Бобови и Зърнени ПродуктиВидове АлкохолВидове ГъбиЕтерични МаслаЗеленчуциКонсерванти и Е-таМеса и КолбасиМлечни ПродуктиПлодовеРиба и Морски ДаровеСортове ВинаХранителни ПродуктиЯдки и Семена
ПлодовеЗвездна ябълка
26 Февр.
Elena Mateva
ПлодовеМарула
25 Февр.
Elena Mateva
ПлодовеНерги Бери
25 Февр.
Зори
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ТамарилоТамарило не притежава характерния вкус за плод – може да е сладък и сочен, но се усещат леки пушено-солени нотки, които не винаги пасват на вкуса на всеки. В 100 г тамарило има само 40 калории и малко мазнини
27 Август
Пръстов лаймПръстов лайм е популярно заради формата на своите плодове, напомнящи пръсти. Пръстовите лаймове са овалноцилиндрични и достигат дължина от десет сантиметра.
13 Март
Захарна палмаЗахарната палма /Borassus flabellifer/ е вид палмово дърво, характерно за Непал, Индия, Бангладеш, Шри Ланка, Камбоджа Китай и др. страни с подобен климат. Заради богатия си състав консумацията на плодовете на захарната палма подсилва имунитета.
11 Март
ДжанкиНякои специалисти твърдят, че джанките успешно предпазват от остеопороза. Джанките влияят положително на жените, които са навлезли в периода на менопауза. От джанки най-често се произвежда джанковица
18 Януари
Африкански мангостин (Имбе)Плодовете на африканския мангостин или имбе имат много ползи за нашето здраве. Африканските мангостини могат да се похапват както сурови, така и варени в различни зърнени закуски. Африканският мангостин е подходящ за плодови салати, конфитюри
29 Юли
АнгурияАнгурията действа благоприятно при сърдечносъдови заболявания и заболявания на стомашно-чревния тракт. Ангурия /Cucumis anguria/ е едногодишно лианообразно растение от семейство Тиквови, идващо от Африка. Ангурия съдържа белтъчини, мазнини, калций, фосфор
27 Юли
КумкуатКумкуатът представлява многогодишно, вечнозелено цитрусово дръвче или храстче. Кумкуат се използва в кулинарията и има много здравословни ползи.
25 Март
ЛимониЛимоните и лаймовете са източник на витамин С - важен антиоксидант. Вкусът на лимона е един от най-използваните в кулинарията. Лимоните влизат в състава на много диети.
04 Март
2
БергамотБергамот е малък цитрусов плод с противоречив произход. Сам по себе си бергамотът е кисел, а от неговата ароматна обвивка се извлича ароматно масло, с което се прави чай Ърл Грей.
26 Февр.
КиваноКиваното е наричано още бодлива краставица и рогат пъпеш. Киваното е екзотичен плод, който има зеленикава вътрешност, напомняща желе. Киваното е богато на полезни вещества.
21 Февр.
ДжакфрутДжакфрут е едно от 60-те вида вечнозелени хлебни дървета от семейство Черничеви. Джакфрутът ражда едноименен плод, който е изключително голям. Джакфрут плода може да достигне тегло до 34 кг.
20 Февр.
МангостинМангостинът е благородник сред плодовете, който притежава невероятни качества. Мангостинът е един от 5-те супер-плодове. Мангостинът има огромно количество фитонутриенти.
20 Февр.
1
Круши НашиНаши е вкусен плод, който произлиза от Китай. Наши често е наричана китайска или азиатска круша. Наши има форма на ябълка, но вкусът й наподобява този на крушата.
20 Февр.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 125
Основни рецепти
15 334
20 819
Други