Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Любимите топли ястия за студените зимни дниЛюбимите топли ястия за студените зимни дни
17 Януари
Любопитно
Зимата е сезонът на зеленчуковите супи, но и на вкусния зеленчуков огретен или фондю, които могат да са и перфектна гарнитура към печеното месо. Това са любимите ни зимни ястия
Как се прави плодов топинг за сладкиши?Как се прави плодов топинг за сладкиши?Най-използваният топинг е шоколадовият, но разнообразието от заливки за сладкиши е наистина голямо, като най-характерни след шоколада са плодовите топинги.
Тайната на вкусните тиганициТайната на вкусните тиганициНа вашето внимание - една вкусна пържена закуска, която руснаците наричат олади, а у нас е известна като тиганици. Това народно название идва от тиган. Пържена в тиган тестена закуска е дефиницията на тиганици.
Плодовете с най-малко съдържание на захарПлодовете с най-малко съдържание на захарАко по някаква причина Ви се налага да пресмятате количествата захар в дневното си меню, не бива да забравяте плодовете. Вижте кои са плодовете с най-малко захар в състава си
Пейнир шекер - най-старото сладко изкушение у насПейнир шекер - най-старото сладко изкушение у нас
16 Януари
Любопитно
Очевидно шекерджийството като занаят се е развил точно от домашно приготвяното сладко изкушение - пейнир шекер. То се оказва и най-старото домашно приготвяно захарно изделие у нас.
Сортове грозде за виноСортове грозде за вино
16 Януари
Любопитно
Във виното е истината - така твърди известна крилата фраза, приписвана на римляните. Ще се спрем накратко на някои от най-известните сортове грозде за червено и бяло вино
За и против пикантинатаЗа и против пикантинатаРешението да се изключи Пикантина от хранителния си режим или да се поддадем на вкусното и улесняващо ни предложение на хранителната индустрия, е лично. За и против универсалните подправки
Основни принципи за комбиниране на хранитеОсновни принципи за комбиниране на храните
15 Януари
Диети
Правилното комбиниране на храните е гаранция за пълноценно усвояване на хранителните вещества от организма. Ако се спазват правилата за комбиниране на храни, положителната промяна скоро ще бъде видима.
Алкалните храни и тяхната полза за здраветоАлкалните храни и тяхната полза за здраветоЗа да поддържаме доброто си здраве, необходими са ни достатъчно алкални храни. Те са особено важни през зимата, за да сме устойчиви на вирусни инфекции. Най-добрите алкални храни
16 храни, богати на ниацин16 храни, богати на ниацинНиацинът е водноразтворим и всеки излишък се отделя, а не се съхранява в тялото. Подари това е важно да се консумират редовнобогати на ниацин храни
10 причини да ядем повече цитруси10 причини да ядем повече цитрусиЦитрусите са само част от плодовете, които ни помагат да запазим тонуса си. Те са много полезни за здравето и ще се спрем само някои от положителните им въздействия върху човешкия организъм.
Как се готви зелен фасул?Как се готви зелен фасул?Сготвен зеленият фасул е не само питателен, а и полезен. Дава и възможност за множество кулинарни рецепти, защото върви с почти всички подправки
Безопасно ли е използването на незалепващо покритие като тефлона?Безопасно ли е използването на незалепващо покритие като тефлона?
15 Януари
Любопитно
Някои мнения са срещу съдовете с тефлоново покритие, като се твърди, че те са вредни за здравето и са свързани с някои здравословни проблеми. Вреден ли е тефлонът?
Тайните на вкусния крем карамелТайните на вкусния крем карамелВсеки знае, че идеалният крем карамел е плътен, без шупли и много вкусен. Как да го направим точно такъв и какви са тайните за направата на перфектния крем карамел
Гордън Рамзи - от стадиона до кухнятаГордън Рамзи - от стадиона до кухнятаГордън Рамзи е световноизвестен кулинар от десетилетия, но последните години са особено успешни за него. Шоутата му се предават в редица страни, а бизнес начинанията му никнат във все повече места по света
10 препоръчителни храни за всеки ден10 препоръчителни храни за всеки денЩе представим някои от най-добрите храни за здравето и дано между тях намерите и някоя от любимите си. На вашето внимание - това са 10-те препоръчителни храни за всеки ден
Е131 - оцветителят хамелеон в храните!Е131 - оцветителят хамелеон в храните!Продуктите, в които Е131 се прилага, не са никак малко - сулфоновото синьо (също и в оранжевия му вариант) е предпочитан оцветител в хранителната промишленост, макар че е забранен в някои страни
Е527 - вреди и странични ефектиЕ527 - вреди и странични ефектиВъв Великобритания, Австралия и Нова Зеландия Е527 е забранен за употреба заради възможните алергични реакции. В ЕС и САЩ е разрешено да се ползва. Вреди и странични ефекти от Е527
3 неща, които се случват, когато спрете да ядете млечни продукти3 неща, които се случват, когато спрете да ядете млечни продуктиКогато Дина Чейни отива на годишния си преглед, нейният лекар ѝ отправя предложение, което тогава звучи налудничаво. Той я съветва да се откаже от сиренето и млякото
Как да готвим здравословно на скара?Как да готвим здравословно на скара?Печенето на огън на хранителните продукти е най-старият начин за термична обработка на храната. Храната на скара е вкусна и здравословна, особено ако е приготвена сред природата и споделена с приятели.

Ястия

  • Типове Ястия
  • По Трудност
  • По Сезон
  • Други Категории
  • По Националност
  • Термична Обработка