Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Отхвърлени в миналото храниБез съмнение в основата на всички хранителни забрани в древността стои религията. Затова, за да разберем кои храни са били отхвърляни още в дълбока древност, трябва да се обърнем към. . .
Тайните на перфектния шоколадов мусЧестит ден на шоколадовия мус! На 3 април светът отбелязва Деня на шоколадовия мус, което е добра причина да поговорим повече за този класически десерт
Карамфилово маслоКарамфиловото масло се използва в много продукти за здравни и козметични цели. Готови ли сте да научите за удивителните от карамфилово масло?
Произход и история на меденото виноВсъщност се смята, че терминът меден месец идва от ирландската традиция на младоженците да пият медено вино всеки ден за период от една пълна луна (един месец) след сватбите си. Какво точно е Мийд?
Любопитни факти за крушите, които не знаетеДори неразрязана, крушата издава необикновено нежен аромат. Колкото пo-зряла и по-полезна е тя, толкова по-силен е този мирис. В старите арабски медицински трудове пише, че крушата лекува. . .
Овесеният кисел възстановява здравето!Овесеното мляко е полезно за стомаха, черния дроб и бъбреците. То разгражда камъните в жлъчния мехур и намалява холестерола в кръвта. Овесът възстановява силата, дава енергия, помага при депресия
Чесън и хидрастис помагат при гъбичкиКолкото по-дълго престоят гъбичките в организма ви, толкова по-слабо ще реагира имунната ви система, когато отново се появят, тъй като вече ще е свикнала с тях. Чесън и хидрастис гонят гъбичките от организма
Този вълшебен тоник е тайната на вечната младост!Искате ли да откриете тайната на вечната младост? Ще изглеждате невероятно само след един курс на прием на този еликсир! Рецептата е тествана от много жени и е събрала хиляди ентусиазирани коментари.
Няколко хитринки и трикове за месотоЗа една домакиня е много важно да се справи със задачата - да зарадва близките си и да им поднесе хубава храна. Точно поради тази причина ви предлагам няколко хитринки, които да използвате, когато приготвяте месо
Как се прави кувертюр за торти и сладкиши?Тези три рецепти за кувертюр са едни от най-разпространените и лесни начини за получаване на лесна шоколадова глазура за торти и сладки. Вижте как лесно се приготвя шоколадов кувертюр в домашни условия
Сок от лимон - защо да го пием?Горещо препоръчваме да приемате по една чаша прясно изцеден лимонов сок с вода сутрин на гладно като старт на деня. Консумацията на лимони е препоръчителна и наистина ще ни накара да се чувстваме добре и жизнени.
Истинският кроасан с масло, който се топи в устатаКроасанът - един от сладките френски грехове, които много от добрите майстори продължават да правят с масло. За тях и днес тайната на автентичния кроасан се заключава в три думи: масло, масло и масло.
Мезета за бяло виноБялото вино е лека напитка и има свои специфични качества. То се съчетава с определени храни, различни от тези, подходящи за по-тежките червени вина, а храните и мезетата, подходящи за двата основни вида вино, не са много.