Какво да сготвя

Какво да Сготвя

Чудиш се какво да сготвиш? Интересни, традиционни и нестандартни предложения за вашата трапеза от Готвач.бг.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Трите сладкиша с ябълки, които ще ви върнат в детствотоТрите сладкиша с ябълки, които ще ви върнат в детството
27 Март
Само си представете парче леко топъл ябълков пай, който майка ви или вашата баба приготвяха с толкова много старание и любов. Добре е да предадете тази вкусна традиция и във вашето семейство
Домашни шотове за вашето перфектно партиДомашни шотове за вашето перфектно парти
27 Март
Ето някои добре познати и някои по-нестандартни идеи как да си направите шотове у дома, с които спокойно можете да посрещнете гостите си и да ги изненадате приятно
Три фантастични рецепти с непознатия ревенТри фантастични рецепти с непознатия ревен
24 Март
Ревенът е сред онези зеленчуци, които напразно продължаваме да подценяваме. Подобно на лапада, към чието семейство принадлежи, той е листен зеленчук.
Три идеи какво да направим от киселецТри идеи какво да направим от киселец
23 Март
Всеки е чувал, че листните зеленчуци са особено полезни за здравето, тъй като съдържат голямо количество витамини. Сред тях на първо място се нареждат спанакът и киселецът, които имат сходен състав.
Пет рецепти за плънки за пелмениПет рецепти за плънки за пелмени
23 Март
Ако сте се научили как се замесва тестото за пелмени е добре да импровизирате с различни плънки. Те могат да бъдат най-разнообразни и приготвянето им зависи от това какви продукти слагате вътре.
Да си направим конопено маслоДа си направим конопено масло
17 Март
Експерти го наричат най-балансираното масло в природата. Конопеното масло спомага за намаляването на лошия холестерол в кръвта, служи за превенция на сърдечни удари, лекува сухота, псориазис, екзема и невродермити.
Как се правят мариновани плодове за сладкиши и месаКак се правят мариновани плодове за сладкиши и меса
17 Март
За да мариновате плодове обаче е добре, след като добавите любимите си аромати и вкусове, да ги затворите в буркани и да ги стерилизирате. По този начин не само че подправките ще попият напълно в плодовете, но и ще можете да съхраните маринованите плодове
В Малайзия не започват деня без тази закускаВ Малайзия не започват деня без тази закуска
15 Март
На сутрешната трапеза в Малайзия задължително присъства любимата за местните хора закуска. В Малайзия лавките, в които продават този местен специалитет, са безбройни - всеки може да си го купи на път за работа или училище само за 30 цента.
Да си направим хляб със спелта - полезен и неустоимо вкусенДа си направим хляб със спелта - полезен и неустоимо вкусен
11 Март
Брашното със спелта може да се приготви или с активен квас или с мая. Ще са необходими около 500 г брашно, 100 г активен квас или мая, сол и около 300 мл вода.
Апетитни маринати за маслиниАпетитни маринати за маслини
08 Март
На вкус маслините са изключително неприятни. Те са горчиви и трудни за храносмилане. Точно и поради този факт е чудно как хората в Античността са се научили да ги мариноват по начин, който им придава познатия на всички превъзходен вкус.
Приготвяне на класическо тирамису стъпка по стъпкаПриготвяне на класическо тирамису стъпка по стъпка
01 Март
1
Тирамисуто се приготвя с бишкоти, силно еспресо, маскарпоне и десертно вино за готвене Марсала. Това са златните съставки на класическо тирамису.
Какво е дайфуку и как се приготвя?Какво е дайфуку и как се приготвя?
26 Февр.
Запознайте се с един невероятен специалитет от японската кухня и вижте как да го приготвяте.
Популярни десерти от цял святПопулярни десерти от цял свят
23 Февр.
Всяка старателна домакиня е запозната с тънкостите на българските сладкиши и десерти. Добре е обаче от време на време да изпробвате и някои популярни рецепти от световната кухня.