PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиЗаместители на маслото в рецептите
02 Май
Evgenia
Кулинарни СъветиЕто как да приготвите най-пухкавите американски палачинки
02 Май
Лилия Милкова
Кулинарни СъветиКак да си пием кафето?
02 Май
Галина Иванова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ядем повече киселец?Киселецът е обикновена многогодишна билка, която нетърпеливо пониква от земята всяка пролет. Родом от Европа и Азия, киселецът е както богат на витамин С, така и особено ароматен.
01 Май
Колко време се мариноват различните видове месаМариноването е съвсем обикновена част от приготвянето на храна и присъства във всяка кухня под една или друга форма. У нас то е плод на голям опит.
26 Април
Как се шпикова месоШпиковането на месо представлява пробождане и овкусяване на различни меса със сланина, бекон, зеленчуци или др. Процедурата се извършва със специален прибор – куха игла или с остър предмет
24 Април
Колко време се пече агнешко?Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура. Вижте колко време трябва да печете агнешкото според майстор готвачите
23 Април
Как се прави козунак - ръководство за начинаещиКогато чуем Вликден първите неща за които се сещаме са боядисани яйца и козунак. Ако досега не се правили, ето как да си приготвите сами домашен козунак. Как се прави козунак - ръководство за начинаещи.
23 Април
Хитринки за пухкави козунаци, които трябва да научитеКогато се месят козунаци или други тестени изделия, трябва да бъдете спокойни и в добро настроение. В противен случай тестото ще ви усети и резултатът ще е трагичен.
22 Април
Яжте тези храни, за да избегнете усещането за душевен дисбалансАко се чувствате тревожни повече от 6 месеца, трябва да помислите за промяна в начина на живот и да получите медицинска помощ. Преди това пробвайте да ядете тези храни срещу неприятното усещането за душевен дисбаланс
21 Април
Правила при приготвянето на козунаци от тефтерите на баба и мамаНаправата на козунаци не е лека работа. Това са мои бележки от старите тефтери на моите баби, написани на ръка, тук-там с размазано мастило, но за мен са цени, защото те ме научиха да работя козунаци.
21 Април
Към какви ястия да добавяме розмаринРозмаринът се добавя в различни видове зеленчукови салати, в ястия от пилешко месо, риба, телешко, агнешко и свинско. Заешкото придобива по-приятен аромат, ако се готви с розмарин.
19 Април
Балсамова редукция - какво е и как се приготвяБалсамовата редукция е направена от балсамов оцет. Крайният резултат е възхитителна балсамова глазура за солени и сладки ястия.
18 Април
В името на здравето: Как да извлечем повече от храната сиНачинът и времето на приготвянето на храните могат да доведат до големи разлики в това как тялото ги оползотворява. Има няколко прости промени, които могат да подобрят хранителния потенциал на всички ястия.
18 Април
Как да си приготвим сушени доматиСушените домати станаха популярни през последните години. За сушене са най-подходящи добре узрелите домати с плътна структура.
18 Април
8
Как да си приготвим ароматни сушени маслиниСвикнали сме с вкуса на маринованите маслини, но как да си направим сушени маслини? Изсушаването на маслините е един от най-лесните начини за приготвяне.
17 Април
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други