Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Е233 - дефиниция, приложение и свойстваE233, чието общо наименование е тиабендазол, е синтетичен фунгицид. Е233 е широко използван фунгицид особено върху плодове. Може да бъде и компонент на воден разтвор, в който се потапят плодовете.
Ползите от пъдпъдъчите яйцаПъдпъдъчите яйца не трябва в никакъв случай да се консумират сурови. Например, разбива се едно пъдпъдъче яйце в една водна чаша, добавя се прясно мляко догоре и се добавя 1 ч. л. мед
Целебната сила на орехитеОрехът също е много полезен и богата хранителна съставка за здравето на сърцето и обмяната на веществата. Хранителни вещества, съдържащи се в 100 грама орехи. Всички ползи от орехи
Пет автентични специалитета от Родопската кухняМагията на Родопите се крие както в древни митове и легенди, така и в рецептите за традиционните ястия. Кухнята на Родопите е легендарна и тук ви предлагаме няколко рецепти, които доказват това
МандрагораМандрагората е род покритосеменни растения, които принадлежат към семейство Картофови. Мандрагората считано за едно от най-силните магически растения в окултизма. Употреба на мандрагора.
КарагьозКарагьозът /Alosa pontica/ е познат още като Дунавска скумрия. Месото на карагьоза е апетитно и изкусително за всеки почитател на морската кухня. Карагьозът е най-вкусен пържен.
АбсентСмята се още, че абсент действа отпускащо и може да се използва като афродизиак. Някои експерти продължават да твърдят, че абсентът е една от най-опасните алкохолни напитки. Ползи и вреди от консумация на абсент
Черен ОманЧерният оман представлява многогодишно тревисто растение, което е разпространено в Азия и Европа. Черния оман е универсално средство за зарастване на костите и меките тъкани. Вреди от черен оман.
Най-вредните сосовеНай-вредните сосове. Често виновникът за наддаването на тегло и здравословните проблеми не е това, което хапваме, а прекалената употреба на сосове за пици, дресинги за салати, сосове за месо.
Най-добрите подсладители при печенеВредите от бяла захар в големи количества са много. Затова може да използвате подсладители при печене на сладкиши, а не захар. Кои са най-добрите подсладители при печене?