Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
РапицаРапицата се използва за направата на рапично олио. Рапицата има спорни качества. Полезна или вредна е рапицата?
Биволско МлякоБиволското мляко е изключително ценен продукт, който има висока хранителна стойност и полезни качества. Биволското мляко се използва за направата на кашкавал, сирене и кисело мляко.
МерлоМерло представлява високо ценен винен сорт грозде. Младите вина, произведени от този сорт Мерло, се характеризират с пивкост.
ЛещаЛещата е източник на много полезни вещества. Лещата съдържа и пурини, с които трябва да се внимава. Избор и съхранение на леща.
Подходящи подправки за пицаБосилекът е една от най-употребяваните подправки за пици. Някои видове босилек по аромат приличат на карамфил или на индийско орехче.
Средиземноморска диета за добро здраве и формаВсичко за Средиземноморската диета на едно място. Кои са най-вкусните ястия в Средиземноморската кухня? сновни продукти в Средиземноморското хранене. Примерно меню за средиземноморско хранене
Фолиева КиселинаФолиевата киселина, наричана още фолат или витамин B9, е известна с голямото си значение при бременност. Функции на фолиева киселина.
Грана ПаданоГрана падано /Grana padano/ е много популярно италианско твърдо сирене. Грана падано наподобява много на пармезана. Грана падано може да се поръсва върху спагети, пасти, супи и ризото.
ПекориноПекорино е твърдо италианско сирене, което е произведено от овче мляко. Пекорино е едно от най-старите сирена, които се произвеждат в Италия. Пекорино се произвежда в няколко района в Италия.
КачокавалоКачокавало представлява вид италианско сирене, което е типично за остров Сицилия и южния район Базиликата. Качокавало се приготвя от краве мляко или смес от краве, овче и козе мляко. Готвене с качокавало.
ПроволонеПроволоне е типично италианско сирене, което се произвежда в районите Ломбардия и Венето. Проволонето е меко сирене, което с течение на времето се втвърдява.
Сирене ГрюерГрюер е твърдо деликатесно швейцарско сирене, което днес е масово популярно и обичано в цяла Франция. Характеризира се с твърда омазнена кора и с по-малко дупки от Ементал. Грюер е едно от най-добрите сирена за печене.
ЕдамерЕдамер заедно с Гауда са най-популярните холандски сирена. Обичано в цял свят, Едамер се произвежда от пастьоризирано и понякога частично обезмаслено краве мляко.
ГоргонзолаГоргонзола е най-известното италианско синьо сирене. Горгонзолата има мека консистенция и синьо-зелени жилки от плесен. Горгонзола отлично се съчетава с червени вина и круши.
Сирене СтилтънСтилтън е сирене с английски произход. Стилтън е най-известното британско синьо сирене. Стилтън се предлага на пазара в два варианта – синьо сирене и бяло сирене.
КамамберКамамбер е френско меко сирене с наситен аромат и мека консистенция. Камамбер има характерната коричка от плесен и богат история. Камамбер било от любимите сирена на Наполеон.
Сирене БриБри е френско сирене с благородна плесен от групата на меките сирена. Наричано често кралицата на сирената, сиренето Бри се характеризира с мека консистенция и плодов привкус. Производство на Бри.
СмокиниСмокините са силно питателни и съдържат почти всички хранителни вещества, необходими за здравето на човек. Със смокини се приготвят изкусителни десерти.