Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Гъба ПъстърваГъбата пъстърва се използва отдавна в народната медицина на някои народи. Гъба пъстърва влиза в състава на мехлеми против кожни възпаления и гъбички по ноктите. Здравословна салата с гъба пъстърва
Защо е необходим калций за коститеВ човешкото тяло има повече от 70 различни елемента. От тях с най-високо съдържание е калцият - около 20 г на 1 кг телесно тегло. Той е един от най-важните елементи, който осигурява здравина на костите, поддържа сърцето
Храни се като българите през 1920-та, за да не си дебел!За пример като правилен и здравословен начин на хранене и на живот може да се посочат българите, живели преди 1920 година. Един или два пъти в годината се е консумирало месо. Работили са на нивата и са се славели като здрав народ.
Токсините: Бич за нашето тялоТоксините са всички съединения, които имат вредно въздействие върху организма, но могат да се натрупат от храна, въздух, вода, мухъл, дрехи, дори от мобилен телефон.
10 храни против стареене, ако сте минал 40-теКрасивата и блестяща кожа зависи много и от начина на хранене, затова тези храни против стареене също могат много да помогнат. Използвайки тези храни против стареене, можем да изглеждаме и да се чувстваме добре след 40-те
БрезаНашата народна медицина препоръчва пресния сок от бреза като общоукрепващо средство при анемия. Катранът от бреза се използва при лечението на редица кожни болести. Брезата възпрепятства мускулната треска
ШизандраШизандрата, позната като китайски лимонник е растение, което произхожда от Азия. Шизандрата е една от най-ценените билки в източната медицина. Шизандрата притежава уникален химичен състав и редица ползи за здравето.
ЛопушЛопушът е билка, позната още като чобанка и лечебна овчарка. Лопушът цъфти през април-май. Лопушът има много добро спазмолитично действие.
Вирджински хамамелисВирджинският хамамелис /Witch hazel/ е растение от семейство Хамамелидови. Вирджинският хамамелис произхожда от Северна Америка. Вирджинският хамамелис спира кървенето и има още много здравословни приложения
СмирнаСмирна е високо ценена билка още от най-дълбока древност. Смирна е използвана в процесите на балсамиране в Древен Египет. Смирна действа добре на психо-емоционалното състояние на човек.
Как да си направим оризово брашноЗа да направите оризово брашно в домашни условия, ще ви е необходим блендер с приставка за смилане. Оризовото брашно представлява много ценен продукт за хората.
ВитексВитексът е билка, позната още като Аврамово дърво. Витекс се използва за лечение на безплодие и хормонални проблеми. Витекс облекчава предменструалния синдром. Прием на Витекс и ползи от приема на Витекс
Естествени начини за лечение на афти в устатаЯзвите в устата - т. нар. афти, могат да бъдат изключително болезнени, причинявайки дискомфорт по време на хранене и говорене. Ето някои лесни домашни средства, повечето от които можете да намерите във вашата кухня.
Какви са симптомите за висок холестеролПоради рисковете, които създава, и поради трудността да се открива рано, е добре да се знаят някои от симптомите на високия холестерол, които биха помогнали за откриването му. Симптоми на висок холестерол
Изгаряне на мазнините с праскови и нектариниПрасковите и нектарините помагат в борбата със затлъстяването. Проучване доказа безспорните свойства на прасковите и нектарините в борбата с мазнините. Как прасковите и нектарините борят излишните мазнини?
Яжте риба, да не си изгубите разумаРибата е полезна срещу т. нар старческа деменция. За да не си загубите разума си в старостта, човек трябва да включи обилно в менюто си рибата. Ползата на морската храна и Омега 3 киселините.
Храни за здрави очиГрижата за очите е сложна, а една част от нея е правилното хранене. Храната може да ви помогне да предпазите очите от различни заболявания и да си запазите зрението.
ТамариндТамаринд е тропическо вечнозелено дърво или храст, което достига височина 12-18 метра. Тамаринът е изключително полезен за здравето поради високото съдържание на витамин А и органичните киселини. Готвене на тамаринд.
РикотаРикота е традиционно италианско сирене, което се произвежда в Италия в продължение на много векове. Рикотата е вторичен продукт от производството на други сирена. Рикотата се използва за направата на вкусни десерти.