Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Списък с необходимите съдове и принадлежности в кухнятаСписък с необходимите съдове и принадлежности в кухнята
19 Януари
Списъкът с най-важните кухненски пособия може да бъде допълнен с много още домакински прибори и принадлежности, но това са най-важните домакински съдове и прибори, които трябва да имате в кухнята си
Избягвайте да слагате тези храни в блендера си!Избягвайте да слагате тези храни в блендера си!
17 Януари
Преди да поставите всичко в кухненския блендер и да пулсирате, прочетете този списък с храни, за да избегнете смесването, за да предотвратите повреда на остриетата и контейнера, както и експлодиращи капаци и бъркотия.
С любов към сиренетоС любов към сиренето
13 Януари
Сиренето е вкусно, когато се яде натурално. Сиренето е вкусно в състава на мусове или на гладки сосове, в печива и в пълнежи. С любов към сиренето - какво да си сготвим с любимите си сирена
Сироп от фурми - предимства и приложениеСироп от фурми - предимства и приложение
11 Януари
Сиропът от фурми е отлична алтернатива за захарта и за подслаждане. Използване на сиропа от фурми. Ползи за здравето от сиропа от фурми включват
Сирене Трапист - кулинарна употребаСирене Трапист - кулинарна употреба
08 Януари
Сиренето, известно с името трапист, е полутвърд продукт от краве мляко. То има мек вкус и качеството да се топи добре. На цвят е бледожълто с няколко дупки и обикновено се предлага опаковано в червен пластмасов или парафинов восък.
Подправки за неустоими гръцки бифтекиПодправки за неустоими гръцки бифтеки
03 Януари
1
Основната суровина е за бифтеки е мляното говеждо месо. Хапките имат уникален вкус, който се дължи на подправките, затова готвачите в Гърция не ги пестят, когато подготвят каймата за бифтеки.
Как да изберем прясна скумрия?Как да изберем прясна скумрия?
03 Януари
Когато се избира риба за каквато и да е рецепта, първото условие е тя да бъде прясна. Как обаче да разпознаем прясната скумрия от вече застоялата, която е негодна за консумация?
Как да приготвим перфектното запечено сирене на тиган?Как да приготвим перфектното запечено сирене на тиган?
02 Януари
Как да приготвим перфектно запечено сирене на тиган, което да разнася аромата си в кухнята и да се топи в устата? Сиренето на тиган може да се направи и със заливка за почитатели на по-сочни и течни ястия.
Трик, с който новогодишната баница ще е пухкава и мекаТрик, с който новогодишната баница ще е пухкава и мека
31 Дек.
Лесен трик, с който новогодишната баница ще е пухкава и мека. Перфектната новогодишна баница на трапезите - какво да направим, за да я имаме?
Тайните на крехкия свински джоланТайните на крехкия свински джолан
30 Дек.
3
Пресният джолан може да бъде запечен на фурна, но за да е крехък, трябва предварително да бъде сварен до пълно омекване на месото. Бульонът може да бъде използван за приготвянето на супа.
Правила за използването на тенджера под наляганеПравила за използването на тенджера под налягане
30 Дек.
Преди да използвате нова тенджера под налягане, кипнете в нея 1 л вода с малко мазнина. Внимание! Не бива да се отваря тенджерата под налягане, преди да е излязла парата и да е спаднало налягането.
Кога е най-правилно да се солят ястията? С каква мазнина да готвим?Кога е най-правилно да се солят ястията? С каква мазнина да готвим?
30 Дек.
Кога е най-правилно да се солят различните кулинарни творения, които забърквате в кухнята? Какво да правим с пресолена манджа? Кога и колко сол се слага на рецептите? С каква мазнина да готвим?
Видове супи според тяхната основаВидове супи според тяхната основа
29 Дек.
1
Супите могат да бъдат разделени на горещи и студени, на бистри и такива със застройка, на кремсупи и чорби и т. н. Ако искаме обаче да ги разделим по отношение на тяхната основа, те обикновено се разделят на зеленчукови. . .