Gotvach.bg»Статии»Плодове»Страница 6
Плодове

Плодове

Плодовете с информация за тях техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове плодове . Екзотични и тропически плодове.
МарулаПлодовеМарула
25 Февр.
Elena Mateva
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ТамарилоТамарило
27 Август
Тамарило не притежава характерния вкус за плод – може да е сладък и сочен, но се усещат леки пушено-солени нотки, които не винаги пасват на вкуса на всеки. В 100 г тамарило има само 40 калории и малко мазнини
Пръстов лаймПръстов лайм
13 Март
Пръстов лайм е популярно заради формата на своите плодове, напомнящи пръсти. Пръстовите лаймове са овалноцилиндрични и достигат дължина от десет сантиметра.
Захарна палмаЗахарна палма
11 Март
Захарната палма /Borassus flabellifer/ е вид палмово дърво, характерно за Непал, Индия, Бангладеш, Шри Ланка, Камбоджа Китай и др. страни с подобен климат. Заради богатия си състав консумацията на плодовете на захарната палма подсилва имунитета.
ДжанкиДжанки
18 Януари
Някои специалисти твърдят, че джанките успешно предпазват от остеопороза. Джанките влияят положително на жените, които са навлезли в периода на менопауза. От джанки най-често се произвежда джанковица
Африкански мангостин (Имбе)Африкански мангостин (Имбе)
29 Юли
Плодовете на африканския мангостин или имбе имат много ползи за нашето здраве. Африканските мангостини могат да се похапват както сурови, така и варени в различни зърнени закуски. Африканският мангостин е подходящ за плодови салати, конфитюри
АнгурияАнгурия
27 Юли
Ангурията действа благоприятно при сърдечносъдови заболявания и заболявания на стомашно-чревния тракт. Ангурия /Cucumis anguria/ е едногодишно лианообразно растение от семейство Тиквови, идващо от Африка. Ангурия съдържа белтъчини, мазнини, калций, фосфор
КумкуатКумкуат
25 Март
Кумкуатът представлява многогодишно, вечнозелено цитрусово дръвче или храстче. Кумкуат се използва в кулинарията и има много здравословни ползи.
ЛимониЛимони
04 Март
2
Лимоните и лаймовете са източник на витамин С - важен антиоксидант. Вкусът на лимона е един от най-използваните в кулинарията. Лимоните влизат в състава на много диети.
БергамотБергамот
26 Февр.
Бергамот е малък цитрусов плод с противоречив произход. Сам по себе си бергамотът е кисел, а от неговата ароматна обвивка се извлича ароматно масло, с което се прави чай Ърл Грей.
КиваноКивано
21 Февр.
Киваното е наричано още бодлива краставица и рогат пъпеш. Киваното е екзотичен плод, който има зеленикава вътрешност, напомняща желе. Киваното е богато на полезни вещества.
ДжакфрутДжакфрут
20 Февр.
Джакфрут е едно от 60-те вида вечнозелени хлебни дървета от семейство Черничеви. Джакфрутът ражда едноименен плод, който е изключително голям. Джакфрут плода може да достигне тегло до 34 кг.
МангостинМангостин
20 Февр.
1
Мангостинът е благородник сред плодовете, който притежава невероятни качества. Мангостинът е един от 5-те супер-плодове. Мангостинът има огромно количество фитонутриенти.
Круши НашиКруши Наши
20 Февр.
Наши е вкусен плод, който произлиза от Китай. Наши често е наричана китайска или азиатска круша. Наши има форма на ябълка, но вкусът й наподобява този на крушата.