Gotvach.bg»Статии»Плодове»Страница 6
Плодове

Плодове

Плодовете с информация за тях техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове плодове . Екзотични и тропически плодове.
ПомелоПлодовеПомело
29 Юли
4
Rosi Trifonova
ЧерешиПлодовеЧереши
24 Февр.
2
Admin
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЯборандиЯборанди
07 Март
Яборанди представлява вечнозелен храст или малко дърво. Яборанди е висок от 3 до 7 метра. Веществата, които природата предлага в това дърво, са едни от най-ценните при лечението на редица заболявания.
АчачайруАчачайру
06 Март
Ачачайру е още един непознат плод, който служи за приготвяне на вкусни десерти и сосове.
Звездна ябълкаЗвездна ябълка
26 Февр.
Звездна ябълка е екзотично растение в интересен вкус и безброй ползи за здравето.
МарулаМарула
25 Февр.
Марула /Marula, Scelerocarya birrea/ представлява екзотично дървесно растение. Марула е едно от ботаническите съкровища на Африка.
Нерги БериНерги Бери
25 Февр.
На бас, че не сте чували за екзотичния плод Нерги Бери! Вижте защо трябва да го опитате поне веднъж в живота си.
ТамарилоТамарило
27 Август
Тамарило не притежава характерния вкус за плод – може да е сладък и сочен, но се усещат леки пушено-солени нотки, които не винаги пасват на вкуса на всеки. В 100 г тамарило има само 40 калории и малко мазнини
Пръстов лаймПръстов лайм
13 Март
Пръстов лайм е популярно заради формата на своите плодове, напомнящи пръсти. Пръстовите лаймове са овалноцилиндрични и достигат дължина от десет сантиметра.
Захарна палмаЗахарна палма
11 Март
Захарната палма /Borassus flabellifer/ е вид палмово дърво, характерно за Непал, Индия, Бангладеш, Шри Ланка, Камбоджа Китай и др. страни с подобен климат. Заради богатия си състав консумацията на плодовете на захарната палма подсилва имунитета.
ДжанкиДжанки
18 Януари
Някои специалисти твърдят, че джанките успешно предпазват от остеопороза. Джанките влияят положително на жените, които са навлезли в периода на менопауза. От джанки най-често се произвежда джанковица
Африкански мангостин (Имбе)Африкански мангостин (Имбе)
29 Юли
Плодовете на африканския мангостин или имбе имат много ползи за нашето здраве. Африканските мангостини могат да се похапват както сурови, така и варени в различни зърнени закуски. Африканският мангостин е подходящ за плодови салати, конфитюри
АнгурияАнгурия
27 Юли
Ангурията действа благоприятно при сърдечносъдови заболявания и заболявания на стомашно-чревния тракт. Ангурия /Cucumis anguria/ е едногодишно лианообразно растение от семейство Тиквови, идващо от Африка. Ангурия съдържа белтъчини, мазнини, калций, фосфор
КумкуатКумкуат
25 Март
Кумкуатът представлява многогодишно, вечнозелено цитрусово дръвче или храстче. Кумкуат се използва в кулинарията и има много здравословни ползи.