Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраняваме правилно кокосовото масло?Как да съхраняваме правилно кокосовото масло?
27 Дек.
Опаковката на кокосовото масло не ви казва точно как да го съхранявате. Ако се спазват всички препоръки за съхранение, кокосовото масло ще остане свежо за доста дълго време.
Тънкости при приготвянето на рибаТънкости при приготвянето на риба
26 Дек.
Рибата може да бъде приготвена по най-различни начини, като ако е предназначена за директна консумация, то времето ѝ за направа е наистина малко. Ето някои тънкости при приготвянето на риба.
Мерки и теглилки, важни за нашите рецепти!Мерки и теглилки, важни за нашите рецепти!
21 Дек.
Везната вече не е лукс и всяка домакиня би трябвало да я има в кухнята си. Тъй като използваните за практични мерки съдове са с различна вместимост, нека да кажем кой са стандартните мерни единици в кухнята и точни пропорции
Пазарувай умно! Какво е точното количество продукти за 4 порции?Пазарувай умно! Какво е точното количество продукти за 4 порции?
20 Дек.
Планирайте менюто за цялата седмица, като се съобразявате с наличните запаси. Преди да отидете на пазар, направете списък на необходимите продукти. Пазарувай умно! Какво е точното количество продукти за 4 порции?
Коя е тайната съставка на пухкавия омлет?Коя е тайната съставка на пухкавия омлет?
19 Дек.
Коя е тайната съставка на пухкавия омлет? Как да направим пухкав и ефирен омлет? Как омлетът ни да е хем вкусен, хем въздушен?
Когато избирате хладилник, внимавайте за тези нещаКогато избирате хладилник, внимавайте за тези неща
19 Дек.
Хладилникът е много важна част от нашето домакинство, защото благодарение на него, ние запазваме храната си свежа за по-дълго време. Какъв хладилник да си купим? Съвети при избор на хладилник.
Важни съвети при приготвяне на зимнинаВажни съвети при приготвяне на зимнина
18 Дек.
Съхраняването на продукти чрез консервирането им в сезоните, когато има изобилие от тях, дава възможност трапезата ни през зимата и ранната пролет да бъде така богата, както през лятото и есента. Важни съвети при приготвяне на зимнина.
Тайната на панираната рибаТайната на панираната риба
16 Дек.
Мнозина изпитват сериозни тръдности при панирането на риба. Лесно е да пуснеш рибата в тигана, но приготвянето на правилна панировка е друга работа.
Как да използваме пшеничен грис в основните ястияКак да използваме пшеничен грис в основните ястия
16 Дек.
Познати ли са ви кулинарни рецепти, в които е включен грис? Навярно подминавате този интересен продукт, защото не сте сигурни как точно да вложите грис в своите творения в кухнята.
Тайните на приготвянето на вкусна и сочна рибаТайните на приготвянето на вкусна и сочна риба
16 Дек.
Всъщност готвенето на риба изисква само малко опит и знания. Тайни при пържене на риба. Как се пече сочна риба. Още съвети при приготвяне на риба
Зимнина - важни правила, които трябва да знаемЗимнина - важни правила, които трябва да знаем
16 Дек.
Макар че през зимния сезон има зеленчуци и плодове, от които могат да се приготвят пресни и витаминозни салати и ястия, почти няма домакинство, което да не приготвя зимнина. Важните правила при правене на зимнина
Как се прави ленено яйце и за какво се използваКак се прави ленено яйце и за какво се използва
15 Дек.
Що е то ленено яйце? Това яйце е предназначено за хора, които са веган, за такива, които не обичат яйца и за такива. С ленено яйце може да замените обикновените яйца.
Как да стерилизираме патладжаниКак да стерилизираме патладжани
13 Дек.
Ще ви предложим две рецепти за стерилизиране на патладжани. Едната рецепта е стерилизиран патладжан за гозби – става за гювеч или за някакви други манджи, към които обичате да добавяте патладжани.