Какво да сготвя

Какво да Сготвя

Чудиш се какво да сготвиш? Интересни, традиционни и нестандартни предложения за вашата трапеза от Готвач.бг.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-вкусните мюсли можем да приготвим самиНай-вкусните мюсли можем да приготвим сами
30 Окт.
Ако искате да опитате най-вкусните мюсли, просто си ги пригответе сами. Запечете на фурна овесени ядки, захар, ядки по избор. Добавете нарязани тропически плодове и сурови семки.
Тайната на вкусния пълнеж за чушкиТайната на вкусния пълнеж за чушки
29 Окт.
12
Пълнените чушки са едно от многото традиционни български ястия. Едва ли има трапеза на която те да не присъстват, особено на Бъдни вечер. За това ето една рецепта в която можете спокойно да експериментирате с пълнежа им.
Идеи за студени и лесни тортиИдеи за студени и лесни торти
28 Окт.
2
Повечето студени торти се правят лесно, тъй като спестяват времето, което иначе се отделя за печене. Тортата с кисело мляко е ефектна и лесна за правене.
Леки сосове за спагетиЛеки сосове за спагети
27 Окт.
Вкусен и лек е сосът за спагети с домати, който има наситен вкус и не е прекалено мазен. Зеленият сос за спагети е лек и приятен.
Да си направим домашно тесто за хляб и пицаДа си направим домашно тесто за хляб и пица
26 Окт.
Вкъщи можете да изпечете домашен хляб. Добре направеното тесто ще даде страхотен резултат – хляб, който прилича по вкус на козунак и невероятно вкусна пица.
Идеи за леки сладкишиИдеи за леки сладкиши
25 Окт.
1
Вкусно и леко усещане ще получите, ако хапнете полски ябълков сладкиш. Лимоновият сладкиш също е много лек и вкусен.
Да си направим домашна извараДа си направим домашна извара
24 Окт.
Вкъщи може да си направите извара, която ще е много по-вкусна от тази в магазина. Ако използвате домашно мляко, изварата ще се получи по-плътна и мазна, а ако използвате пастьоризирано мляко, тя ще бъде по-нежна.
Кулинарни специалитети с кестениКулинарни специалитети с кестени
22 Окт.
В сезона на кестените може да се насладите на сварени или печени кестени, поднесени с вкусен сос. Сварете или опечете на фурна кестените, докато поомекнат, но не чак като сварени моркови.
Да си приготвим домашно къриДа си приготвим домашно къри
22 Окт.
Кърито се приготвя от млян джинджифил, ким, черен пипер, кориандър и корен от куркума, който е основната съставка на подправката.
Вкусни запеканки с карфиол и броколиВкусни запеканки с карфиол и броколи
21 Окт.
Запеканките с броколи и карфиол се правят бързо, те са подходящи за лека вечеря или за гарнитура за печено месо. Запеканките са подходящи за случаи, в които ви дойдат неочаквани гости.
Наръчник на вегана: какво да сготвим с темпеНаръчник на вегана: какво да сготвим с темпе
21 Окт.
Темпе се прави от соеви зърна, които се накисват, разпукват се и след като се почистят, се сваряват, но не до готовност. Вкусът на темпе прилича на пилешкото месо.
Съхранение и приготвяне на кестениСъхранение и приготвяне на кестени
19 Окт.
1
Кестените, които избирате, трябва да са лъскави и тежки – да нямат голямо разстояние между черупка и ядка. Има дребни и едри кестени и освен че са много полезна храна, те са и изключително вкусни.