Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Страничните ефекти от зеления чай по време на бременностСтраничните ефекти от зеления чай по време на бременност
26 Август
Зеленият чай е богат на антиоксиданти и помага за зъбите, раковите клетки и намалява кръвната захар. При бременност трябва да внимавате, пиенето на чай и кафе може да доведе до помятане.
Здравословните свойства на Годжи БериЗдравословните свойства на Годжи Бери
25 Август
7
Годжи Бери e плод наричан още лиций е доста популярен в областта на здравословното хранене заради лечебните си свойства.
Готвените домати предпазват от слънцето и стареенетоГотвените домати предпазват от слънцето и стареенето
25 Август
Храни богати на готвени домати могат да увеличат способността на тялото ви да се защитава от слънчевите ултавиолеетови лъчи и да победи ефектите на стареенето.
Страдате от безсъние? Хапвайте пуешко!Страдате от безсъние? Хапвайте пуешко!
25 Август
Както знаете пуешкото месо е бедно на мазнини. То е богато на триптофан, който пък помага за образуването на ниацин (витамин В) и серотонин и води до сънливост.
Няколко причини да хапваме червено зелеНяколко причини да хапваме червено зеле
24 Август
2
Червеното зеле е добър източник на флавоноиди, силни антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото от сериозни ракови заболявания.
Жълтият кантарион засилва желанието и възбудатаЖълтият кантарион засилва желанието и възбудата
24 Август
1
Жълтият кантарион е едно от средствата, който би могло да помогне в случай на понижено сексуално желание. Билката жълт кантарион действа срещу депресия.
Боровинките намаляват значително холестерола дори и при животниБоровинките намаляват значително холестерола дори и при животни
24 Август
Антиоксидантната способност на боровинките е един от факторите, с които може да се обяснени намаляването на нивото на холестерола. Боровинките са с високо съдържание на полифеноли и антиоксиданти.
Червеното месо може да е опасно за здраветоЧервеното месо може да е опасно за здравето
22 Август
Редовната консумация на пържено или печено червено месо, най-вече свинско и бекон, увеличават риска от рак на пикочния мехур. При топлинната обработка се образуват хетероциклични амини.
Боровинките намаляват холестерола и предотвратяват рак на дебелото червоБоровинките намаляват холестерола и предотвратяват рак на дебелото черво
21 Август
Боровинките съдържат изключително полезни компоненти в състава си, и се препоръчва консумацията на безкостилковите зърнени плодове да стане ежедневие, особено при хората с онкологични заболявания.
Чаят помага в борбата с кариеситеЧаят помага в борбата с кариесите
21 Август
Наред със срещаните болести, свързани с настинките и венците, кариесите са сред най-често появяващите се оплаквания. Черният и зеленият чай съдържат флавоноиди предпазващи от рак и сърдечни болести.
Бирата укрепва коститеБирата укрепва костите
12 Август
Редовното пиене на бира действа укрепващо на костите. Това се дължи на високото ниво на силиций в кехлибарената напитка. Силицият е основен елемент за формирането на костите.
Не само калцият укрепва коститеНе само калцият укрепва костите
27 Юли
1
Не само млякото и млечните продукти укрепват костите. Витамин К и магнезият, които се съдържат в броколите, спанака, магданоза, босилека, укрепват костите. В целината се съдържа калций.