Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Готвач.бг.
  • Как да почистим котлоните?Как да почистим котлоните?Има много начини да почистим котлоните, без да използваме препарати. Съществуват редица практики за отстраняване на досадни петна по лесен и евтин начин Важно условия преди да започнете почистването на котлоните, неза......
  • Странични ефекти при приема на желязоСтранични ефекти при приема на желязоЕдин от жизненоважните минерали за организма на човека е желязото. Когато има недостиг на желязо в организма, това води до анемия. Тя се проявява със симптоми като умора и слабост. Тези симптоми са свързани с по-......
  • 6 продукта, които трябва да има във всяка кухня6 продукта, които трябва да има във всяка кухняИма много студени и мрачни дни, когато не ни се иска да излезем навън, дори и до магазина. Но дори и в такива дни е добре да си приготвим нещо вкусно и набързо у дома. Няколко са важните неща, които винаги трябва да се с......
  • Здравословни изкушения в кутия за децаЗдравословни изкушения в кутия за децаВ съвременния свят е истинско предизвикателство родителите да научат децата си да се хранят здравословно. В медиите и социалните мрежи всеки ден се изпращат погрешни послания, които подтикват децата да купуват преработ......
  • МарулаМарулаМарула /Marula, Scelerocarya birrea/ представлява екзотично дървесно растение. Марула е едно от ботаническите съкровища на Африка. Плодовете на дървото са основен хранителен елемент в Южна Африка, Ботсуана и Намибия пр......
  • СафуСафуСафу /Safou/ идва от северните райони на Африка, включително Нигерия, Ангола, Заир, Камерун, Конго, Габон и други. Съдържа много протеини, триглицериди, мастни киселини и много витамини и минерали. Това е вечнозелено......
  • Идеи за лесна вечеря на тиганИдеи за лесна вечеря на тиганВ наши дни жената освен майка и домакиня все по-често е и бизнес дама или зает служител, който по цял е на работното място. Именно поради тези причини, когато тя се прибере вечер няма нито време, нито желание да прекар......
  • Мизу Йокан - какво е и как се приготвя?Мизу Йокан - какво е и как се приготвя?Мизу йокан е традиционен японски десерт. Йокан е общ термин, който се отнася до този желеобразен десерт, приготвен от червени бобчета, агар и захар. Червените бобчета адзуки са под формата на цубуан (гладка червена б......
  • Отравяне с миди - симптоми и първа помощОтравяне с миди - симптоми и първа помощХранителното натравяне най-често е придружено с разстройство, повръщане, гадене, болки и спазми в стомаха. Няма значение с какво сме се натровили, симптомите са едни и същи. Най-опасно усложнение е дехидратаци......
  • Как и по кое време да се приемат някои видове храна, за да сме по-здрави?Как и по кое време да се приемат някои видове храна, за да сме по-здрави?Много хора са предразположени съм напълняване, от една страна това е генетично, а от друга е свързано с начин на живот. Приемането на някои храни по правилен начин може да доведе до общото подобряване на метаболизма,......
  • Какво представлява лепкавият ориз и за какво се използва?Какво представлява лепкавият ориз и за какво се използва?Тази земеделска култура е известна като лепкав или сладък ориз. Независимо от названието представлява кръгъл ориз, който веднага се разпознава по лепкавата текстура, наподобяваща лепило. Това качество на ориза се дълж......
  • Кулинарна употреба на ескаролаКулинарна употреба на ескаролаЕскарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена. Ескарола е по-малко горчива в сравнение с......
  • Любопитни факти за канелата, които не знаетеЛюбопитни факти за канелата, които не знаетеВкусният аромат на канела е невероятен и предизвикващ топлина и уют във всеки от нас. Някога тя е била толкова ценена, че са се водели битки за нея. Използвана е като валута и е била почитана като силен афродизиак. ......
  • Интересни факти за консервирането и начини за осъществяването муИнтересни факти за консервирането и начини за осъществяването муЗа основател на консервирането се счита французинът Ф. Апер (1750-1841), който още през 1807 г. е произвеждал месни консерви в затворени буркани, за да снабдява френската флота. Известният на целия свят бактериолог Луи......
  • Храни, бедни на белтъчиниХрани, бедни на белтъчиниЗа да бъде разглеждана като богата на белтъчини, храната трябва да съдържа поне 10% белтъчини. Следователно всяка храна, която съдържа по-малко от 10 % белтъчини се счита за бедна на белтъчини. Ще представим храните,......
  • Разрешени храни при кожна алергияРазрешени храни при кожна алергияКожата е първата защитна бариера на организма спрямо въздействията на околната среда. Тъй като е в непосредствен контакт със заобикалящия ни свят, тя най-често е засегната от алергични реакции. Трябва да се има в предв......
  • Форум

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни