Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Любимите топли ястия за студените зимни дниЗимата е сезонът на зеленчуковите супи, но и на вкусния зеленчуков огретен или фондю, които могат да са и перфектна гарнитура към печеното месо. Това са любимите ни зимни ястия
Тайната на вкусните тиганициНа вашето внимание - една вкусна пържена закуска, която руснаците наричат олади, а у нас е известна като тиганици. Това народно название идва от тиган. Пържена в тиган тестена закуска е дефиницията на тиганици.
Плодовете с най-малко съдържание на захарАко по някаква причина Ви се налага да пресмятате количествата захар в дневното си меню, не бива да забравяте плодовете. Вижте кои са плодовете с най-малко захар в състава си
Сортове грозде за виноВъв виното е истината - така твърди известна крилата фраза, приписвана на римляните. Ще се спрем накратко на някои от най-известните сортове грозде за червено и бяло вино
За и против пикантинатаРешението да се изключи Пикантина от хранителния си режим или да се поддадем на вкусното и улесняващо ни предложение на хранителната индустрия, е лично. За и против универсалните подправки
Основни принципи за комбиниране на хранитеПравилното комбиниране на храните е гаранция за пълноценно усвояване на хранителните вещества от организма. Ако се спазват правилата за комбиниране на храни, положителната промяна скоро ще бъде видима.
Алкалните храни и тяхната полза за здраветоЗа да поддържаме доброто си здраве, необходими са ни достатъчно алкални храни. Те са особено важни през зимата, за да сме устойчиви на вирусни инфекции. Най-добрите алкални храни
16 храни, богати на ниацинНиацинът е водноразтворим и всеки излишък се отделя, а не се съхранява в тялото. Подари това е важно да се консумират редовнобогати на ниацин храни
10 причини да ядем повече цитрусиЦитрусите са само част от плодовете, които ни помагат да запазим тонуса си. Те са много полезни за здравето и ще се спрем само някои от положителните им въздействия върху човешкия организъм.
Как се готви зелен фасул?Сготвен зеленият фасул е не само питателен, а и полезен. Дава и възможност за множество кулинарни рецепти, защото върви с почти всички подправки
Тайните на вкусния крем карамелВсеки знае, че идеалният крем карамел е плътен, без шупли и много вкусен. Как да го направим точно такъв и какви са тайните за направата на перфектния крем карамел
Гордън Рамзи - от стадиона до кухнятаГордън Рамзи е световноизвестен кулинар от десетилетия, но последните години са особено успешни за него. Шоутата му се предават в редица страни, а бизнес начинанията му никнат във все повече места по света
10 препоръчителни храни за всеки денЩе представим някои от най-добрите храни за здравето и дано между тях намерите и някоя от любимите си. На вашето внимание - това са 10-те препоръчителни храни за всеки ден
Е131 - оцветителят хамелеон в храните!Продуктите, в които Е131 се прилага, не са никак малко - сулфоновото синьо (също и в оранжевия му вариант) е предпочитан оцветител в хранителната промишленост, макар че е забранен в някои страни
Е527 - вреди и странични ефектиВъв Великобритания, Австралия и Нова Зеландия Е527 е забранен за употреба заради възможните алергични реакции. В ЕС и САЩ е разрешено да се ползва. Вреди и странични ефекти от Е527
Как да готвим здравословно на скара?Печенето на огън на хранителните продукти е най-старият начин за термична обработка на храната. Храната на скара е вкусна и здравословна, особено ако е приготвена сред природата и споделена с приятели.