Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Да вдигнем хемоглобина по естествен начинЗа да вдигнете хемоглобина и да спомогнете на желязото да се усвои от организма, трябва да наблегнете на някои храни. Те ще ви помогнат да повишите хемоглобина по естествен начин.
ЕменталЕментал, известно още като Ементалер е традиционно швейцарско сирене. Ементалът има жълт цвят, средно твърда консистенция и големи кръгли дупки.
РижикаРижиката е много вкусна и ценена гъба. Рижиката има отровен двойник, поради което трябва да се събира с повишено внимание. Готвене на рижика.
Правилата за наистина здравословно готвенеКлючовете за здравословно готвене включват използване на пресни съставки и избор на подходящи пропорции на здравословни храни като плодове и зеленчуци. Вижте успешните правила за наистина здравословно готвене
Овесено БрашноСъстав и енергийни стойности на овесеното брашно. Гликемичен индекс на овеса - под средното ниво и е 45 единици. Видове овесено брашно. Ползи от овесено брашно
Копривата - средството, което лекува почти всичкоНе е за вярване, че една бодлива зелена трева като корпивата е панацея за почти всичко, което ви разболява. Копривата е растението, което предоставя лек за артрит, алергии, косопада, освен това е вкусна и полезна храна
Солта - ползи и вредиЗдравните организации често ни предупреждават за опасностите от солта, която всички тъй често консумираме. Дали високият прием на сол причинява редица здравословни проблеми, или това е мит? Полезна или вредна е солта?
Соево БрашноСоевото брашно се приготвя от печени соеви зърна, които се смилат на фин прах. Соевото брашно е с високо съдържание на протеини. Соевото брашно се използва за сгъстяване на сосове и супи, печива и палачинки.
Соята и здравословните ѝ ползиХраните, богати на соя намаляват риска от рак на гърдата, осигуряват здраво сърце, намаляват холестерола, помагат срещу сърдечните заболявания. Соевите съставки са изофлавони и сапонин.
СояСоевите продукти като тофу, темпех и соево мляко са много богати на протеини. Соята е полезна за предотвратяване на някои ракови и сърдечни заболявания.
Соев СосСоевият сос се добива от смесване на зърна соя и пшеница, които ферментират близо 1 година. На пазара се предлагат евтин и некачествен соев сос с опасни консерванти.
Горски ПлодовеГорските плодове са изключително вкусни и полезни. Горските плодове са ароматни и свежи, полезни за паметта и сърцето. Горските плодове се използват в пайове, мъфини, сладкиши, чийзкейкове.