Какво да сготвя

Какво да Сготвя

Чудиш се какво да сготвиш? Интересни, традиционни и нестандартни предложения за вашата трапеза от Готвач.бг.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пригответе домашно кисело мляко и най-икономичния и вкусне сладкиш с негоПригответе домашно кисело мляко и най-икономичния и вкусне сладкиш с него
07 Септ.
Българското кисело мляко е с неповторим вкус, известен по целия свят. Има предположения, че произходът му е свързан с развитото овцевъдство по време на траките. Киселото мляко се получава от предварително загрято натурално прясно мляко
Трите най-апетитни рецепти за лютеница това лятоТрите най-апетитни рецепти за лютеница това лято
04 Септ.
Няма нашенец, който да не обича традиционната домашна лютеница. Всяка домакиня има своя рецепта за приготвянето ѝ, която се предава от поколение на поколение.
Как да приготвим Прекмурска гибаницаКак да приготвим Прекмурска гибаница
04 Септ.
Прекмурска гибаница е изключително популярен сладкиш в Словения. Той съдържа в себе си мак, стафиди, орехи, ябълки и сирене рикота.
Перфектното лятно ястие от Жак Пепен: Рататуй с макарони пеннеПерфектното лятно ястие от Жак Пепен: Рататуй с макарони пенне
31 Август
Важно е да се уточни, че при приготвянето му самият Жак Пепен не бели патладжаните и за разлика от класическата рецепта за Рататуй, слага всички зеленчуци накуп, а не последователно.
Пригответе пуншово шодо - ще смае гостите ви!Пригответе пуншово шодо - ще смае гостите ви!
31 Август
Френското шодо по вкус изобщо не отстъпва на пънча. Приготвя се по подобен начин и е наистина питието, с което можете да впечатлите близките или гостите си. Ето защо тук ще Ви покажем как се приготвя пуншово шодо:
Бързо предястие с репички на Жак Пепен, което ще очарова гостите виБързо предястие с репички на Жак Пепен, което ще очарова гостите ви
29 Август
Рецепта с печени филийки и репички на Жак Пепен е от онези, които можете винаги да поднесете, ако Ви дойдат изненадващи гости, на които все пак освен питие е добре да предложите и нещо за ядене.
Специалитет на Жак Пепен: Аспержи със сос от горчицаСпециалитет на Жак Пепен: Аспержи със сос от горчица
27 Август
При направено сред българите проучване се оказва, че всъщност нашенците не консумират аспержите просто защото не знаят как да си ги приготвят. Ето защо тук сме подбрали една изпитана рецепта за аспержи на Жак Пепен
Най-добрите рецепти за царска туршияНай-добрите рецепти за царска туршия
26 Август
1
Традиционната българска зимна трапеза не би била такава, ако на нея липсва туршия. В почти всеки дом или мазе вече има подготвени няколко буркана с домашно приготвената вкуснотия.
Шабу-шабу: Невероятната японска екзотикаШабу-шабу: Невероятната японска екзотика
24 Август
Японската кухня, която се вдъхновява най-вече от природата и нейните дарове, е сътворила безброй вкусни рецепти, които си струва да пробвате.
Три нетрадиционни идеи за домашни консервиТри нетрадиционни идеи за домашни консерви
24 Август
Наред с типично българските рецепти за консервиране, има и много други интересни рецепти, които заслужават вниманието Ви.
Любимата рецепта на Жак Пепен за полента и кюфтета с месо от наденицаЛюбимата рецепта на Жак Пепен за полента и кюфтета с месо от наденица
23 Август
Нека Ви запознаем с една любима на Жак Пепен рецепта, която се състои от кюфтета, поднесени с полента (качамак)
Три идеи за консервиране на дренкиТри идеи за консервиране на дренки
22 Август
Дренките, познати на хората от над 7 000 години, трябва да присъстват неизменно на нашата трапеза. Те са изключително полезни.
Ето как правилно да си приготвим туршия в бидонЕто как правилно да си приготвим туршия в бидон
22 Август
Приготвянето на зеленчуци и плодове, които да се консумират през зимата, отдавна се е превърнало в традиция в България. Сред най-предпочитаната зимнина на родната трапеза е туршията.