Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Сирене БофорБофор е сред сирената, които присъстват в кулинарията от векове. Корените на сиренето Бофор можем да търсим в подножието на Алпите.
Прости съвети за сотиране на месоСотирането на месо е чудесен начин за обработката му. Методът се състои в бързо изпържване в малко количество мазнина. Вижте как да си направите прекрасно соте.
Как правилно да овкусяваме каймата?Ако искате да зарадвате вашите близки и гости с ястие от кайма, винаги е важно как да подправим каймата за съответното ястие. Ето какво е важно да знаете в тази насока.
КиноаКиноата е не много позната в родната кухня, но е изключително полезна и богата на аминокиселини. Киноата помага при мигрена и сърдечносъдова недостатъчност. Киноа в кулинарията. Състав и ползи от киноа.
Как се прави българска шарена сол?Шарената сол е традиционна българска подправка, която присъства в нашите традиции, обичаи и естествено на нашата трапеза. Няма нищо по-вкусно от топла питка, намазана с масло и поръсена с шарена сол.
СамардалаСамардала е специфична за Балканския полуостров подправка, традиционна част от шарената сол. Самардала се използва за овкусяване на картофи, агнешко месо, яйца, картофи.
Как се прави бита сметана?Технологията на разбиване на сметана за постигане на т. нар бита сметана е съвсем елементарна. Използвайте миксер и всичко ще стане лесно. Битата сметана е обикната за сладкиши, торти, капучино или еспресо.
ХибискусХибискусът е многогодишно красиво растение, което цъфти с красиви и наситени цветове. Хибискусът ни е познат като Китайска роза.
Червен КантарионЧервеният кантарион е високо ценен заради безотказното му въздействие при различни заболявания. Червеният кантарион се отличава с крехко и право, гладко стебло, което е разклонено в своята горна част.
КонопКонопът е растение, познато на човечеството от незапомнени времена. Отглеждането на коноп регенерира почвата. Конопът е тачен дори от българската народна медицина. Употреба и приложения на конопа
За храните без въглехидратиАко искате да спазвате нисковъглехидратна диета или такава без въглехидрати, е добре да знаете кои храни не съдържат въглехидрати
Здравословни ползи от кресонаКресонът е вкусен зеленолистен зарзават, но и полезна билка. Лечебните свойства на крес подпомагат функциите на белите дробове, използва се при кашлица, бронхити и грипни състояния.
Бяло ВиноВ бялото вино желязото е доста по-малко, отколкото в червеното. Сортове бяло вино и техните характеристики.
РозеРозе е приятно слабо таниново вино, което се произвежда от червени сортове грозде. Характеристики на Розе. Поднасяне на Розе.
Слънчогледови СемкиСлънчогледовите семки са плодът на слънчогледа, който е третата по мащаб на производство маслодайна култура. Слънчогледовите семки са пълноценна храна.
Кучешко ГроздеКучешко грозде представлява род едногодишни или многогодишни тревисти растения, полухрасти, храсти или дребнички дървета. Видове кучешко грозде. Народна медицина с кучешко грозде
Спанакът - пръв помощник в отслабванетоОказва се, че екстракт от този листен зеленчук намалява желанието за поглъщане на нездравословни храни с цели 95 процента и спомага за отслабването с 43 процента.
АрманякАрманяк представлява спиртна напитка, която бива сравнявана с бренди и коняк. Тя се произвежда само в югозападните предели на Франция. Поднасяне на арманяк. Арманяк и храна