Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Законите на кухнята тип кашерЗаконите на кухнята тип кашер
18 Февр.
1
По време на празненствата за Песах е забранена употребата на храна с квас. Единственият позволен хляб е безквасната питка, наречена маца. По същество има три вида домашни животни, които са кашер. Законите на кухнята тип кашер
Към кои ястия да прибавим кайенски пиперКъм кои ястия да прибавим кайенски пипер
15 Февр.
1
Кайенският пипер е сред най-лютивите подправки в целия свят. Представлява особено люта червеникава чушка. Под името кайенски пипер обаче обикновено се разбира смес от този червен пипер с подправки като. . .
Как да разбием правилно белтъците?Как да разбием правилно белтъците?
12 Февр.
Разбитите белтъци са съставка в много сладкиши и мъфини. Също така основа за ястия, като омлети или палачинки. Как да разбием правилно белтъците?
Как да изпечем перфектните пържоли на скараКак да изпечем перфектните пържоли на скара
11 Февр.
Как да изпечем перфектните пържоли на скара? Разберете тайните на най-вкусните домашни пържоли! Малките тайни за приготвяне на незабравими пържоли на скара.
Коя подправка за какво се използва?Коя подправка за какво се използва?
08 Февр.
Всяка една подправка е по-подходяща за определено ястие, отколкото друга. Вижте коя подправка къде да я слагаме.
Как се работи с индукционен котлонКак се работи с индукционен котлон
07 Февр.
Готвенето с индукция е не само много лесно и бързо, но би ви спестило и огромни разходи. Индукционните котлони са сред най-енергоспестяващите уреди, измислени досега, а работата с тях е истинско удоволствие!
Тайната на вкусното фрикасеТайната на вкусното фрикасе
01 Февр.
Основно правило при приготвянето на фрикасе е освен да сварите добре пилешкото месо, да приготвите от него и хубав бульон, който по-късно ще използвате. Съвети за вкусно фрикасе.
Брашно от грах - кулинарна употребаБрашно от грах - кулинарна употреба
30 Януари
Брашното от грах се получава чрез смилане на изсушени грахови зърна. Как да си направите брашно от грах у дома? Кулинарна употреба на брашно от грах
Трикове за по-дълго съхранение на зеленчуци и плодовеТрикове за по-дълго съхранение на зеленчуци и плодове
29 Януари
С малки трикове зеленчуците и плодовете могат да се съхранят по-дълго време. Не мийте ягоди, малини, къпини, преди да ги сложите в хладилника. Съхранявайте плодове и зеленчуци отделно.
Как се правят варено и парено тестоКак се правят варено и парено тесто
27 Януари
Вареното тесто се смята за вълшебно от кулинарите. При вареното тесто прави впечатление обемът, който добива при преминаване през термична обработка.
Храни за всеки ден, с които да се борите с вирусите и настинкитеХрани за всеки ден, с които да се борите с вирусите и настинките
25 Януари
Съставките в пилешката супа доказано успяват да преборят вирусните инфекции. Храните и напитките, които не бива да приемате, докато сте болни. Ежедневно включвайте в менюто си тези храни, които борят вируси
Масло или маргарин е по-добре да хапвате?Масло или маргарин е по-добре да хапвате?
23 Януари
Маслото или маргарина може да се намери по-често в хладилника ви? Знаете ли каква е разликата между двете?
5 навика, които са лоши за кухненските уреди5 навика, които са лоши за кухненските уреди
22 Януари
Замисляли ли сте се, че начинът, по който използвате кухненските уреди, може да е отговорен за повредата им? 5 навика, които са лоши за кухненските уреди.