Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Готвач.бг.
  • Карагенан - какво е и защо е вредно?Карагенан - какво е и защо е вредно?Какво е карагенан? Карагенанът, известен още като Е407, е естествена съставка, която се извлича от червените водорасли и взима участие в голяма част от хранителните продукти /както и в козметичните/ (кисело мляко......
  • Осем уникални ползи от хапването на ананасОсем уникални ползи от хапването на ананасАнанасът е невероятно вкусен и здравословен тропически плод. Той е богат на хранителни вещества, антиоксиданти и ензими, които могат да се борят с възпалението и различни заболявания. Има многобройни ползи от изпо......
  • Основни видове хлябОсновни видове хлябВ българската традиция няма по-голям от хляба и това е правило, което се спазва от хиляди години. Пред хляба не се говорят лоши думи, към него се подхожда с уважение и почит. Затова и всеки ценен гост се посреща на вра......
  • Как да храним мускулите?Как да храним мускулите?/undefined Добре оформеното и хармонично тяло с релефни мускули винаги ще е на мода. Естествено, никой не очаква от вас да спите във фитнес залата, за да се сдобиете с релеф като от състезание за културисти. Достатъч......
  • Хранене при отстранени сливициХранене при отстранени сливициСливиците са орган, който служи като бариера. При лека настинка те се възпаляват и зачервяват и така не допускат навлизане на заразата по-дълбоко. Ако, обаче, по медицински причини се налага те да бъдат премахнати, тря......
  • 11 от най-големите лъжи в джънк фууд индустрията11 от най-големите лъжи в джънк фууд индустриятаЗнаете ли какво е джънк фууд? Да, да, точно така – онези пържени картофи, които и след месеци стоене не се развалят, както и прекрасната топла питка, която си стои все така мека в края на годината. Ако имате съмн......
  • Полезно ли е наистина сиренето?Полезно ли е наистина сиренето?Преди да се спрем на ползите от консумацията на сирене, нека разясним какво точно означава тази дума. Сирене се нарича млечен продукт, претърпял физико-химични и биохимични промени под действието на сирищния ензим и ензи......
  • Най-чистите и най-замърсени плодове и зеленчуциНай-чистите и най-замърсени плодове и зеленчуциДнес все повече обръщаме внимание на храните, които консумираме. Интересуваме се от техния произход и начина, по който са отглеждани. Но можем ли да изброим най-чистите и най-замърсени плодове и зеленчуци? Ние ще ви помо......
  • Намалете солта, компенсирайки с пикантни храниНамалете солта, компенсирайки с пикантни храниВсеки знае, че прекалената консумация на някои храни не води до нищо добро. Подобна е ситуацията и със солта. Ако прекаляваме с яденето на твърде сол и солени храни, може да си докараме високо кръвно налягане и сър......
  • Как да подобрим вкуса на ракията?Как да подобрим вкуса на ракията?Няма по-вкусна храна от домашно приготвената! Същото е и с аперитива. Ракиджийте обикновено държат на собствената си реколта и не признават „купешката“. Те обаче започват все по-често да използват ароматни цветни растите......
  • Коя захар е полезна за зъбите?Коя захар е полезна за зъбите?Знаете ли, че има полезна захар за зъбите ни? Да, да, чухте правилно. Полезната за зъбите ни захар са така наречените нехранителни подсладители - те не доставят енергия на организма, нямат калории и всъщност много мал......
  • Как да подобрим вкуса на виното?Как да подобрим вкуса на виното?In vino veritas! Във виното е истината, а истинският майстор знае, че същото важи и за вкуса. Ето няколко малки хитринки, с които вашето вино да впечатли ценителите: 1. Нека виното да диша За професионалистите това о......
  • Плодовете и зеленчуците с най-много витамин СПлодовете и зеленчуците с най-много витамин СВитамин С е водоразтворим витамин, който се среща в много храни - особено в плодовете и зеленчуците. Известно е, че е мощен антиоксидант, както и че има положителни ефекти върху здравето на кожата и имунната функ......
  • Агаве предпазва от остеопорозаАгаве предпазва от остеопорозаОт растението агаве се приготвя популярното мексиканско питие – текилата. От него обаче се произвежда още нещо много добро – сиропът от агаве. Установено е, че в агавето се съдържа важна субстанция, която м......
  • Паелята – толкова различна, колкото ти е вкусноПаелята – толкова различна, колкото ти е вкусноАко пицата е синоним на Италия, а хамбургерът на Америка, то паелята е хапка Испания на върха на вилицата. Зехтинът, доматите и шафранът в нея ухаят на море, слънце и богата земя. И дали е с морски дарове и......
  • Зеленчуците, от които се пълнееЗеленчуците, от които се пълнееПовечето диети изискват консумацията на повече зеленчуци и плодове, но знаете ли, че в някои зеленчуци има високо количество въглехидрати, които се делят на добри и лоши въглехидрати. Сега сигурно си задавате въпро......
  • Форум

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни