оказват влияние върху човешкото здраве. Цветът на бялото месо се дължи на липсата на миоглобин в него.