Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Защо да ядем листни зеленчуци?Листните зеленчуци са много полезни при отпадналост, общо изтощение, затлъстяване и проблеми със сърдечно-съдовата система. Зелените растения са и ценен източник на калций.
Полезните и здравословни храни, на които да наблегнемЗдравословното хранене набира все по-голяма популярност, защото нараства делът на хората, които осъзнават, че някои леки промени в начина на хранене могат да имат огромен положителен ефект върху здравословното състояние.
Най-добрите и здравословни закуски за децаЗакуската на малчуганите, която може да се определи като здравословна, трябва да бъде съставена от продукти, богати на фибри, белтъчини, витамини и минерали. Най-добрите и здравословни закуски за деца:
Маргарин или масло да използваме?Маслото е един от най-широко разпространените продукти в кухнята. Неговото приложение е изключително разнообразно. Въпреки това, много хора остават верни на маргарина и предпочитат неговия вкус.
Ябълков ОцетЯбълковият оцет е бил използван като храна и лекарство в продължение на векове. Ябълковият оцет се използва за пречистване на кръвоносната система, срещу гъбички и брадавици.
МаргаринМаргаринът в сборно понятие за синтетично създадени мазнини, които са алтернатива на маслото. Но как се прави маргарина и полезен ли е той.
Суданска роза (Хибискус Сабдарифа)Хибискус сабдарифа /Hibiscus sabdariffa/ представлява вид хибискус, който е местен за Западна Африка. Ползи от хибискус сабдарифа. Състав на хибискус сабдарифа
Какво е лимонена киселина?Лимонената киселина е слаба органична киселина, която се среща в много плодове и зеленчуци. Тя се използва като добавка и консервант в много храни.
КамфорКамфорът се добива от камфорово дърво. Камфорът се използва под формата на етерично масло. Камфорът облекчава ревматични и артритни болки, невралгия и болки в гърба.
Непоносимост към ЛактозаСимптоми на лактозна непоносимост. Как се контролира лактозната непоносимост и какво трябва да знаем за нея.
Каша от сминдух в помощ на кърмещи майкиКашата от сминдух е богата на калории, също така е добър източник на протеини, мазнини и калций и е отлична храна за кърмещи майки. Как да направим каша от сминдух, която увеличава кърмата?
ХолинХолинът е от изключително значение за предотвратяване на почти всички здравни проблеми, свързани с черния дроб. Дефицит и храни с холин.
Как да си приготвим сироп от бъзСиропът от бъз е много лесен за приготвяне, а през лятото е много приятен начин да се справите с горещините. Ето как се прави сироп и сок от бъз.
Как да готвим гъби кладница?Гъбите кладница са сред предпочитаните гъби, които освен че са годни за ядене, са и изключително вкусни и лесни за приготвяне.