- Бобови и Зърнени Продукти
- Видове Алкохол
- Видове Гъби
- Етерични Масла
- Зеленчуци
- Консерванти и Е-та
- Меса и Колбаси
- Млечни Продукти
- Плодове
- Риба и Морски Дарове
- Сортове Вина
- Хранителни Продукти
- Ядки и Семена
ЗеленчуциЗелен Фасул
23 Ноем.
1
Rosi Trifonova
ЗеленчуциЧерна ряпа
24 Септ.
Кристина Черникова
ЗеленчуциЧайот
15 Септ.
Кристина Черникова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салата АйсбергСалата Айсберг е зеленчук тип зелена салата, който принадлежи към семейството на марулите. Салата Айсберг се характеризира с отлични вкусови качества, малко калории и много витамин.
01 Септ.
5
РуколаРуколата е честа съставка в зеленчуковите салати. У нас се срещат широколистна и дребнолистна рукола. Руколата е богата на витамин А и С, както и на доста калий и желязо. Ползи от руколата
31 Август
Бяла ряпаБялата ряпа е изпитано средство срещу запек и лениви черва. Бялата ряпа се употребява много често при респираторни заболявания, понеже спомага за лесното отделяне на заседналия в дробовете жилав секрет. Бялата ряпа е силно ценена в китайската традиционна
30 Август
БататБататът е вид сладък картоф. Бататът има висока хранителна стойност и нисък гликемичен индекс, което го прави подходящ за диабетици. Батат може да се приготви пържен, печен, сотиран.
24 Август
Зелен лукЗеленият лук е изключително добре познат, а благодарение на по-лекия си вкус намира широко приложение в българската кулинария. Зеленият лук не е подходящ за консумация от хора, които страдат от колит и гастрит.
23 Август
1
Червено ЦвеклоЧервеното цвекло е важна съставка на пълноценното сезонно хранене. Червеното цвекло се хапва или варено, или печено и сурово. Състав, ползи и съхраняване на червено цвекло.
20 Май
1
ЗелеЗелето има дълга история на употреба като храна и като лечебно средство. Видове зеле и лечебни свойства на зелето. Червеното зеле предпазва от Алцхаймер.
06 Април
1
ЦелинаЦелината има дълга история на употреба, първоначално като лекарство, а по-късно и като храна. Целината съдържа кумарини, които предотвратяват вредите на свободните радикали.
05 Април
2
ПащърнакПащърнакът изглежда като светъл морков и е всъщност роднина на моркова, целината и корена на магданоза. Пащърнакът произхожда от Европа и Азия. Салати с пащърнак. Здравословни ползи от пащърнака.
30 Март
3
ТикваТиквата (Cucurbita) спада към т. нар плодови зеленчуци. Тиквата притежава ценни диетични и вкусови качества. Тиквата е добър източник на минерали и витамини. Приложения на тиквата в кулинарията.
29 Март
БаселаБасела е известно от векове и е основна съставка в много рецепти от азиатската кухня. Наричат басела още Малабарски спанак, лозов спанак, Цейлонски спанак. Лечебни свойства и приложения на басела
09 Март
ЧилиЧушките чили са лют сорт на целогодишната чушка, родом от Южна Америка. Чили е подправка, ценена от много кухни и най-вече индийската и мексиканската. Състав на чили и здравословни ползи от чили.
04 Февр.
Избрано
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 705
Основни Рецепти
15 243
20 591
Други