Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
РапицаРапицаРапицата се използва за направата на рапично олио. Рапицата има спорни качества. Полезна или вредна е рапицата?
Биволско МлякоБиволско МлякоБиволското мляко е изключително ценен продукт, който има висока хранителна стойност и полезни качества. Биволското мляко се използва за направата на кашкавал, сирене и кисело мляко.
МерлоМерлоМерло представлява високо ценен винен сорт грозде. Младите вина, произведени от този сорт Мерло, се характеризират с пивкост.
ЛещаЛещаЛещата е източник на много полезни вещества. Лещата съдържа и пурини, с които трябва да се внимава. Избор и съхранение на леща.
Подходящи подправки за пицаПодходящи подправки за пицаБосилекът е една от най-употребяваните подправки за пици. Някои видове босилек по аромат приличат на карамфил или на индийско орехче.
Е252 - дефиниция, приложение и свойстваЕ252 - дефиниция, приложение и свойстваКакво представлява Е252. За какво се използва калиев нитрат. Полезни и вредни свойства на Е252. Опасен ли е Е252?
Средиземноморска диета за добро здраве и формаСредиземноморска диета за добро здраве и форма
31 Май
Диети
Всичко за Средиземноморската диета на едно място. Кои са най-вкусните ястия в Средиземноморската кухня? сновни продукти в Средиземноморското хранене. Примерно меню за средиземноморско хранене
Кои храни са богати на фолиева киселина?Кои храни са богати на фолиева киселина?Фолиевата киселина, наричана още витамин B9, е изключително важна за здравето. Приемът на фолиевата киселина по време на бременност трябва да е удвоен.
Фолиева КиселинаФолиева КиселинаФолиевата киселина, наричана още фолат или витамин B9, е известна с голямото си значение при бременност. Функции на фолиева киселина.
Грана ПаданоГрана ПаданоГрана падано /Grana padano/ е много популярно италианско твърдо сирене. Грана падано наподобява много на пармезана. Грана падано може да се поръсва върху спагети, пасти, супи и ризото.
ПекориноПекориноПекорино е твърдо италианско сирене, което е произведено от овче мляко. Пекорино е едно от най-старите сирена, които се произвеждат в Италия. Пекорино се произвежда в няколко района в Италия.
КачокавалоКачокавалоКачокавало представлява вид италианско сирене, което е типично за остров Сицилия и южния район Базиликата. Качокавало се приготвя от краве мляко или смес от краве, овче и козе мляко. Готвене с качокавало.
ПроволонеПроволонеПроволоне е типично италианско сирене, което се произвежда в районите Ломбардия и Венето. Проволонето е меко сирене, което с течение на времето се втвърдява.
Сирене ГрюерСирене ГрюерГрюер е твърдо деликатесно швейцарско сирене, което днес е масово популярно и обичано в цяла Франция. Характеризира се с твърда омазнена кора и с по-малко дупки от Ементал. Грюер е едно от най-добрите сирена за печене.
ЕдамерЕдамерЕдамер заедно с Гауда са най-популярните холандски сирена. Обичано в цял свят, Едамер се произвежда от пастьоризирано и понякога частично обезмаслено краве мляко.
ГоргонзолаГоргонзолаГоргонзола е най-известното италианско синьо сирене. Горгонзолата има мека консистенция и синьо-зелени жилки от плесен. Горгонзола отлично се съчетава с червени вина и круши.
Сирене СтилтънСирене СтилтънСтилтън е сирене с английски произход. Стилтън е най-известното британско синьо сирене. Стилтън се предлага на пазара в два варианта – синьо сирене и бяло сирене.
КамамберКамамберКамамбер е френско меко сирене с наситен аромат и мека консистенция. Камамбер има характерната коричка от плесен и богат история. Камамбер било от любимите сирена на Наполеон.
Сирене БриСирене БриБри е френско сирене с благородна плесен от групата на меките сирена. Наричано често кралицата на сирената, сиренето Бри се характеризира с мека консистенция и плодов привкус. Производство на Бри.
СмокиниСмокини
30 Май
2
Плодове
Смокините са силно питателни и съдържат почти всички хранителни вещества, необходими за здравето на човек. Със смокини се приготвят изкусителни десерти.

Ястия

  • Типове Ястия
  • По Трудност
  • По Сезон
  • Други Категории
  • По Националност
  • Термична Обработка