Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Кора от лимон - защо е полезна и как да я използвамеКора от лимон - защо е полезна и как да я използвамеКулинарна употреба на лимоновата кора. Хранителна стойност на лимоновите кори. Порция от 100 г лимонова кора съдържа. Проучванията показват, че лимоновите кори могат да помогнат за
С какви храни и ястия да поднесем Пино гриС какви храни и ястия да поднесем Пино гриПино Гри се съчетава много добре с различни видове риба, морски дарове и птиче месо. Това вино също така може да се поднесе с всевъзможни видове ястия от гъби.
Да вдигнем хемоглобина по естествен начинДа вдигнем хемоглобина по естествен начинЗа да вдигнете хемоглобина и да спомогнете на желязото да се усвои от организма, трябва да наблегнете на някои храни. Те ще ви помогнат да повишите хемоглобина по естествен начин.
ЕменталЕменталЕментал, известно още като Ементалер е традиционно швейцарско сирене. Ементалът има жълт цвят, средно твърда консистенция и големи кръгли дупки.
РижикаРижикаРижиката е много вкусна и ценена гъба. Рижиката има отровен двойник, поради което трябва да се събира с повишено внимание. Готвене на рижика.
Листа от черница - защо са полезни и как да ги използвамеЛиста от черница - защо са полезни и как да ги използвамеНа какво се дължат лечебните свойства на листата от черница? Ползите от черничевите листа се дължат на състава им. Витамините, етеричните масла в листата от черница служат за лек на много оплаквания.
Какво е ГХИ масло и за какво е полезно?Какво е ГХИ масло и за какво е полезно?Маслото ГХИ е млечна мазнина за готвене с уникален орехов аромат. Маслото ГХИ съдържа огромно количество наситени мазнини.
Забранени храни при язва и гастритЗабранени храни при язва и гастритЗабранени храни и напитки при язва и гастрит. Вижте коя е правилната диета при язва и гастрит.
Правилата за наистина здравословно готвенеПравилата за наистина здравословно готвенеКлючовете за здравословно готвене включват използване на пресни съставки и избор на подходящи пропорции на здравословни храни като плодове и зеленчуци. Вижте успешните правила за наистина здравословно готвене
Продуктите с изненадващо много въглехидратиПродуктите с изненадващо много въглехидратиВъпреки че сложните въглехидрати са в пъти по-полезни от простите, те все пак си остават въглехидрати. Ето 12 изненадващо високовъглехидратни храни
Овесено БрашноОвесено БрашноСъстав и енергийни стойности на овесеното брашно. Гликемичен индекс на овеса - под средното ниво и е 45 единици. Видове овесено брашно. Ползи от овесено брашно
Копривата - средството, което лекува почти всичкоКопривата - средството, което лекува почти всичкоНе е за вярване, че една бодлива зелена трева като корпивата е панацея за почти всичко, което ви разболява. Копривата е растението, което предоставя лек за артрит, алергии, косопада, освен това е вкусна и полезна храна
Шест суперпродукта, помагащи за здравословно храненеШест суперпродукта, помагащи за здравословно храненеКогато ни е тежко, след като сме вечеряли обилно и след това сме хапнали десерт, на помощ ни идва оцетът. След като сте преяли, пийте чаша топла вода с лъжичка ябълков оцет
Солта - ползи и вредиСолта - ползи и вредиЗдравните организации често ни предупреждават за опасностите от солта, която всички тъй често консумираме. Дали високият прием на сол причинява редица здравословни проблеми, или това е мит? Полезна или вредна е солта?
Д-р Мермерски: Здравето се пази с тези храни!Д-р Мермерски: Здравето се пази с тези храни!Според проф. д-р Мермерски полезните храни се разделят на 11 групи, като най-важните измежду тях са плодове, зеленчуци, кисело мляко, вино и грозде
Соево БрашноСоево БрашноСоевото брашно се приготвя от печени соеви зърна, които се смилат на фин прах. Соевото брашно е с високо съдържание на протеини. Соевото брашно се използва за сгъстяване на сосове и супи, печива и палачинки.
Соята и здравословните ѝ ползиСоята и здравословните ѝ ползиХраните, богати на соя намаляват риска от рак на гърдата, осигуряват здраво сърце, намаляват холестерола, помагат срещу сърдечните заболявания. Соевите съставки са изофлавони и сапонин.
СояСояСоевите продукти като тофу, темпех и соево мляко са много богати на протеини. Соята е полезна за предотвратяване на някои ракови и сърдечни заболявания.
Соев СосСоев СосСоевият сос се добива от смесване на зърна соя и пшеница, които ферментират близо 1 година. На пазара се предлагат евтин и некачествен соев сос с опасни консерванти.
Горски ПлодовеГорски ПлодовеГорските плодове са изключително вкусни и полезни. Горските плодове са ароматни и свежи, полезни за паметта и сърцето. Горските плодове се използват в пайове, мъфини, сладкиши, чийзкейкове.

Ястия

  • Типове Ястия
  • По Трудност
  • По Сезон
  • Други Категории
  • По Националност
  • Термична Обработка