Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подправки за патешко месоПодправки за патешко месо
07 Юли
1
Патешкото е трудно за обработване месо. Не по-лесно предизвикателство е да се овкуси правилно. Средиземноморското ухание на морската роса, или казано иначе - на розмарина, може да се съчетае много добре с патешкото
Какво представлява брашното от нахут?Какво представлява брашното от нахут?
07 Юли
Брашното от нахут е безглутеново брашно, най-често присъстващо в индийската кухня. Има два основни вида брашно от нахут.
Кои храни се поднасят с оризКои храни се поднасят с ориз
06 Юли
Оризът е универсална гарнитура, която може да бъде поднесена с различни видове ястия. Той е предпочитан от хората, които се хранят здравословно.
Десет тайни на великолепния блат за тортаДесет тайни на великолепния блат за торта
02 Юли
Вероятно всяка домакиня е била изправена пред ситуация, при която блатът за торта не се получава. Какви всъщност са тайните на сполучливите и пухкави блатове за торта?
Не ви достигат протеини? Добавете нахут към вашата диетаНе ви достигат протеини? Добавете нахут към вашата диета
30 Юни
Има една храна, която обичаме и която не само е богата на протеини, но е и добър източник на калий, магнезий и желязо – нахут. Ако имате нужда от повече протеин в диетата, вижте тези вкусни идеи с нахут
Как се прави пилешка супа?Как се прави пилешка супа?
27 Юни
В нашата национална кухня пилешката супа е позната в невероятно разнообразие от вариации - с пилешко и зеленчуци, само с месото, с фиде или с картофи, с ориз, застроена или без застройка. Как се прави пилешка супа?
Към кои печива да добавяме сусам?Към кои печива да добавяме сусам?
26 Юни
Сусамът е финалната щриха, която превръща тестените ястия в непреодолимо изкушение. Ето кои обаче са печивата, към които трябва да добавите сусам:
Четири летни подправки, без които не можемЧетири летни подправки, без които не можем
26 Юни
Лятото е времето, в което природата е най-щедра към нас. Освен вкусни плодове и зеленчуци, в най-топлите месеци от годината растат и невероятни подправки.
Вкусни идеи за салати със сусамВкусни идеи за салати със сусам
25 Юни
Сусамът е известен отдавна като божествена храна заради богатството от витамини и други хранителни вещества. Вкусни идеи за салати със сусам.
Защо да замените обикновения с червен оризЗащо да замените обикновения с червен ориз
20 Юни
Червеният ориз е много полезен сорт, който е подходяща храна дори за диабетици. Какво прави червения ориз уникален? Ползи за здравето от червен ориз. Как да използвате червения ориз
Оранжево вино: ползи и правилно съчетание с храниОранжево вино: ползи и правилно съчетание с храни
19 Юни
Но какво точно представлява това вино, с какво да го консумираме и какви са най-големите ползи от него?
Най-вкусните меки сиренаНай-вкусните меки сирена
18 Юни
Меките сирена предлагат наистина уникален вкус на ценителите и любителите на сиренето. Тези сирена обикновено не са отлежали и се отличават с по-мек вкус и по-богата, кремообразна текстура.
Видове ПатладжаниВидове Патладжани
14 Юни
Патладжанът е основен продукт в много кухни от векове, с голямо разнообразие от традиционни рецепти, използващи този зеленчук. Вижте кои са основните сортове патладжан и за кои ястия се ползват