Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да различим истинския от некачествения шоколадКак да различим истинския от некачествения шоколад
27 Август
5
Често поради незнание шоколадите, били те тъмни, млечни и др. , се поставят под общ знаменател. Въглехидратите, с които е пълен шоколадът, са предпочитаният източник на енергия от човешкия организъм.
Трикове за хубаво кафеТрикове за хубаво кафе
22 Август
1
Кафето е една от най-популярните напитки. Но при приготвянето му има някои условия, ако искате да се насладите максимално на неговия вкус и ефект.
Тайните на вкусния слънчогледТайните на вкусния слънчоглед
22 Август
Когато печете слънчогледови семки, най-добре това да е в тавичка, която е достатъчно голяма да се разпръсне цялото количество по дъното ѝ. В противен случай рискувате някои семки да се препекат, а други да останат сурови.
Традиционни руски супиТрадиционни руски супи
19 Август
2
Солянка – Преведено от руски, Солянка буквално значи гъста супа, приготвена с много силен месен, рибен или гъбен бульон, подправена с пикантни ароматни подправки.
Какво и как да готвим с гъша масКакво и как да готвим с гъша мас
18 Август
Гъшата мас се добавя при пърженето на картофи. Слага се малко от нея към олиото. Тя им придава много по-добър и уникален вкус.
Консервиране на патладжаниКонсервиране на патладжани
17 Август
Патладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани.
Съхранение на печени чушкиСъхранение на печени чушки
16 Август
1
Печените чушки можете да сложите за зимата във фризера или ако предпочитате, в буркани. За замразяване на чушки във фризера всичко, което ви трябва са торбички, където да ги наредите.
Как да замразяваме царевица?Как да замразяваме царевица?
15 Август
Замразената царевица е много удобна за приготвяне на различни видове ястия. Вижте как лесно и удобно да замразявате царевица.
Как да си направим нектар и сиропКак да си направим нектар и сироп
14 Август
Няма нищо по-вкусно от домашно приготвените сокове и нектари. Тях можем да си приготвим по наш вкус – с повече или по-малко захар, да ги направим гъсти или по-редки.
Как да съхраняваме джинджифилКак да съхраняваме джинджифил
12 Август
4
В почти всички магазини за хранителни стоки вече можем да намерим джинджифил. Ароматната подправка трябва да се съхранява правилно, за да даде всички свои качества на ястията, в които ще я използвате.
Консервиране чрез осоляванеКонсервиране чрез осоляване
12 Август
Осоляването на продуктите е играло важна роля в храненето на хората, тъй като удължавала срока за съхраняване на месото, рибата и зеленчуците.
Приготвяне на домашни бебешки пюретаПриготвяне на домашни бебешки пюрета
10 Август
3
Много пъти сме виждали във филми и реклами, как майката опитва от храната на детето, след което то само пожелава и копира от нея. Това се нарича принципа на папагала и е напълно приложим при всяко бебе.