Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво е анардана и за какво се ползва?Какво е анардана и за какво се ползва?
10 Дек.
Анарданата е популярна подправка, която масово се използва в индийската и иранската кухня и за съжаление трудно може да бъде открита у нас. В кои ястия се използва анарданата?
Как да изсушим масловки?Как да изсушим масловки?
09 Дек.
Масловките са едни от най-известните гъби, които стават за ядене, което се дължи и на факта, че те нямат отровни двойници. Как да изсушим масловки?
Подправките, които правят картофите неустоимиПодправките, които правят картофите неустоими
07 Дек.
17
Като се замислим в различните гозби, които се съдържат картофи се слагат различни продукти, затова нека да кажем кои са най-подходящите подправки, които трябва задължително да добавяме към картофите.
Как се чисти шкембеКак се чисти шкембе
07 Дек.
3
Всеки на когото му се е налагало да чисти шкембе знае, че това не е едно от най-приятните и лесните неща с които ни се е случвало да се справим в кухнята.
Подправки, подходящи за оризПодправки, подходящи за ориз
06 Дек.
Хубавото на оризът е, че той може да бъде приготвен по много начини и могат да бъдат прибавени много подправки. Той лесно поема аромата и вкуса на храните, подправките и билките.
Как се бият белтъците на сняг?Как се бият белтъците на сняг?
06 Дек.
1
Вижте как можете да получите така желания белтъчен сняг. Вижте как можете да ги направите така и кои са факторите, които влияят на получаването на желания от вас сняг.
Идеалната температура на фризера и хладилникаИдеалната температура на фризера и хладилника
06 Дек.
Първо и много важно – не слагайте хладилника и фризера в близост до отоплителен уред, до готварската печка. Топлината, която отдават, може да развали уредите ви за охлаждане.
Домашно опушване на месоДомашно опушване на месо
06 Дек.
Когато искате да си приготвите домашно пушено месо, обикновено месото първо се осолява, после се суши и след това се опушва, закачено на кука или в марля. Пушено месо на фурна.
Как да пържим правилно риба?Как да пържим правилно риба?
05 Дек.
Рибата е изключително полезна, питателна и вкусна храна. Тя е в основата на всички здравословни диети. Как да пържим правилно риба?
Как да приготвим лаврак?Как да приготвим лаврак?
05 Дек.
Лавракът, или още наричан морски вълк, е соленоводна риба. Но как да приготвим лаврак? Вижте тези съвети за вкусен лаврак на скара, в тиган или на фурна.
Тънкости при приготвянето на кефалТънкости при приготвянето на кефал
05 Дек.
Кефалът е една от рибите, които често присъстват на нашата трапеза. Разгледайте тези съвети и тънкости при приготвянето на кефал.
Овкусяване на пържолиОвкусяване на пържоли
05 Дек.
2
Колко и прясно да изглежда месото, то не може да се сложи директно на скарата, на грил тигана или във фурната без да се подправи или маринова.
Тайните на вкусната каймаТайните на вкусната кайма
05 Дек.
1
Каймата е основен продукт за редица ястия от вкусни кюфтета до добавка към спагети и други. Тя заема много важно място на нашата трапеза.