Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
01 Май
Киселецът е обикновена многогодишна билка, която нетърпеливо пониква от земята всяка пролет. Родом от Европа и Азия, киселецът е както богат на витамин С, така и особено ароматен.
Колко време се мариноват различните видове месаКолко време се мариноват различните видове меса
26 Април
Мариноването е съвсем обикновена част от приготвянето на храна и присъства във всяка кухня под една или друга форма. У нас то е плод на голям опит.
Как се шпикова месоКак се шпикова месо
24 Април
Шпиковането на месо представлява пробождане и овкусяване на различни меса със сланина, бекон, зеленчуци или др. Процедурата се извършва със специален прибор – куха игла или с остър предмет
Колко време се пече агнешко?Колко време се пече агнешко?
23 Април
Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура. Вижте колко време трябва да печете агнешкото според майстор готвачите
Как се прави козунак - ръководство за начинаещиКак се прави козунак - ръководство за начинаещи
23 Април
Когато чуем Вликден първите неща за които се сещаме са боядисани яйца и козунак. Ако досега не се правили, ето как да си приготвите сами домашен козунак. Как се прави козунак - ръководство за начинаещи.
Хитринки за пухкави козунаци, които трябва да научитеХитринки за пухкави козунаци, които трябва да научите
22 Април
Когато се месят козунаци или други тестени изделия, трябва да бъдете спокойни и в добро настроение. В противен случай тестото ще ви усети и резултатът ще е трагичен.
Яжте тези храни, за да избегнете усещането за душевен дисбалансЯжте тези храни, за да избегнете усещането за душевен дисбаланс
21 Април
Ако се чувствате тревожни повече от 6 месеца, трябва да помислите за промяна в начина на живот и да получите медицинска помощ. Преди това пробвайте да ядете тези храни срещу неприятното усещането за душевен дисбаланс
Правила при приготвянето на козунаци от тефтерите на баба и мамаПравила при приготвянето на козунаци от тефтерите на баба и мама
21 Април
Направата на козунаци не е лека работа. Това са мои бележки от старите тефтери на моите баби, написани на ръка, тук-там с размазано мастило, но за мен са цени, защото те ме научиха да работя козунаци.
Към какви ястия да добавяме розмаринКъм какви ястия да добавяме розмарин
19 Април
Розмаринът се добавя в различни видове зеленчукови салати, в ястия от пилешко месо, риба, телешко, агнешко и свинско. Заешкото придобива по-приятен аромат, ако се готви с розмарин.
Балсамова редукция - какво е и как се приготвяБалсамова редукция - какво е и как се приготвя
18 Април
Балсамовата редукция е направена от балсамов оцет. Крайният резултат е възхитителна балсамова глазура за солени и сладки ястия.
В името на здравето: Как да извлечем повече от храната сиВ името на здравето: Как да извлечем повече от храната си
18 Април
Начинът и времето на приготвянето на храните могат да доведат до големи разлики в това как тялото ги оползотворява. Има няколко прости промени, които могат да подобрят хранителния потенциал на всички ястия.
Как да си приготвим сушени доматиКак да си приготвим сушени домати
18 Април
8
Сушените домати станаха популярни през последните години. За сушене са най-подходящи добре узрелите домати с плътна структура.
Как да си приготвим ароматни сушени маслиниКак да си приготвим ароматни сушени маслини
17 Април
Свикнали сме с вкуса на маринованите маслини, но как да си направим сушени маслини? Изсушаването на маслините е един от най-лесните начини за приготвяне.