Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се готви пълнозърнест ориз?Как се готви пълнозърнест ориз?
23 Дек.
Как се готви пълнозърнест ориз?...
Как се готви бял ориз?Как се готви бял ориз?
08 Март
Посолете го по ваше желание и намалете температурата, тъй като той не бива да се готви на много високи градуси....
Как се готви хубав оризКак се готви хубав ориз
22 Ноем.
Някои готвачи съветват с цел избягване слепването на зрънцата да използвате малко бяло вино или друг вид киселина....
Как се готви минокоп правилноКак се готви минокоп правилно
08 Ноем.
Месото на рибата е много вкусно и тук ще споделим как по-лесно и правилно да си го приготвите. Минокопът е също и вид хищник....
Колко време се готви ориз на фурна?Колко време се готви ориз на фурна?
12 Март
1
Колко време се готви ориз на фурна? И така, първата ви задача винаги е да проверите какво е съотношението на водата и ориза при този вид ориз, който ще ползвате....
Правилно варене на оризПравилно варене на ориз
16 Септ.
16
За да сварите правилно ориза, са ви необходими една част ориз и две части вода, сол и тенджера с плътно затварящ се капак. Съществуват много различни видове ориз, който при варенето има различна консистенция....
Да готвим с див оризДа готвим с див ориз
11 Септ.
Дивият ориз е много специфична култура. Той представлява не напълно зърнена култура, като в действителност е от семето на вид водна трева, специфична за САЩ и Канада. Дивият ориз съдържа големи количества протеини и фибри...
Как да готвим кафяв оризКак да готвим кафяв ориз
30 Септ.
Според него оризът най-напред се запържва в сух тиган, след това се добавя вода и се готви на средна температура. Щом водата се изпари, се налива....
Как се готви черен ориз?Как се готви черен ориз?
22 Февр.
Не е нужно да овлаявате сложни кулинарни техники, за да разберете как се готви черен ориз.Черният ориз се готви, както се готви и белият ориз, с малката разлика, че трябва да предвидите малко повече време за кулинарната му...
Как се готви жасминов ориз?Как се готви жасминов ориз?
12 Ноем.
След като заври, се готви 20 минути на слаб огън. След това се разравя внимателно с вилица и се оставя да престои за 5 минути. Докато се вари, жасминовият ориз не се слепва и стои много лек и въздушен....
Как се готви бланширан ориз?Как се готви бланширан ориз?
06 Ноем.
Не се готви бързо от обикновения ориз. Неговото готвене отнема малко повече време, но въпреки това е по-полезен от обикновения ориз....
Kaк се готви дългозърнест ориз?Kaк се готви дългозърнест ориз?
24 Окт.
Когато готвите ориза, не вдигайте капака на съда, защото ако го вдигнете, това може да удължи времето за готвене. За да не се слепва ориза, не го бъркайте, освен, когато го сложите да се готви....
Kак се готви императорски оризKак се готви императорски ориз
27 Февр.
Хората от народа, които нарушавали това правило, били наказвани с най-жестокото наказание - смърт. Ако решите да готвите императорски ориз, първо трябва да го накиснете за 7-8 часа преди да готвите с него....
Оригиналът: Най-вкусният пържен ориз по китайски се готви такаОригиналът: Най-вкусният пържен ориз по китайски се готви така
25 Окт.
Смята се, че класическата рецепта за пържен китайски ориз произхожда от град Янгжу в източната провинция Дзянсу. Приготвен със свинско, скариди и пресен лук, пърженият ориз Янгжу все още представлява стандарт, по който...
Десислава готви манджи с ориз за любимияДесислава готви манджи с ориз за любимия
14 Януари
Русото фолкчудо Десислава е станала страхотна готвачка на ориз и забърква различни манджи на любимия си мъж, а той е направо очарован от кулинарния й ентусиазъм. Светлозар Савов, който освен че е ММА боец, стана известен...
Как се готви ориз с месо?Как се готви ориз с месо?
16 Ноем.
Ориз с месо се готви доста лесно, стига да знаем правилните техники и някои малки хитринки. Когато ще готвите това ястие, първо трябва да изберете месото и ориза, с които ще готвите....
Как правилно да готвим пастаКак правилно да готвим паста
02 Юли
Но наистина ли е толкова лесно да сготвиш правилно паста? Първо се кипва водата, след това се слага малко сол за повече аромат, слага се пастата и се разбърква от време на време, като се проверява за готовност....
Как да готвим правилно боб?Как да готвим правилно боб?
26 Юли
Готви се по около 50 начина и е целогодишна храна. У нас традиционно се отглежда и използва боб....
Научи се да готвиш паста правилно! Виж точните стъпкиНаучи се да готвиш паста правилно! Виж точните стъпки
26 Януари
Ако готвите с готова паста, прочетете опаковката за необходимото ѝ време за приготвяне....
Как се готви (вари) ориз на пара?Как се готви (вари) ориз на пара?
22 Юли
За готвене на пара обикновено се използва специален уред, но дори и да не разполагате с такъв е достатъчно да вземете дълбока тенджера и да се снабдите с метален гевгир, който да поставите в тенджерата. Вторият вариант...
Как се готви целинаКак се готви целина
06 Май
1
Целината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене. Зелената част на...
Как се готви коприваКак се готви коприва
16 Април
1
Може да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
Как се готви елдаКак се готви елда
31 Март
9
Елдата е наричана още гречка и е продукт, който не е типичен за българската национална кухня. За нейна родина се смята Индия, а е изключително полулярна в Русия. Елдата е много полезна и дори се приема като заместител...
Как се готви езикКак се готви език
11 Февр.
Преди да се готви, той трябва добре да се измие или да се бланшира и след това да се полее със студена вода. След това се слага в тенджера, залива се със студена вода и на слаб огън се загрява до кипване....
Как се готви зарганКак се готви зарган
10 Септ.
Зарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...