Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Готвач.бг.
  • Медът в Европа масово е фалшифициранМедът в Европа масово е фалшифициранMедът е третият най-фалшифициран продукт в Европа. Основната причина е, че има проблем с критериите за това какъв трябва да е съставът му. От асоциацията Обединени пчелари, както и в целия Европейски съюз, са катег......
  • Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичкаКулинарни тайни за вкусна агнешка главичкаАгнешката главичка може да бъде приготвена по много и най-различни начини. Можете да я сварите, да я изпечете на фурна, да я сготвите в гювеч или да направите супа. Месцето от агнешката главичка можете да комбинирате с......
  • Тайните на Вкусната Млечна БаницаТайните на Вкусната Млечна БаницаВкусна млечна баница можете да приготвите бързо и много лесно. Има много варианти за приготвянето на млечна баница. Бихте могли да я приготвите с готови кори. Но най-вкусният вариант е да приготвите млечната баница с......
  • Как се почиства и готви калканКак се почиства и готви калканКалканът е една от най-вкусните морски риби, а за да си я приготвим сами, трябва и да можем да я изчистим. Специфичното при калкана е, че коремната кухина с вътрешните органи се намират не отдолу на рибата, както е......
  • Как да си опушим сьомгаКак да си опушим сьомгаДомашно пушена сьомга можем да си приготвим и без да имаме уред за опушване. Това е най-лесният начин, но почти никой няма вкъщи подобен уред. В домашни условия не бихте го използвали често и затова е логично да нямате......
  • Гадост! Вижте скандалните кроасани, за които всички говорятГадост! Вижте скандалните кроасани, за които всички говорятВегетарианските храни винаги са успявали да предизвикат противоречиви чувства в хората, които ядат месо, но сега веган кроасани от Великобритания успяха да причинят истински скандал в социалните мрежи. Необикнове......
  • Хитринки при готвенето на пъдпъдъциХитринки при готвенето на пъдпъдъциПъдпъдъците са дивеч, който съдържа малко мазнина. Месото от различни ферми няма вкус на домашните птици. Месото от пъдпъдъци е богато на минерали (калций, калий, мед, желязо, кобалт и манган), белтъчини ......
  • Хитринки при готвенето на пача чорбаХитринки при готвенето на пача чорбаПача чорба е специфично ястие, което не се харесва на всеки. Много хора се отказват от тази вкусотия, защото мислят какво има в нея, а не за невероятния й вкус. Все пак има и много ценители на пача чорбата и те знаят т......
  • Да си направим пушено пилеДа си направим пушено пилеПушеното пиле има страхотен вкус и много приятен аромат. Процесът на опушване и съхрание на пушеното пилешко месо включва Е-та и консерванти. Затова е най-добре да си направите пушено пиле сами в домашни условия. ......
  • Вносното мляко е с лошо качествоВносното мляко е с лошо качествоГоляма част от млякото, внасяно у нас от чужбина, е с лошо качество. То може да се използва за други цели. Земеделският министър Румен Порожанов оповести, че 40% от млякото, което се внася у нас, е с лошо качество. ......
  • Как се чисти лаврак?Как се чисти лаврак?Една от най-вкусните риби е лавракът. Среща се в Средиземно море и Атлантическия океан. Рибата има вкусно месо, но не е мазно. За да сте сигурни, че лавракът е пресен, гледайте очите на рибата. Те трябва да из......
  • Подходящи панировки за калмариПодходящи панировки за калмариКалмарите можете да панирате с различни панировки. Ще станат още по-вкусни, ако преди това ги оставите в марината. Една съвсем обикновена панировка е с царевично брашно. Калмарите се панират в силно загрято олио. Н......
  • Защо е необходим калций за коститеЗащо е необходим калций за коститеВ човешкото тяло има повече от 70 различни елемента. От тях с най-високо съдържание е калцият - около 20 г на 1 кг телесно тегло. Той е един от най-важните елементи, който осигурява здравина на костите, поддържа сърцето,......
  • С Годжи Бери се отслабва, но внимавайте да не изчезнетеС Годжи Бери се отслабва, но внимавайте да не изчезнетеГоджи берито наистина е един от най-добрите продукти за отслабване. С него обаче трябва да се внимава. То е толкова мощно, че може да доведе до другата крайност – анорексия. От Годжи берито не трябва да се приема п......
  • Подправки, подходящи за джоланПодправки, подходящи за джоланСвински джолан можете да приготвите на фурна, в гърне, под фолио, в гювеч или варен. Гарнитурите могат да бъдат много различни и разнообразни. Свинският джолан можете да комбинирате с картофи, гъби, с боб......
  • Трите билки за детоксикация при смяна на сезонитеТрите билки за детоксикация при смяна на сезонитеПомните ли кога точно сте си правили пълна и качествена детоксикация? В забързаното ни ежедневие и при многото ни социални контакти са малко хората, които имат възможност да се подложат на лек хранителен режим и да изч......
  • Форум

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни