Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
ЧерницаПлодовете на черница са изключително богати на витамини. Черницата бива бяла и черна. Черницата може да се консумира както прясна, така и под формата на компоти и мармалади.
КъпиниКъпините са вкусни горски плодове, богати на растителни влакна, витамин С и фолиева киселина. С къпини се лекува диария, а помагат и за превенция на рака на дебелото черво. Здравословни ползи от къпините.
Съвети за варене на месоЗа да е вкусно и полезно, месото се вари по определен начин. То се вари във вода или в зеленчуков бульон. Ако сложите месото във вряща вода, това предпазва полезните вещества да не се разтворят във водата.
Как да си изсушим риган и мащеркаРиганът и мащерката трябва да се сушат на сянка при температура не по-висока от 35-40 градуса. Трябва да е осигурен постоянен приток на свеж въздух.
Полза и приложение на зелените подправкиЗелените подправки намират широко приложение в кулинарията. Всяка една има благоприятно действие върху организма. Розмаринът укрепва нервите, мащерката има силно антисептично действие, майорана действа ободряващо.
Кои храни ни правят по-интелигентни?С годините все повече учени се опитват да открият дали някои храни не повлияват мисловната дейност в положителна насока. Важни мазнини и храни за мозъка.
ПрошутоПрошутото е световно известен италиански деликатес. Прошутото се приготвя от бутове на специално отгледани и хранени свине.
За ползите от зелените листни зеленчуциЗелените листни зеленчуци са богати и на фитонутриенти, които притежават и антиканцерогенни свойства. Похапването на зелените листни зеленчуци поддържа кожата и косата гладки, здрави и красиви.
Какво да сготвя с чушки?Чушките са здравословни, витаминозни и добре дошли на лятната трапеза. Хрупкавите чушки са присъщи за средиземноморски ястия и се съчетават перфектно с други сезонни основни продукти. Идеи за готвене с чушки
Лечебните свойства на целинатаЦелината е сред зеленчуците, които често за пренебрегвани, но са много полезни. У нас са познати основно два вида целина - листна и коренна. И двата вида целина имат лечебни свойства, за които не подозирате
Троскотът помага при високо кръвноТроскот е с доказани качества да лекува възпалителни промени на пикочния мехур и уретрата – цистити, уретрити, за лечение на проблеми с простатата при мъжете, при подагра и ревматизъм.
Храни с нисък гликемичен индексХората, които се гордеят с доброто си здраве, надали си имат и понятие какво представлява гликемичният индекс, но ето списък на продуктите с нисък гликемичен индекс.
За чудната полза на рибата върху здраветоРибата е изключително полезна за здравето. Морските дарове са свърхбогати на Омега-3 мастните киселини. Вижте какво казват за полезните свойства на рибата различните специалисти в медицината.
МакаМака представлява многогодишно тревисто растение от семейство Кръстоцветни. Мака вирее високо в планинските гори на Перу и Боливия. Мака подобрява потентността и либидото.
Захарна ТръстикаЗахарната тръстика е едно от най-ранните култивирани растения. Захарната тръстика се използва за извличане на захар, освен това се прилага в козметиката и парфюмерията.
Лесни трикове за ситостТрикове за засищане, които ще ви държат сити дълго време. Не е важно само какво ядете, за да бъдете сити. Опитайте следните хитринки за засищане и останете слаби, здрави и сити за по-дълго.
Същност и ползи на белия чайБелият чай е прекрасна, а и много полезна напитка с естествен произход. Редица проучвания показват какво изумително въздействие оказва върху целия ни организъм.
Предимствата на билковия чайБилковият чай е отвара от лековити билки. Билковият чай е много полезен за здравето и се консумира от древни времена.