Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Защо пълнозърнестите храни са полезни?Защо пълнозърнестите храни са полезни?Пълнозърнестите храни са необходими за правилно храносмилане, успокояват нервната система, засищат добре глада. Кои са полезните пълнозърнести храни.
Защо да ядем листни зеленчуци?Защо да ядем листни зеленчуци?Листните зеленчуци са много полезни при отпадналост, общо изтощение, затлъстяване и проблеми със сърдечно-съдовата система. Зелените растения са и ценен източник на калций.
Полезните и здравословни храни, на които да наблегнемПолезните и здравословни храни, на които да наблегнемЗдравословното хранене набира все по-голяма популярност, защото нараства делът на хората, които осъзнават, че някои леки промени в начина на хранене могат да имат огромен положителен ефект върху здравословното състояние.
Най-добрите и здравословни закуски за децаНай-добрите и здравословни закуски за децаЗакуската на малчуганите, която може да се определи като здравословна, трябва да бъде съставена от продукти, богати на фибри, белтъчини, витамини и минерали. Най-добрите и здравословни закуски за деца:
Маргарин или масло да използваме?Маргарин или масло да използваме?Маслото е един от най-широко разпространените продукти в кухнята. Неговото приложение е изключително разнообразно. Въпреки това, много хора остават верни на маргарина и предпочитат неговия вкус.
Ябълков ОцетЯбълков ОцетЯбълковият оцет е бил използван като храна и лекарство в продължение на векове. Ябълковият оцет се използва за пречистване на кръвоносната система, срещу гъбички и брадавици.
МаргаринМаргаринМаргаринът в сборно понятие за синтетично създадени мазнини, които са алтернатива на маслото. Но как се прави маргарина и полезен ли е той.
Суданска роза (Хибискус Сабдарифа)Суданска роза (Хибискус Сабдарифа)
23 Май
1
Билки
Хибискус сабдарифа /Hibiscus sabdariffa/ представлява вид хибискус, който е местен за Западна Африка. Ползи от хибискус сабдарифа. Състав на хибискус сабдарифа
Какво е лимонена киселина?Какво е лимонена киселина?Лимонената киселина е слаба органична киселина, която се среща в много плодове и зеленчуци. Тя се използва като добавка и консервант в много храни.
КамфорКамфор
23 Май
Билки
Камфорът се добива от камфорово дърво. Камфорът се използва под формата на етерично масло. Камфорът облекчава ревматични и артритни болки, невралгия и болки в гърба.
Непоносимост към ЛактозаНепоносимост към ЛактозаСимптоми на лактозна непоносимост. Как се контролира лактозната непоносимост и какво трябва да знаем за нея.
Каша от сминдух в помощ на кърмещи майкиКаша от сминдух в помощ на кърмещи майкиКашата от сминдух е богата на калории, също така е добър източник на протеини, мазнини и калций и е отлична храна за кърмещи майки. Как да направим каша от сминдух, която увеличава кърмата?
Как да разберем дали медът е истински с помощта на свещКак да разберем дали медът е истински с помощта на свещЗа съжаление, често е възможно да нямате доверие на етикетите, на които е упоменато, че медът е чист. Как да проверим дали медът е истински у дома с помощта на свещ?
Ползите от яйцата и яйчните черупки за нашето здравеПолзите от яйцата и яйчните черупки за нашето здравеТрябва да ядете яйца, за да сте в страхотна форма. Черупките от яйца са най-доброто лекарство за стави и кости.
ХолинХолинХолинът е от изключително значение за предотвратяване на почти всички здравни проблеми, свързани с черния дроб. Дефицит и храни с холин.
Съвети за консервиране на спанак, лапад и киселецСъвети за консервиране на спанак, лапад и киселецКонсервираните зеленчуци са също много вкусни, но се запазват много по-дълго време отколкото пресните продукти.
Как да си приготвим сироп от бъзКак да си приготвим сироп от бъзСиропът от бъз е много лесен за приготвяне, а през лятото е много приятен начин да се справите с горещините. Ето как се прави сироп и сок от бъз.
Съвети за почистване и готвене на охлювиСъвети за почистване и готвене на охлювиТези мекотели не се хранят с всичко – ядат само определен вид трева. Събират се след дъжд, през ранната пролет – от началото на месец април до средата на май.
Как да готвим гъби кладница?Как да готвим гъби кладница?Гъбите кладница са сред предпочитаните гъби, които освен че са годни за ядене, са и изключително вкусни и лесни за приготвяне.
Най-добрите и здравословни закуски за възрастниНай-добрите и здравословни закуски за възрастниВъпреки че много хора пропускат закуската, тя е най-важното хранене за деня и това е безусловно вярно. Най-добрите и здравословни закуски за възрастни.

Ястия

  • Типове Ястия
  • По Трудност
  • По Сезон
  • Други Категории
  • По Националност
  • Термична Обработка