PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиСъвети за консервиране на спанак, лапад и киселец
22 Май
3
Паолина Сярова
Кулинарни СъветиСъвети за почистване и готвене на охлюви
22 Май
4
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да познаем кога рибата е прясна и годнаВърху повърхността на качествената риба има тънък слой слуз. Но ако тази слуз е обилна, това означава, че рибата е престояла твърде много време.
19 Май
Прости съвети за сотиране на месоСотирането на месо е чудесен начин за обработката му. Методът се състои в бързо изпържване в малко количество мазнина. Вижте как да си направите прекрасно соте.
19 Май
Как правилно да овкусяваме каймата?Ако искате да зарадвате вашите близки и гости с ястие от кайма, винаги е важно как да подправим каймата за съответното ястие. Ето какво е важно да знаете в тази насока.
18 Май
1
Как се прави българска шарена сол?Шарената сол е традиционна българска подправка, която присъства в нашите традиции, обичаи и естествено на нашата трапеза. Няма нищо по-вкусно от топла питка, намазана с масло и поръсена с шарена сол.
18 Май
Как се прави бита сметана?Технологията на разбиване на сметана за постигане на т. нар бита сметана е съвсем елементарна. Използвайте миксер и всичко ще стане лесно. Битата сметана е обикната за сладкиши, торти, капучино или еспресо.
18 Май
3
С какви храни и ястия да поднесем Пино гриПино Гри се съчетава много добре с различни видове риба, морски дарове и птиче месо. Това вино също така може да се поднесе с всевъзможни видове ястия от гъби.
17 Май
Правилата за наистина здравословно готвенеКлючовете за здравословно готвене включват използване на пресни съставки и избор на подходящи пропорции на здравословни храни като плодове и зеленчуци. Вижте успешните правила за наистина здравословно готвене
16 Май
1
Съвети за варене на месоЗа да е вкусно и полезно, месото се вари по определен начин. То се вари във вода или в зеленчуков бульон. Ако сложите месото във вряща вода, това предпазва полезните вещества да не се разтворят във водата.
14 Май
Как да си изсушим риган и мащеркаРиганът и мащерката трябва да се сушат на сянка при температура не по-висока от 35-40 градуса. Трябва да е осигурен постоянен приток на свеж въздух.
14 Май
Заместители на кафето, които трябва да опитатеМного от нас не харесват горчивия вкус на кафето, поради тази причина ви представяме 9 вкусни заместителя на кафето. Алтернативи на кефето.
13 Май
Как да съчетаваме правилно подправкитеПравилното съчетание на подправки може да направи храната, която приготвяме, или много вкусна, или да развали вкуса ѝ, затова не бива да подценяваме силата на подправките
13 Май
1
Да си наточим кори за баницаСами можете да наточите кори за баница, вместо да използвате купени от магазина. Ще ви отнеме доста време, но резултатът си заслужава – ще се радвате на хрупкава вкусна баница, която се топи в устата.
12 Май
Правилата за здравословното хранене при децатаДобре известно е, че децата обичат да похапват сладко. Затова е важно, дневният прием на допълнителна захар да не надвишава 10 от общия. Основни принципи на пълноценния хранителен режим на детето
12 Май
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други