Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се консервират домати в бурканиКак се консервират домати в буркани
06 Април
3
Можете да консервирате доматите с ципите, а може и да ги обелите – това всъщност няма никакво значение при приготвянето им, разликата е само във вкуса, но и тя не е особено осезаема.
Необичайни методи за по-дълго съхранение на хранитеНеобичайни методи за по-дълго съхранение на храните
06 Април
Големите вериги магазини предлагат разнообразни стоки, които могат да задоволят всеки вкус. Често се случва да закупим храни, които да не консумираме веднага. Необичайни методи за съхраняване на храните:
По-полезна алтернатива на олиото, когато пържим тестоПо-полезна алтернатива на олиото, когато пържим тесто
04 Април
Не може да се отрече, че пържените храни не са особено здравословни, но има няколко начина, по които можете да намалите нанесените щети от пърженето на тесто. По-полезни масла за пържене на любимите бухтички и мекички
Как се прави захарен сироп - ръководство за начинаещиКак се прави захарен сироп - ръководство за начинаещи
01 Април
1
Захарният сироп е най-често използваната съставка за сиропиране или подслаждане на сладкиши, торти или други десерти. Захарният сироп можем да си купим от магазина или да си направим сами у дома. Ето и как
Седем вида сирена, идеални за пицаСедем вида сирена, идеални за пица
31 Март
Ако пицата със сирене е любима ваша храна , тогава защо да не вземете правилната смес от сирене, за да можете да си направите своя собствена у дома, когато пожелаете!
Топ 50 малки хитрости в помощ на всяка умна домакиняТоп 50 малки хитрости в помощ на всяка умна домакиня
29 Март
1
Домашна диня за Нова година! Да, това е напълно възможно с този интересен трик. Вижте топ 50 на най-хитрите домакински съвети, които ще улеснят живота ви. И не забравяйте - дори и пресолената манджа може да бъде оправена!
Алтернатива на олиото за готвенеАлтернатива на олиото за готвене
21 Март
Открийте добър и здравословен заместник на слънчогледовото олио. Рафинираното олио не е най-здравословното за готвене, така че може без особени притеснения да изберете друга мазнина за готвене
Подправките: Душата на всяко ястиеПодправките: Душата на всяко ястие
15 Март
Подправките могат да бъдат растителни - листа, корени, плодове, кори или получени по химичен път продукти със специфичен аромат и вкус. Най-използваните подправки в българската кухня
Кое месо за какъв вид ястие е подходящоКое месо за какъв вид ястие е подходящо
10 Март
Сложете тази статия в любими, защото винаги ще ви е от полза. Кое месо за какъв вид ястие и термична обработка е най-подходящо? Добре е да знаете и кои подправки са най-подходящи за любимите ни мръвки
Как да направим кафето си още по-вълнуващо и вкусно?Как да направим кафето си още по-вълнуващо и вкусно?
09 Март
Ежедневната чаша кафе е изключително важна за толкова много хора като част от рутината им! За да направите този ритуал по-вълнуващ, можете да опитате тези интересни съвети и трикове.
Глупави грешки в кухнята, които всички допускамеГлупави грешки в кухнята, които всички допускаме
05 Март
Колко и добра домакиня да сте, 100 процента правите поне една-две от тези грешки в кухнята. Истината е, че нашият начин може да е удобен за нас, но да се окаже не най-добрият за продуктите ни и съхранението им.
Защо не трябва да печем месото над 250 градуса?Защо не трябва да печем месото над 250 градуса?
03 Март
Месото е важен елемент от всяка трапеза. Апетитно и полезно, то най-често присъства в света на кулинарията в печена форма. Защо не трябва да печем месото над 250 градуса?
Трик, с който вчерашните палачинки ще са като току-що приготвениТрик, с който вчерашните палачинки ще са като току-що приготвени
27 Февр.
Много добре знаете обаче, че вчерашните палачинки, колкото и добре да сте ги съхранявали, нямат нищо общо с прясно приготвените. За да вдъхнете нов живот на вчерашните палачинки, вижте този трик за винаги свежи палачинки