Батат
Зеленчуци

Батат

Бататът е вид сладък картоф. Бататът има висока хранителна стойност и нисък гликемичен индекс, което го прави подходящ за диабетици. Батат може да се приготви пържен, печен, сотиран.

1

Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци. Екзотични и тропически зеленчуци.
Зеленчуци - ЧилиЗеленчуци

Чили

26.02.2014

Чушките чили са лют сорт на целогодишната чушка, родом от Южна Америка. Чили е подправка, ценена от много кухни и най-вече индийската и мексиканската. Състав на чили и здравословни ползи от чили.

Зеленчуци - ЛободаЗеленчуци

Лобода

26.02.2014

Лободата е от голямото ботаническо семейство Лободови, в което влизат 100 рода с 1500 вида. При готвенето на лобода използвайте само прясно откъснати листа. Отглеждане на лобода

Зеленчуци - БроколиЗеленчуци

Броколи

26.02.2014

Броколи - Съдържащите се в броколите сулфорафан и индоли помагат за борбата с някои ракови заболявания като рак на белите дробове, на дебелото черво, на гърдата, на яйчниците.

Зеленчуци - ДоматиЗеленчуци

Домати

26.02.2014

Доматите са навярно сред най-разпространените, обичани и популярни зеленчуци в света. Видове домати, ползи, избор и съхранение на доматите. Съдържание на ликопен и антиоксиданти в доматите.

Зеленчуци - Червено цвеклоЗеленчуци

Червено цвекло

26.02.2014

Червеното цвекло е важна съставка на пълноценното сезонно хранене. Червеното цвекло се хапва или варено, или печено и сурово. Състав, ползи и съхраняване на червено цвекло.

Зеленчуци - ЦелинаЗеленчуци

Целина

26.02.2014

Целината има дълга история на употреба, първоначално като лекарство, а по-късно и като храна. Целината съдържа кумарини, които предотвратяват вредите на свободните радикали.

Зеленчуци - КарфиолЗеленчуци

Карфиол

25.02.2014

Карфиолът е кръстоцветен зеленчук от същото растително семейство като броколи, зеле и др. Ползи от карфиола и лечебни свойства на карфиола. Кулинарна употреба на карфиол.

Зеленчуци - РепичкиЗеленчуци

Репички

25.02.2014

Репички са се отглеждали в Азия около 1000 г. пр. н. е, откъдето произхождат. Репичките са изключително полезни при доста здравословни проблеми. Репичките не са устойчиви на термична обработка.

Зеленчуци - Швейцарско цвеклоЗеленчуци

Швейцарско цвекло

25.02.2014

Швейцарското Цвекло играе важна роля в изграждането на костите ни. Швейцарското Цвекло спомага за здравословното състояние на белия ни дроб.

Зеленчуци - БамяЗеленчуци

Бамя

25.02.2014

Бамята трябва да се приготви възможно най-скоро след закупуването й. Бамя може да се съхранява в хладилник, но трябва да се постави в хартиена торба или абсорбираща хартиена кърпа.

Зеленчуци - ЗелеЗеленчуци

Зеле

24.02.2014

Зелето има дълга история на употреба както като храна и като лечебно средство. Видове зеле и лечебни свойства на зелето. Червеното зеле предпазва от Алцхаймер.