Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразяваме и размразяваме сьомга?Как да замразяваме и размразяваме сьомга?
09 Юли
Сьомгата е изключително вкусна риба и с нея могат да бъдат приготвени много и най-различни ястия. В тази статия ще споделим с вас как да замразявате сьомга и респективно - как да я размразявате. Да замразите сьомга не е много. .
Съвети, с които ще приготвите перфектните пълнени зеленчуциСъвети, с които ще приготвите перфектните пълнени зеленчуци
08 Юли
Тайната на вкусните пълнени зеленчуци е в подбора на правилния пълнеж за зеленчуковия контейнер. Използвайте по-скоро сухи троховидни смеси при сочните зеленчуци от сорта на тиквичките.
Подправки за патешко месоПодправки за патешко месо
07 Юли
1
Патешкото е трудно за обработване месо. Не по-лесно предизвикателство е да се овкуси правилно. Средиземноморското ухание на морската роса, или казано иначе - на розмарина, може да се съчетае много добре с патешкото
Какво представлява брашното от нахут?Какво представлява брашното от нахут?
07 Юли
Брашното от нахут е безглутеново брашно, най-често присъстващо в индийската кухня. Има два основни вида брашно от нахут.
Кои храни се поднасят с оризКои храни се поднасят с ориз
06 Юли
Оризът е универсална гарнитура, която може да бъде поднесена с различни видове ястия. Той е предпочитан от хората, които се хранят здравословно.
Десет тайни на великолепния блат за тортаДесет тайни на великолепния блат за торта
02 Юли
Вероятно всяка домакиня е била изправена пред ситуация, при която блатът за торта не се получава. Какви всъщност са тайните на сполучливите и пухкави блатове за торта?
Не ви достигат протеини? Добавете нахут към вашата диетаНе ви достигат протеини? Добавете нахут към вашата диета
30 Юни
Има една храна, която обичаме и която не само е богата на протеини, но е и добър източник на калий, магнезий и желязо – нахут. Ако имате нужда от повече протеин в диетата, вижте тези вкусни идеи с нахут
Как се прави пилешка супа?Как се прави пилешка супа?
27 Юни
В нашата национална кухня пилешката супа е позната в невероятно разнообразие от вариации - с пилешко и зеленчуци, само с месото, с фиде или с картофи, с ориз, застроена или без застройка. Как се прави пилешка супа?
Към кои печива да добавяме сусам?Към кои печива да добавяме сусам?
26 Юни
Сусамът е финалната щриха, която превръща тестените ястия в непреодолимо изкушение. Ето кои обаче са печивата, към които трябва да добавите сусам:
Четири летни подправки, без които не можемЧетири летни подправки, без които не можем
26 Юни
Лятото е времето, в което природата е най-щедра към нас. Освен вкусни плодове и зеленчуци, в най-топлите месеци от годината растат и невероятни подправки.
Вкусни идеи за салати със сусамВкусни идеи за салати със сусам
25 Юни
Сусамът е известен отдавна като божествена храна заради богатството от витамини и други хранителни вещества. Вкусни идеи за салати със сусам.
Защо да замените обикновения с червен оризЗащо да замените обикновения с червен ориз
20 Юни
Червеният ориз е много полезен сорт, който е подходяща храна дори за диабетици. Какво прави червения ориз уникален? Ползи за здравето от червен ориз. Как да използвате червения ориз
Оранжево вино: ползи и правилно съчетание с храниОранжево вино: ползи и правилно съчетание с храни
19 Юни
Но какво точно представлява това вино, с какво да го консумираме и какви са най-големите ползи от него?