Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вертикалното земеделие е бъдещетоВертикалното земеделие е бъдещето
13 Ноем.
Вертикално земеделие – това е единственото бъдеще пред световното население. Популацията расте с огромни мащаби, а тенденцията показва, че промяна няма да има в следващите няколко десетилетия. Какъв е изходът?
За колко време се обработват месата от стомаха?За колко време се обработват месата от стомаха?
12 Ноем.
Както повечето храни, така и различните меса се обработват за различно време в стомаха. Важно е да се знае за какъв период се усвояват различните продукти от организма.
Чай кунг-фу или пътешествие в китайската чаена традицияЧай кунг-фу или пътешествие в китайската чаена традиция
10 Ноем.
Малко познат е фактът, че дори и в наши дни в Китай, родината на чая, продължават да се спазват определени чаени ритуали, които всеки домакин е длъжен да познава.
Кои са любимите храни на слабите хораКои са любимите храни на слабите хора
07 Ноем.
Освен видът и калоричността на храната при желание за сваляне на килограми е важен и т. нар. индекс на засищане, тъй като гладът и апетитът са основни антигерои в тази борба.
Блескавецът - идеалното бирено мезе!Блескавецът - идеалното бирено мезе!
06 Ноем.
Блескавецът е риба от семейство Шаранови, отличаваща се с добри вкусови качества.
Най-любопитните факти за екзотичния десерт мочиНай-любопитните факти за екзотичния десерт мочи
05 Ноем.
Вижте какво всъщност представлява чуждестранното лакомство и узнайте най-любопитните факти, свързани с него.
Днес отбелязваме Деня на киселото зелеДнес отбелязваме Деня на киселото зеле
03 Ноем.
На 3 ноември се отбелязва Денят на киселото зеле и въпреки че не е ясно защо точно днес е ден на киселото зеле, доцент Донка Байкова казва да не пропускаме повода и да хапнем от този продукт.
Отровните храни, които трябва да избягвамеОтровните храни, които трябва да избягваме
03 Ноем.
Нездравословната храна е саморазрушителна за човешкия организъм, но чрез опити и грешки които сме натрупали, все по често постъпваме мъдро и се опитваме да консумираме здравословни и щадящи тялото ни храни.
Любопитни факти за уасабито, които със сигурност не знаетеЛюбопитни факти за уасабито, които със сигурност не знаете
03 Ноем.
Вижте няколко непопулярни, но много любопитни данни за уосабито, които със сигурност ще ви изненадат.
Вижте къде по света се яде най-много и най-малко месоВижте къде по света се яде най-много и най-малко месо
02 Ноем.
Най-големите вегетарианци в света са в Бангладеш, където средно един човек изяжда по 4 килограма месо на година, показва проучване на Организацията на обединените нации.
Виното не си подхожда с шоколад!Виното не си подхожда с шоколад!
02 Ноем.
Експертът сомелиер Франк Крамър дава обяснение защо и как виното трябва да се напасне с поднесената храна, така че да бъдат в перфектен баланс.
Шоколадови рокли и лакомства дефилират за Салон на шоколада в ПарижШоколадови рокли и лакомства дефилират за Салон на шоколада в Париж
01 Ноем.
За ежегодния Салон на шоколада френската столица в следващите дни ще посреща феновете на най-любимото сладко изкушение с 20 000 квадратни метра, покрити с шоколад.
Как да почистим съдовете с безвредни средства?Как да почистим съдовете с безвредни средства?
31 Окт.
Представяме ви няколко полезни съвета за почистване на замърсявания по домакинските съдовете. За тях няма да ви трябват скъпи химични препарати от магазина, а само няколко продукта, които 100 процента имате под ръка