Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо пилешката супа е полезна при грип и настинка?След проведено изследване учени от университета в Небраска най-после успели да разкрият как точно пилешката супа успява да надвие простудните заболявания.
Кулинарни майстори ще мерят сили на Никулденски фестивал във ВарнаКулинарен фестивал, посветен на един от най-вкусните зимни празници, ще бъде открит във Варна. Апетитното събитие ще се състои на 5 декември от 15. 30 часа в Юнашкия салон и ще е в духа на Никулден.
30 Ноем.
Кулинарни НовиниПо Никулден всяка риба става златнаС наближаването на един от най-почитаните православни празници Никулден, търговците на риба започнаха да си играят с цените.
30 Ноем.
Кулинарни НовиниУчени: До 2030 г ще получаваме коледните пуйки директно от лабораторияДо петнадесет години коледните пуйки ще бъдат развъждани и отглеждани лабораторни условия, за да се понижат щетите, които масовото животновъдство причинява на природата.
Как правилно да си приготвим чайС настъпването на първите студени зимни дни, все по-често посягаме към любимата напитка за сгряване. Има много правила за приготвянето на чая, които обаче често пренебрегваме.
29 Ноем.
Кое за какво е полезноСладолед на закуска ни прави по-умни!Само една лъжичка сладолед на закуска може да ни осигури неочакван тласък на мозъчната активност, показва ново проучване.
29 Ноем.
Кое за какво е полезноВажни правила при приготвянето на птициАко имате възможност да готвите домашни птици е добре да знаете, че за малките пилета сезонът е от април до септември и за по-големите от септември до май.
28 Ноем.
Кулинарни СъветиЛечебни отвари от подбелМнозина от нас, които се доверяват на лечението с билки и го предпочитат пред традиционните лекарства, които се закупуват в аптеките, са чували за билката подбел.
28 Ноем.
Кое за какво е полезноИнтересни факти за млякото, маслото и млечните продуктиНе съхранявайте млякото близо до готвени ястия, сирена, туршии и други продукти, които имат силен аромат, защото то лесно поглъща всякакви аромати.
28 Ноем.
Кулинарни СъветиДомашна кървавица в три варианта за студените зимни дниИменно домашните кървавици са истинските и най-вкусните кървавици. Те се приготвят лесно, а зимно време са идеалната компания за по чаша червено вино. Вижте нашите 3 идеи за домашна кървавица.
27 Ноем.
Какво да сготвяТученицата не е плевел, а здраве в чинията ни. Вижте защоТученицата е ценен дар от природата, който съдържа 7 пъти повече витамин С от цитрусовите плодове, които се считат за първенци в тази надпревара.
27 Ноем.
Кое за какво е полезноТри идеи за пилешки вкусотии, подходящи за децаОсвен обичайните пилешки кюфтета, пиле с картофи или пиле с ориз вижте какво още интересно ще се услади на вашия малчуган и може да му приготвяте редовно, за да гарантирате пълноценното му хранене
27 Ноем.
Какво да сготвяВижте кои са най-здравословните национални кухни по светаНационалната кухня на една страна се оформя съгласно културата и обичаите на жителите. Някои традиционни блюда по света обаче могат да са пример за това как да се храним здравословно.
27 Ноем.
ЛюбопитноНе лишавайте тялото си от лимонов сок!Към безценните качества на лимоните принадлежи и способността им да лекуват пърхот, да избелват зъби и нокти. А изпитата чаша лимонов сок сутрин на гладно детоксикира организма, подобрява метаболизма
27 Ноем.
Кое за какво е полезноКак да замразим царевица, грах и фасулНякои зеленчуци са изключително податливи на замразяване, в резултат на което може да намерите винаги замразен зелен фасул и грах във витрините на магазините, но много рядко - в прясно състояние по пазарите.
27 Ноем.
Кулинарни СъветиПодправката-зеленчук, която всеки диабетик трябва да хапваКардон е широко използвана подправка и зеленчук в кухнята на Италия, Франция и Испания. Освен заради своите хранителни качества той се тачи и поради своето силно антисклеротично действие. Може да се използва като основна храна за диабетици
26 Ноем.
Кое за какво е полезноЧерният пипер е бил валута в Древна ГърцияПочти няма рецепта, в която да не се добавя щипка черен пипер. Той е най-лютив и ароматен в сравнение с останалите сортове. Може да се открие цял, начукан или смлян.
26 Ноем.
ЛюбопитноНай-готвените български ястияПревърнал се в национално ястие на българите, боб чорбата или боб яхнията обикновено се приготвят от всяко домакинство веднъж на една или две седмици.
Кои продукти най-трудно се усвояват от тялотоНай-просто казано, ако не видите плодовете да растат на дървото или да си ги откъснете от собствената градина, те вече са обработени и са станали трудноусвоими
26 Ноем.
Хранене при проблемиИталиански специалитети с каперсиКаперсите са златото на средиземноморската кухня. В Италия те се радват на особена почит, най-вече в южните и части и на остров Сицилия. Там почти няма ястие и салата, в което да няма каперси
Нови Рецепти
Нови Съвети
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Избрано
Ястия
- Типове Ястия
- По Трудност
- По Сезон
- Други Категории
- По Националност
- Термична Обработка