Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Продукти, които могат да заместят ориза в готвенетоПродукти, които могат да заместят ориза в готвенето
06 Юни
Макар че белият ориз не е най-здравословният заради липсата на протеини, важни витамини и фибри, той намира огромна реализация в рецептите. Ето някои заместители на ориза с повече фибри и протеини.
Как здравословно да изпържим кюфтета?Как здравословно да изпържим кюфтета?
01 Юни
Пържените кюфтета са класика в световната кухнята. Как да ги изпържим здравословно и да се насладим на уникалния им вкус?
Подходящи подправки за пицаПодходящи подправки за пица
31 Май
Босилекът е една от най-употребяваните подправки за пици. Някои видове босилек по аромат приличат на карамфил или на индийско орехче.
Правила при сушенето на гъбиПравила при сушенето на гъби
30 Май
За да запазите аромата на пресните гъби за дълго време, ги изсушете. Нанижете ги на конец или ги изсушете в печка. Можете да ги превърнете в гъбен прах, който е идеална подправка.
Подходящи подправки за пилешко месоПодходящи подправки за пилешко месо
30 Май
Подправките са завършъкът на всяко ястие. Пилето е най-разпространената домашна птица, вижте нашите съвети при готвене на пилешко месо.
Как да изпечем вкусна тиква?Как да изпечем вкусна тиква?
28 Май
Тиквата съдържа множество полезни вещества, необходими на организма. От тиква и ябълки може да се направи изискан десерт. Тайни за приготвяне на печена тиква.
Как да изсушим чушки за зимата?Как да изсушим чушки за зимата?
26 Май
1
За да изсушите чушки, са необходими здрави чушки, които не са от най-месестите. Оставете ги за три дни в проветриво помещение, като ги подредите на разстояние една от друга.
Как се прави лазаня за начинаещиКак се прави лазаня за начинаещи
25 Май
Типичното за италианската кухня ястие лазаня е приготвено с няколко слоя кори за лазаня, сос, месо, сирене и зеленчуци между отделните слоеве паста. Как да направите лазаня, ако сте начинаещи в кухнята
Как да си направим захаросани лимони и портокалиКак да си направим захаросани лимони и портокали
25 Май
1
Захаросаните лимони и портокали са вкусен и нежен десерт, който може да приготвите сами вкъщи. Много е приятен чипсът от захаросани лимони и портокали.
Как да си направим шоколадови пръчициКак да си направим шоколадови пръчици
24 Май
Да приготвите шоколадови пръчици по начина, по който се продават, не е лесна задача, и можете да ги замените с настърган шоколад, което е и най-лесният вариант. Но ако сте кулинарен ентусиаст, прочетете следващите редове
Маргарин или масло да използваме?Маргарин или масло да използваме?
24 Май
Маслото е един от най-широко разпространените продукти в кухнята. Неговото приложение е изключително разнообразно. Въпреки това, много хора остават верни на маргарина и предпочитат неговия вкус.
Как да разберем дали медът е истински с помощта на свещКак да разберем дали медът е истински с помощта на свещ
23 Май
За съжаление, често е възможно да нямате доверие на етикетите, на които е упоменато, че медът е чист. Как да проверим дали медът е истински у дома с помощта на свещ?
Съвети за консервиране на спанак, лапад и киселецСъвети за консервиране на спанак, лапад и киселец
22 Май
3
Консервираните зеленчуци са също много вкусни, но се запазват много по-дълго време отколкото пресните продукти.