Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Какво да ядем при стомашни болки?Какво да ядем при стомашни болки?Стомашните болки са нещо изключително неприятно. Те могат да повлияят върху активността, настроението, енергия и най-вече върху здравословното ви състояние.
За какво да използваме кокосовото масло?За какво да използваме кокосовото масло?Кокосовото масло често е било оспорвано като подходящо за кулинарна употреба, но то е незаменим помощник в грижите на кожата, косата и здравето на органите и системите.
Напитка с 3 съставки, която пречиства тялотоНапитка с 3 съставки, която пречиства тялотоНуждаем се от храна, за да имаме енергия и да изпълняваме различни действия. Но тялото не използва всичко, което консумираме, а излишния отпадък трябва да се изхвърли.
Как се е появила шопската салата?Как се е появила шопската салата?Шопската салата е може би най-емблематичното ястие от българската национална кухня, представящо ни пред света. Кога се е появила на нашата трапеза?
Храни, които могат да причинят вреди на щитовидната жлезаХрани, които могат да причинят вреди на щитовидната жлезаЕдин от най-важните, но и най-податливи на наранявания органи е щитовидната жлеза. Нейното функциониране би могло да се наруши дори от консумирането на определени хранителни продукти. Ето някои от тях.
Как да съхранявате пресните билки по-дълго?Как да съхранявате пресните билки по-дълго?Пресните билки са едни от онези трудни продукти за закупуване, тъй като стандартното количество, което продават е почти винаги много по-голямо, отколкото е необходимо за дадена рецепта. Как да ги съхраняваме правилно?
Вкусни варианти на кюфтето по светаВкусни варианти на кюфтето по светаКюфтето се смята за традиционна българска храна, любима на всички. Пържените кюфтета са класика, а рецептите за това ароматно и вкусно кулинарно изкушение - многобройни.
Как се прави ябълков оцет - ръководство за начинаещиКак се прави ябълков оцет - ръководство за начинаещиПри производството на ябълков оцет често се използват лимонена киселина, аромати и оцветители. Именно поради тази причина е по-добре да си го направим у дома.
Как да спрем да се тъпчем?Как да спрем да се тъпчем?Чувството със сигурност ви е познато – да си толкова гладен, че да изядеш прекомерно количество храна, а после да се оплакваш, че ти е тежко. Това не е хранене.
9 полезни храни, които консумираме погрешно9 полезни храни, които консумираме погрешноНякои храни, макар и доказано полезни за тялото, могат да не проявят своите свойства изобщо, ако се употребяват неправилно. За да получите максимална полза от храната, ще ви разкрием някои тайни на любимите полезни храни.
Храни, които понижават риска от тромбозиХрани, които понижават риска от тромбозиБлагодарение на правилна диета структурата на стените на вените се възстановява и те не се деформират. Храни, които понижават риска от тромбози:
Вкусни предложения за Сладко-кисели супиВкусни предложения за Сладко-кисели супиСладко-киселите супи са нещо все още непознато за вкуса на българина. Те обаче са вкусни и тонизиращи. Вижте 3 идеи за такива супи, които ще ви очароват:
Защо трябва да пием какао, особено след навършване на 40?Защо трябва да пием какао, особено след навършване на 40?Защо какаото е необходимо за вашето здраве? Тази вкусна напитка е енергизираща и способна да предпазва от вируси и инфекции. Какао подобрява настроението и повишава жизнения тонус.
Шест продукта, които убиват щитовидната жлезаШест продукта, които убиват щитовидната жлезаЩитовидната жлеза е един от основните органи в тялото. Тя произвежда хормони, отговарящи за метаболитните процеси, израстването и развитието на организма.
Как се прави турски чай - ръководство за начинаещиКак се прави турски чай - ръководство за начинаещиКато се има предвид позицията на Турция на границата на Източна Европа и Западна Азия, не е чудно, че чаят е най-обичаната напитка в страната.
Пет храни, които промениха светаПет храни, които промениха светаНещата, които променят света, са най-вече базирани на новите технологии, като генното модифициране. Вижте петте храни, които промениха света.
Свежо, зелено и вкусно? Фасулска работа!Свежо, зелено и вкусно? Фасулска работа!Свеж, вкусен и лесен за приготвяне, той е сред истинските звезди на масата през лятото. Сещате ли се кой е той?
Бърза работилница: Домашни кнедлиБърза работилница: Домашни кнедлиТрадицията за приготвянето на домашни кнедли е твърдо вкоренена в руската кухня. В следващите редове вижте някои съвети за приготвянето на вкусното ястие:
Ритуали сутрин на празен стомах, които ще те държат слаб и младРитуали сутрин на празен стомах, които ще те държат слаб и младНезависимо колко поспаливи сте, със сигурност на всеки от вас се е случвало поне веднъж да се събуди преди останалите и да се наслади на вълшебството на спокойната утрин.
Какво се случва с тялото, когато пиете зелен чай?Какво се случва с тялото, когато пиете зелен чай?Зеленият чай може да промени живота ви. Счита се за цар на напитките. Списъкът на ползите е голям, но ние ще ви представим само някои от тях. В следващите редове вижте част от ползите от зеления чай

Ястия

  • Типове Ястия
  • По Трудност
  • По Сезон
  • Други Категории
  • По Националност
  • Термична Обработка