Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
ЦипураЦипурата е риба с бяло, нежно и леко сухо месо. Ципурата може да се задушава на пара, да се пече на фурна във фолио или пергамент, да се маринова. Ципурата е типична риба за средиземноморската кухня.
ПсилиумПсилиумът е целебно растение, познато като индийски бял живовляк. Псилиумът е изключително полезен за прочистване на червата. Псилиумът съдържа голямо количество неразтворими влакна.
Как да сготвим език?Езикът е деликатес, но за приготвянето му е необходимо малко повече време. В случай, че разполагате с такова, може да го приготвите по най-различни начини.
Как да съхраняваме прясна риба и мидиРибата можете да съхраните за кратко в хладилник или фризер, както и да я приготвите пушена или на чироз. Мидите е добре да се приготвят в същия ден, в който са купени.
Здравословни закуски, за които тялото ви ще е благодарноКакто може би се досещате, някои закуски за доста по-здравословен вариант от други храни за старт на деня. Здравословната закуска означава грижа за себе си и близките. Затова нека видим най-добрите варианти на полезна закуска
Фурмите борят високо кръвноФурмите - тези древни плодове, са много ценни за запазване здравословното състояние на сърдечно-съдовата система. Фурмите са богати на витамини, минерали и фибри, благодарение на които се смятат за ценен плод, борещ се с
15 храни с високо съдържание на витамин АОсигуряването на храни с богато съдържание на витамин А е важно за цялостното здравословно състояние. Разберете кои са храните с високо съдържание на витамин А и ги включете в диетата си
ЦаричеВъпреки репутацията си на основна женска билка, царичето е било много популярно по бойните полета за лечение на рани. Събиране и съхранение на цариче. Народна медицина с цариче.
ХмелХмелът /Humulus lupulus L. / е многогодишно тревисто растение с много дълго пълзящо коренище. Хмелът е основна суровина за производството на бира. Хмелът носи редица ползи за здравето.
Исландски ЛишейИсландският лишей се използва като билково лекарство против кашлица. Исландският лишей е високо ценен от съвременните билкари като полезен антибиотик.
Совиньон БланСовиньон блан е бял винен сорт грозде, който произхожда от района на Бордо. Вината Совиньон блан се характеризират със сочност и кристална чистота.
ЕрмитажВината, които са класифицирани като Ермитаж, са богати, плътни, със задоволително съдържание на танини. Вината Ермитаж притежават завладяващи аромати, които напомнят на дребни плодове като къпини, малини,
КамутКамутът е древноегипетско жито, открито в египетските пирамиди, което има история, датираща преди 3000 години. Ползи от камут. Камут в кулинарията. Какво съдържат зърната на камута?
Всички ползи от брезата на едно мястоВсички ползи от брезата на едно място, а те не са малко. Добавки с бреза се използват и за отводняване, защото имат диуретично действие. Как действа сокът от бреза, екстрактът от листа на бреза и брезовото масло?
ВетиверВетиверът има охлаждащо, противовъзпалително и антисептично действие. Ветивер лекува възпаления, смъква висока температура и помага за по-бързото зарастване на порезни рани. Ветивер помага при целулит и стрии
6 храни, които да избягваш при остеоартритИзбягването на определени храни може да ви помогне да намалите симптомите на остеоартрит. Ще изследваме шест храни, които трябва да избягвате, когато имате остеоартрит.
ЗмиоркаЗмиорката е една от най-вкусните риби, които се срещат по нашите географски ширини. Първото нещо, което трябва да се направи при кулинарната обработка на змиорката, е да се одере. Готвене на змиорка