Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да познаем кога рибата е прясна и годнаКак да познаем кога рибата е прясна и годна
19 Май
Върху повърхността на качествената риба има тънък слой слуз. Но ако тази слуз е обилна, това означава, че рибата е престояла твърде много време.
Прости съвети за сотиране на месоПрости съвети за сотиране на месо
19 Май
Сотирането на месо е чудесен начин за обработката му. Методът се състои в бързо изпържване в малко количество мазнина. Вижте как да си направите прекрасно соте.
Как правилно да овкусяваме каймата?Как правилно да овкусяваме каймата?
18 Май
1
Ако искате да зарадвате вашите близки и гости с ястие от кайма, винаги е важно как да подправим каймата за съответното ястие. Ето какво е важно да знаете в тази насока.
Как се прави българска шарена сол?Как се прави българска шарена сол?
18 Май
Шарената сол е традиционна българска подправка, която присъства в нашите традиции, обичаи и естествено на нашата трапеза. Няма нищо по-вкусно от топла питка, намазана с масло и поръсена с шарена сол.
Как се прави бита сметана?Как се прави бита сметана?
18 Май
3
Технологията на разбиване на сметана за постигане на т. нар бита сметана е съвсем елементарна. Използвайте миксер и всичко ще стане лесно. Битата сметана е обикната за сладкиши, торти, капучино или еспресо.
С какви храни и ястия да поднесем Пино гриС какви храни и ястия да поднесем Пино гри
17 Май
Пино Гри се съчетава много добре с различни видове риба, морски дарове и птиче месо. Това вино също така може да се поднесе с всевъзможни видове ястия от гъби.
Правилата за наистина здравословно готвенеПравилата за наистина здравословно готвене
16 Май
1
Ключовете за здравословно готвене включват използване на пресни съставки и избор на подходящи пропорции на здравословни храни като плодове и зеленчуци. Вижте успешните правила за наистина здравословно готвене
Съвети за варене на месоСъвети за варене на месо
14 Май
За да е вкусно и полезно, месото се вари по определен начин. То се вари във вода или в зеленчуков бульон. Ако сложите месото във вряща вода, това предпазва полезните вещества да не се разтворят във водата.
Как да си изсушим риган и мащеркаКак да си изсушим риган и мащерка
14 Май
Риганът и мащерката трябва да се сушат на сянка при температура не по-висока от 35-40 градуса. Трябва да е осигурен постоянен приток на свеж въздух.
Заместители на кафето, които трябва да опитатеЗаместители на кафето, които трябва да опитате
13 Май
Много от нас не харесват горчивия вкус на кафето, поради тази причина ви представяме 9 вкусни заместителя на кафето. Алтернативи на кефето.
Как да съчетаваме правилно подправкитеКак да съчетаваме правилно подправките
13 Май
1
Правилното съчетание на подправки може да направи храната, която приготвяме, или много вкусна, или да развали вкуса ѝ, затова не бива да подценяваме силата на подправките
Да си наточим кори за баницаДа си наточим кори за баница
12 Май
Сами можете да наточите кори за баница, вместо да използвате купени от магазина. Ще ви отнеме доста време, но резултатът си заслужава – ще се радвате на хрупкава вкусна баница, която се топи в устата.
Правилата за здравословното хранене при децатаПравилата за здравословното хранене при децата
12 Май
Добре известно е, че децата обичат да похапват сладко. Затова е важно, дневният прием на допълнителна захар да не надвишава 10 от общия. Основни принципи на пълноценния хранителен режим на детето