Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
10 Май
Големите пити от твърдото италианско сирене се начукват с чукчета – само така може да се определи дали сиренето е добро и има ли в питата вътрешни кухини.
Парченце хляб премахва характерния мирис на карфиолПарченце хляб премахва характерния мирис на карфиол
08 Май
За да отстраните характерната за карфиола миризма, пуснете във водата парченце хляб. Съвети как да варите зеленчуци - грах, зелен фасул,
Тайните на вкусното агнешкоТайните на вкусното агнешко
06 Май
Агнешкото месо е изключително характерно и се отличава от останалите меса по своите характерни цвят, аромат и вкус. Когато купувате месото, трябва да имате в предвид някои фактори.
Как да си изпечем агнеКак да си изпечем агне
05 Май
Печенето на цяло агне е нелека задача. Най-старата рецепта, завещана от прадедите ни, е агнето по хайдушки.
Кулинарна употреба на пармезанКулинарна употреба на пармезан
02 Май
Когато се сервира към вино или хляб, сиренето се нарязва на тънки парченца. Ако искате да консумирате пармезан с вино, обезателно подберете червено.
Видове дафинов листВидове дафинов лист
24 Април
Дафиновото дръвче, наричано още лаврово, е известно още от древността със своите невероятни здравословни и кулинарни ползи. За негова родина се смята Мала Азия и Средиземноморието.
Тайната на вкусния домашен козунакТайната на вкусния домашен козунак
20 Април
5
Една от тайните на вкусния домашен козунак, е че той се прави много дълго и трябва да се заредите с търпение, ако искате да се получи добър резултат.
Съвети за подбор на великденски яйцаСъвети за подбор на великденски яйца
19 Април
С наближаването на един от най-вкусните християнски празници е необходимо потребителите да бъдат по-внимателни при подбора на традиционните продукти за великденската трапеза.
Пет интересни техники за украса на великденски яйцаПет интересни техники за украса на великденски яйца
17 Април
Великден е един от най–веселите и обичани християнски празници. Този празник често става повод за събиране на целия род. Няма как да посрещнем празника без боядисани яйца. А как ви звучи захарна украса за яйца?
Тайните на вкусния козунакТайните на вкусния козунак
17 Април
5
Има няколко основни неща, които трябва да се спазят при домашната подготовка на козунаци. Първото условие е продуктите да бъдат предварително затоплени до стайна температура
Съвети за печене на зеленчуциСъвети за печене на зеленчуци
15 Април
1
Полезни съвети за печене на зеленчуци на скара. Ето и някои съвети при печенето на зеленчуци. Зеленчуците трябва да се подготвят добре преди да се пекат.
Кулинарна употреба на сусамКулинарна употреба на сусам
11 Април
2
Сусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност.