Gotvach.bg»Статии»Меса и Колбаси
Меса и Колбаси

Меса и Колбаси

Меса и колбаси с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове меса и колбаси .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ПрошутоПрошуто
14 Май
1
Прошутото е световно известен италиански деликатес. Прошутото се приготвя от бутове на специално отгледани и хранени свине.
ЧоризоЧоризо
07 Март
Чоризото, наричано и чорисо, представлява вкусен пикантен колбас, който произхожда от Испания и Португалия. Кои са различните видове Чоризо.
Агнешко МесоАгнешко Месо
25 Януари
Агнешкото месо се използва по цял свят за безброй вкусни рецепти. Избор и съхранение на агнешко. Кулинарна употреба на агнешко. Ползи от консумацията на агнешко
СланинаСланина
29 Дек.
1
Сланината е традиционно използван в българската кухня продукт. Сланина се добива от подкожната мазнина на прасе или свиня. Сланината е вкусна като мезе опушена, овкусена, но винаги трябва да бъде осолена.
Говеждо месоГовеждо месо
29 Ноем.
Говеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Говеждото месо е изключително богато на желязо, витамин В12 и редица други полезни вещества.
КаймаКайма
29 Септ.
2
Вкусната кайма не трябва да бъде нито много мазна, нито много суха, тя трябва да е сочна. Каймата е основен продукт за редица ястия. В родната кухня ястия с кайма имат дългогодишни традиции.
СаламСалам
03 Септ.
Саламът е продукт от солено и изсушено месо, който може да се приготви от свинско, телешко, говеждо или микс от различни меса. Италианските салами са най-популярни. Какво съдържат саламите?
Гъше месоГъше месо
23 Август
Месото от гъска е широко разпространено в готварството на редица страни. Гъшето месо се употребява в яхнии, супи, салати, пастети, запеканки. Избор на гъше месо. Състав и ползи на гъшето месо
Биволско месоБиволско месо
10 Август
Според италианските диетолози на консумацията на биволско месо трябва да наблягат най-вече дамите, тъй като то е много богато на желязо. Биволското има 40 процента по-малко холестерол от говеждото.
МортаделаМортадела
07 Август
За направата на мортадела се ползва само отбрано свинско месо, което се обработва внимателно. Производство и състав на мортадела. Всичко за италианския колбас мортадела
Месо от щраусМесо от щраус
07 Август
Освен че е екзотично и вкусно, месото от щраус е и полезно. Специалистите съветват месо от щраус да се консумира най-вече от хора, които страдат от високо кръвно налягане. Месото от щраус се препоръчва от диетолозите
БратвурстБратвурст
16 Август
Братвурстът е вид наденица, характерна най-вече за Германия. Братвурст обичайно се сервира с горчица, кетчуп или някой пикантен сос.